Θέλετε ο κωδικός σας να είναι αδιαπέραστος; Χρησιμοποιήστε… emojis λένε οι ειδικοί

Χρειάζεστε έναν ισχυρότερο κωδικό πρόσβασης που θα είναι αδιαπέραστος; Οι ειδικοί προτείνουν να χρησιμοποιήσετε… emojis. Σε έναν υπολογιστή, αποδεικνύεται ότι τα emoticons θεωρούνται ως σύμβολα, τα οποία, σε συνδυασμό με τα γράμματα και τους αριθμούς, μπορούν να ενισχύσουν τους κωδικούς πρόσβασής σας και να τους κάνουν πιο ασφαλείς.

«Όταν οι εισβολείς προσπαθούν να παραβιάσουν έναν κωδικό πρόσβασης που περιέχει γράμματα, αριθμούς και σημεία στίξης, υπάρχουν λιγότερες από εκατό παραλλαγές για κάθε σύμβολο που πρέπει να διαλέξουν», δήλωσε στην εφημερίδα «The Sun» ο Stan Kaminsky, ο οποίος εργάζεται στον γίγαντα της κυβερνοασφάλειας, Kaspersky.

«Ωστόσο υπάρχουν περισσότερα από 3.600 τυποποιημένα emojis στο Unicode, οπότε η προσθήκη ενός στον κωδικό πρόσβασής σας, αναγκάζει τους χάκερ να περάσουν από περίπου 3.700 παραλλαγές ανά σύμβολο» συμπλήρωσε. «Θεωρητικά, ένας κωδικός πρόσβασης με πέντε emojis, είπε, είναι το ίδιο με ένα παραδοσιακό password με μόνο εννέα χαρακτήρες. Επτά emojis ισοδυναμούν με 13 “κανονικούς χαρακτήρες”» συνέχισε ο Kaminsky.

Επιπλέον οφέλη από τη χρήση emoji

Τα emojis μπορεί να είναι πιο εύκολο να τα θυμάστε από ένα “συνονθύλευμα” γραμμάτων, αριθμών και σημείων στίξης. Επίσης δεν χρησιμοποιούνται συχνά σε μια επίθεση “brute-force”, όταν δηλαδή οι χάκερ προσπαθούν να αποκτήσουν πρόσβαση σε έναν λογαριασμό χρησιμοποιώντας μια μεγάλη λίστα πιθανών κωδικών πρόσβασης.

Ωστόσο, ο Kaminsky προειδοποίησε ότι δεν επιτρέπουν όλοι οι ιστότοποι τα emojis στους κωδικούς πρόσβασης και ότι η συμπερίληψη πολλών emojis σε ένα κλειδί πρόσβασης θα μπορούσε να επιβραδύνει τη διαδικασία σύνδεσης.

Ο Kaminsky συστήνει να μην χρησιμοποιείτε emojis που θα μπορούσαν “εύκολα να σας προδώσουν” – όπως τα emoticons που χρησιμοποιούνται συχνά στις συνομιλίες – και προτείνει να προσθέσετε ένα ή δύο emojis σε έναν παραδοσιακό αλφαριθμητικό κωδικό πρόσβασης.

«Φυσικά, η χρήση emojis δεν υποκαθιστά τις παραδοσιακές συμβουλές ασφαλείας: τη χρήση μεγάλων κωδικών πρόσβασης, έναν διαχειριστή κωδικών πρόσβασης και τον έλεγχο ταυτότητας δύο παραγόντων (2FA)», πρόσθεσε.

Πηγή: FOXreport.gr

Δείτε τις ειδήσεις από την Ανατολική Αττική και όλη την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο irafina.gr.
Κάντε like στη σελίδα του irafina.gr στο Facebook
Ακολούθηστε το irafina.gr στο Twitter

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.