Θέμα ωρών η δημοσιοποίηση της λίστας των ΜΜΕ για το «Μένουμε Σπίτι» (βίντεο)

Στα ζητήματα της τρέχουσας επικαιρότητας, μεταξύ των οποίων και η λίστα των ΜΜΕ που έλαβαν χρήματα για την καμπάνια κατά του κορονοϊού «Μένουμε Σπίτι», αναφέρθηκε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στον ΣΚΑΪ, ο Στέλιος Πέτσας διαβεβαίωσε ότι η δημοσιοποίηση της εν λόγω λίστας είναι θέμα λίγων 24ωρων και αυτή θα γίνει με πλήρη διαφάνεια. Τόνισε δε ότι ο ποιοτικός και ποσοτικός έλεγχος έχει ολοκληρωθεί, έχουν αποσταλεί τα στοιχεία στο υπουργείο Οικονομικών κι οι πληρωμές έχουν ολοκληρωθεί. «Όταν μου πουν από το υπουργείο Οικονομικών, θα τη δώσω στη δημοσιότητα» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Δείτε ακόμα:  Άνδρας βρέθηκε νεκρός στο σπίτι του

Σχετικά με την πανδημία και το άνοιγμα του τουρισμού, ο κ. Πέτσας σημείωσε πως κάθε μέρα γίνονται περίπου 6.000 τεστ στις συνολικά 30 πύλες εισόδου της χώρας μας, ενώ τόνισε πως επιδίωξη είναι όσο προχωρά ο Ιούλιος, και αναμένεται να αυξηθεί και ο αριθμός των αφίξεων, να γίνονται περισσότερα τεστ.

«Δεν κάνουμε έναν απλό δειγματοληπτικό έλεγχο. Τα τεστ είναι στοχευμένα. Έχουν ανάλυση κινδύνου και γι’ αυτό ζητάμε από τους επισκέπτες μας να συμπληρώνουν το ειδικό έντυπο που δίνει τη διαδρομή τους ώστε να μπορεί να γίνεται σωστή ιχνηλάτηση και να βάζουμε στο σύστημα τα κρούσματα που είναι τα πιο επικίνδυνα», τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Δείτε ακόμα:  Τραγωδία: Όχημα έκανε όπισθεν και έπεσε σε γκρεμό - Νεκρή μία γυναίκα