Θεοδωρίδου: Γιατί αποφασίσαμε τρίτη δόση εμβολίου να γίνεται στο τρίμηνο

Στα νεότερα δεδομένα για τη μετάλλαξη Όμικρον, αναφέρθηκε κατά τη διάρκεια της σημερινής ενημέρωσης για τον εμβολιασμό, η πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών, Μαρία Θεοδωρίδου.

«Η εξέλιξη της πανδημίας μας επιφυλάσσει συνεχώς ανατροπές. Από τις 26 Νοεμβρίου που αναγνωρίστηκε η παραλλαγή Όμικρον δημιουργήθηκε παγκόσμιος συναγερμός. Προβλέπεται ότι η Όμικρον θα επικρατήσει της Δέλτα τους επόμενους μήνες και περισσότερα από μισά κρούσματα θα οφείλονται σε αυτήν» είπε χαρακτηριστικά.

Παράλληλα, η κ. Θεοδωρίδου, αναφέρθηκε στους λόγους που η επιτροπή εμβολιασμού αποφάσισε η τρίτη δόση του εμβολίου να γίνεται στους τρεις μήνες μετά την ολοκλήρωση του εμβολιασμού.

Γιατί αποφασίστηκε η τρίτη δόση εμβολίου να γίνεται στο τρίμηνο
«Η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών, με την εμφάνιση της παραλλαγής Όμικρον σε πολλές χώρες, όπως και στη δική μας, σε συνδυασμό με τη διαφαινόμενη μεταβολή του κινδύνου μόλυνσης από τον ιό και την έναρξη του χειμώνα, επανεξέτασε προ τριημέρου, όπως ανακοινώθηκε την Παρασκευή, τις συστάσεις χορήγησης της τρίτης δόσης και ομόφωνα γνωμοδότησε για την χορήγηση της τρίτης δόσης, σε όλους τους συμπολίτες μας ηλικίας άνω των 18 ετών, τρεις μήνες μετά την ολοκλήρωση του εμβολιασμού με τις δύο δόσεις, όπως και μετά από προηγηθείσας νόσησης».

«Τα εμβόλια έχουν αποδείξει την αποτελεσματικότητά τους για την πρόληψη των εισαγωγών, της βαριάς νόσησης και των θανάτων και η πιθανή σκέψη που μπορεί να πλανάται ότι η ανοσοπροστασία διαρκεί τρεις μήνες, είναι αβάσιμη» συμπλήρωσε η ίδια.

in.gr

Δείτε τις ειδήσεις από την Ανατολική Αττική και όλη την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο irafina.gr.
Κάντε like στη σελίδα του irafina.gr στο Facebook
Ακολούθηστε το irafina.gr στο Twitter

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.