«Θοδωρής»: Αυτός είναι ο αρχηγός του κυκλώματος ναρκωτικών στην Αρτέμιδα!

Ναρκωτικά για σχεδόν όλα τα γούστα, όπως κάνναβη (ακατέργαστη, υδροπονικής καλλιέργειας, και “σοκολάτα”), κοκαΐνη και ηρωίνη έσπρωχναν στις πιάτσες θανάτου 12 σεσημασμένοι για παρόμοια αδικήματα που είχαν ως ορμητήριο καφετέρια στην περιοχή της Αρτέμιδας. Από τον περασμένο Απρίλιο μέχρι και πριν λίγες ημέρες όπου οι αστυνομικοί τους πέρασαν χειροπέδες αγοραπωλησίες ναρκωτικών που γίνονταν και… ντελίβερι σε σπίτια εκτιμάται ότι ξεπερνούν τις 1.900 με το συνολικό οικονομικό όφελος που αποκόμισε η οργάνωση να ανέρχεται στις 150.000 χιλιάδες ευρώ.

Φερόμενος ως αρχηγός είναι ένας 31χρονος, αλβανικής υπηκοότητας, ο οποίος σύμφωνα με τη δικογραφία ήταν επιφορτισμένος με την στρατολόγηση νέων μελών για την διακίνηση ποσοτήτων ναρκωτικών ουσιών για λογαριασμό και κατ΄ εντολή του καθώς και με την συλλογή των χρηματικών ποσών από την μετέπειτα διακίνηση τους.

Ακόμη, διέθετε και εκείνος κατά περίπτωση ποσότητες ναρκωτικών είτε σε χρήστες είτε σε ενδιαφερόμενους αγοραστές δημιουργώντας το δικό του εγκληματικό δίκτυο με διαφορετικούς προμηθευτές κατά περίπτωση.

Χρησιμοποιούσε το όνομα «Θοδωρής» και λάμβανε συνεχώς μέτρα αντιπαρακολούθησης, ενώ μιλούσε με κωδικοποιημένους όρους στις τηλεφωνικές συνδιαλέξεις του.

Δείτε ακόμα:  Δημοτικό Κινηματοθέατρο Μαρκοπούλου «Άρτεμις»: "Ενκάντο: Ένας Κόσμος Μαγικός" & "Ο Οίκος Gucci"

Όπως διαπιστώθηκε από την αστυνομική έρευνα στις μετακινήσεις του δεν χρησιμοποιούσε πότε κάποιο μεταφορικό μέσο ιδιοκτησίας του και δεν διατηρούσε σταθερή διεύθυνση κατοικίας ώστε να προκαλεί δυσχέρεια ως προς τον εντοπισμό του.

Οι κωδικές ονομασίες των ναρκωτικών:

Καφές = Ναρκωτική ουσία
Ένα Ολόκληρο = Ένα γραμμάριο ναρκωτικής ουσίας κοκαΐνη
Μία σταγόνα = Ένα γραμμάριο ναρκωτικής ουσίας
Ένα μικρό= Μισό γραμμάριο ναρκωτικής ουσίας
Πράσινο = Ναρκωτική ουσία κάνναβη
Μία Βρώμα = Ένα γραμμάριο ναρκωτικής ουσίας κοκαΐνη
Ένα φανάρι = Ένα κιλό ναρκωτικής ουσίας
Ένα χέρι = Ποσότητα ναρκωτικής ουσίας
Λεμόνι = Ναρκωτική ουσία κάνναβη καλής ποιότητας.
Peugeot 1600 πράσινο = Ένα κιλό της ναρκωτικής ουσίας κάνναβη με τιμή 1600 ευρώ
Ένα μπουκάλι νερό 500αρι = μισό γραμμάριο ναρκωτικής ουσίας κοκαΐνη
Ένα βιβλίο= ένα κιλό της ναρκωτικής ουσίας κάνναβη.
Να πιούμε ένα καφέ = συνάντηση για συναλλαγή ναρκωτικών ουσιών.
Τρία λεπτά = Τριάντα γραμμάρια κάνναβη ή τρία γραμμάρια κοκαΐνη
Σκαν= κάνναβη υδροπονικής καλλιέργειας
Μπάνι= κάνναβη αλβανικής προελεύσεως
Σε επιχείρηση της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Αθηνών συνελήφθησαν οκτώ μέλη της οργάνωσης, μεταξύ των οποίων και το αρχηγικό, ενώ οι αστυνομικοί πέρασαν χειροπέδες και σε δύο άτομα για παράβαση του Νόμου περί εξαρτησιογόνων ουσιών. Δύο συνεργοί της οργάνωσης, παράλληλα, έχουν ταυτοποιηθεί και αναζητούνται.

Δείτε ακόμα:  2ο Santa Run στον Δήμο Μαρκοπούλου Μεσογαίας!

Συνομιλίες του αρχηγού με πελάτες μέσω εφαρμογών

Τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης διέπονταν από συγκεκριμένη ιεραρχική δομή και συγκεκριμένη μεθοδολογία η οποία και τηρούνταν απαρέγκλιτα από όλους. Πιο αναλυτικά, οι ναρκωτικές ουσίες παραδίδονταν μέσω των ηγετικών στελεχών στα υπόλοιπα μέλη-διακινητές, που μάλιστα έκαναν έλεγχο ποιότητας των ναρκωτικών ουσιών προ της αγοράς αυτών με σκοπό να αποφύγουν ενδεχόμενη δυσαρέσκεια των πελατών – αγοραστών.

Εκτός από τα μέτρα τις τηλεφωνικές τους επικοινωνίες, λάμβαναν μέτρα αντιπαρακολούθησης και στις κινήσεις τους πριν, κατά την διάρκεια και μετά τις αγοραπωλησίες.

Δείτε ακόμα:  Αρτέμιδα: Συναγερμός για φωτιά σε κεραμοσκεπή σπιτιού (φωτό)

Εκτός από την καφετέρια στην Αρτέμιδα είχαν δημιουργήσει διαφορετικές ομάδες, η δράση των οποίων, επεκτεινόταν σε διάφορες περιοχές και άλλαζαν τακτικά αριθμούς επικοινωνίας.

Κατά τη διάρκεια της αστυνομικής επιχείρησης, πραγματοποιήθηκαν 12 έρευνες σε οικίες και 1 σε κατάστημα, κατά τις οποίες βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

16,5- γραμμάρια κοκαΐνης.
50- γραμμάρια κάνναβης.
0,7– γραμμάρια ηρωίνης.
25- κινητά τηλέφωνα.
6- Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα.
1- μοτοσυκλέτα.
167- φυσίγγια
2- ζυγαριές ακριβείας.
3- μαχαίρια.
7- πακέτα σύνδεσης τηλεφωνικών συνδέσεων
πλήθος από σακουλάκια επιμερισμού ναρκωτικών ουσιών.
Το χρηματικό ποσό των -1.600- ευρώ

ethnos.gr