Θύμα σεξουαλικής παρενόχλησης και η Τόνια Σωτηροπούλου: «Ήμουν 18 και μου συνέβη από έναν άντρα 50 ετών»

Στο OK! και στον Γιώργο Πράσινο μίλησε η Τόνια Σωτηροπούλου, η οποία αναφέρθηκε σε περιστατικό παρενόχλησης που είχε βιώσει η ίδια κι είχε εξομολογηθεί σε παλαιότερη συνέντευξή της.

Με αφορμή την εξομολόγηση της Ζέτας Δούκα για την λεκτική και σωματική κακοποίηση που υπέστη, αποκάλυψες κι εσύ ένα δικό σου αντίστοιχο βίωμα. Μεταξύ άλλων ανέφερες: «Ήμουν 18 χρονών κι είχα μια μικρή συμμετοχή σε σίριαλ. Ήταν η πρώτη μου δουλειά. Πήγα στο καμαρίνι μου να αλλάξω και μπήκε κι αυτός ο κύριος στο καμαρίνι μου. Ντυνόμουν και πήγα να κατεβάσω την μπλούζα μου γρήγορα. Μου ζητά συγγνώμη και του λέω οκ. Μου δίνει χειραψία και πάει να με φιλήσει. Του λέω όχι. Σοκάρομαι και μου ζητάει συγγνώμη. Ήταν πραγματικά μετανιωμένος. Και μου είπε οι περισσότερες κοπέλες στην δουλειά μας λένε ναι…» Το σκέφτηκες αρκετά πριν αποφασίσεις να αφηγηθείς την δική σου ιστορία;

Αρχικά είχα τοποθετηθεί στο Συν Γυναιξί της ΕΡΤ 2 που προβλήθηκε τον Νοέμβριο του 2020, όταν ο παρουσιαστής της εκπομπής Γιώργος Πυρπασόπουλος με ρώτησε για το κίνημα #metoo. Αμέσως μοιράστηκα την εμπειρία μου γιατί το θεώρησα χρέος μου απέναντι στους συναδέλφους μου και, κυρίως, απέναντι στη νέα γενιά που θέλει να ασχοληθεί με τον χώρο μας. Δεν ήταν κάτι τρομακτικό, ούτε και με είχε στιγματίσει. Έγινε σε ένα τηλεοπτικό γύρισμα όταν εγώ ήμουν μια 18χρονη κοπέλα και μου συνέβη αυτό από έναν άνδρα 50 ετών περίπου. Ωστόσο, σε δρόμο ή σε μπαρ μου έχουν συμβεί πολύ πιο ακραία περιστατικά. Ο λόγος που το είπα δημόσια είναι γιατί, όπως έχουν γίνει κι έχουν εξελιχθεί τα πράγματα, πρέπει κι επιβάλλεται να μιλάμε ανοιχτά, να λέμε όχι δεν είναι εντάξει όταν δεν συμφωνούμε σε κάτι, να βάζουμε όρια.

Είπες ότι η εμπειρία σου δεν ήταν τραυματική. Αν ήταν κάτι πιο σοβαρό, θα είχες το θάρρος να το πεις δημόσια;

Δεν έχω υπάρξει σε αυτήν την θέση και θαυμάζω απόλυτα τις γυναίκες που ενώ έχουν υποστεί κάτι βαθιά τραυματικό και ακραίο, έχουν την δύναμη να το υπερβούν και να μιλήσουν ανοιχτά. Μόνο έτσι μπορείς να θεραπεύσεις μια πληγή. Πιστεύω ότι αν μου είχε συμβεί κάτι αντίστοιχο και έχοντας τον χαρακτήρα και τα πρότυπα που έχω στην ζωή μου, ναι, θα είχα μιλήσει για αυτό.

zappit.gr

Δείτε τις ειδήσεις από την Ανατολική Αττική και όλη την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο irafina.gr.
Κάντε like στη σελίδα του irafina.gr στο Facebook
Ακολούθηστε το irafina.gr στο Twitter

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.