Τι αναφέρει η δικογραφία για τους «Θεματοφύλακες του Συντάγματος»

Έδειξε φωτοτυπία ταυτότητας όταν ήταν ακόμη στο Σώμα της Αστυνομίας, συστήθηκε ως επικεφαλής ομάδας των «Θεματοφυλάκων» και κρατούσαν πάντα μαζί τους τα χαρτιά με τα οποία έλεγαν ότι έκαναν επίταξη σχολείων.

Τα όσα αδιανόητα συνέβησαν στο σχολείο στην Πιερία περιγράφονται με κάθε λεπτομέρεια τη δικογραφία που συντάχθηκε για τη σύλληψη των 11 κατηγορουμένων που πέρασαν χειροπέδες στο διευθυντή του σχολείου.

Χαρακτηριστικά η δικογραφία αναφέρει στο σημείο της «σύλληψης» πως απείλησαν ακόμα και τους αστυνομικούς του τμήματος.

Αναλυτικά όσα περιγράφονται στη δικογραφία

«…Ένας από τους κατηγορούμενους, ο οποίος είναι πρώην αστυνομικός συνταξιούχος, επιδεικνύοντας φωτοτυπία του υπηρεσιακού δελτίου ταυτότητας που κατείχε όταν ήταν εν ενεργεία ανέφερε, ως επικεφαλής της ομάδας, ότι αποτελούν μέλη της ομάδας «Θεματοφύλακες του άρθρου 120 του Συντάγματος» και ότι συνέλαβαν τον διευθυντή του γυμνασίου, με το δικαίωμα που απορρέει από τον Κώδικα Ποινικής Δικονομίας και ότι σε περίπτωση που οι αστυνομικοί άφηναν το διευθυντή, θα ήταν υπαίτιοι απελευθέρωσης κρατουμένου.

Κανένας από τους κατηγορούμενους δεν φορούσε προστατευτική μάσκα και είχαν προκαλέσει συνωστισμό στο σημείο που είχαν επιβιβαστεί οι τέσσερις εξ αυτών και μάλιστα ίδιο όχημα με τον διευθυντή του γυμνασίου, ο οποίος φορούσε διπλή προστατευτική μάσκα.

Δείτε ακόμα:  Πέθανε γνωστός αθλητής του bodybuilding σε ηλικία μόλις 48 ετών!

Τελικά με την παρέμβαση όσων εκτελούσαν διατεταγμένη υπηρεσία εκείνη την ώρα στο τμήμα, αποδέσμευσαν το διευθυντή του γυμνασίου, ειδοποιήθηκε η υπηρεσία μας και προσήχθησαν άπαντες και συνελήφθησαν.

Στα δύο αυτοκίνητα που χρησιμοποίησαν οι κατηγορούμενοι και τα οποία κατασχέθηκαν ως μέσα που χρησιμοποιήθηκαν για τη διάπραξη της αρπαγής, βρέθηκε και κατασχέθηκε μετά από υπόδειξη κατηγορουμένου, κάτω από το πατάκι του συνοδηγού, ένα ζευγάρι μεταλλικές χειροπέδες αστυνομικού τύπου και στο πίσω κάθισμα βρέθηκε και κατασχέθηκε ένα πλαστικοποιημένο έγγραφο με τίτλο «διάταγμα επιτάξεως» ημερομηνία 27 Αυγούστου 2021 και περιεχόμενο ότι το αυτοκίνητο στο οποίο βρέθηκε αυτό ήταν επιταγμένο από τον Κ.Κ ο οποίος είχε ενεργοποιήσει το άρθρο 120 του Συντάγματος μέχρι επέλθει η συνταγματική και δημοκρατική ομαλότητα και υπέγραφε αυτό ως “Θεματοφύλακας του άρθρου 120”.

Γίνεται μνεία ότι, μέσω ιστοσελίδας κοινωνικής δικτύωσης, διαπιστώθηκε κοινοποίηση σε αόριστο αριθμό πολιτών στις 6 Δεκεμβρίου 2021 μίας ανάρτησης του ατομικού λογαριασμού με όνομα Ι.Ζ. και με φωτογραφία κατηγορουμένου σύμφωνα με την οποία ανάρτηση ενημέρωσε “όλους τους Έλληνες ότι ο Κ.Κ. με το υπ’ αριθμόν 463Β έγγραφο επίταξη όλα τα σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στην επικράτεια της χώρας καθώς ασκείται τεράστια ψυχολογική βία στα παιδιά και έχουν σημειωθεί αυτοκτονίες εφήβων”».

Δείτε ακόμα:  Σοκαριστικό βίντεο: Μωρό έπεσε από μπαλκόνι στην πλάτη περαστικού και σώθηκε από θαύμα!

Η στιγμή της αρπαγής του διευθυντή του σχολείου

Πάντως, αποκαλυπτικά είναι και τα όσα περιγράφονται για το πώς κινήθηκαν τα άτομα στο σχολείο, καθώς κάποιοι πήγαν αμέσως στο διευθυντή και τον ακινητοποίησαν, για να του περάσουν τις χειροπέδες και κάποιοι έμειναν στη πόρτα, για να εμποδίζουν μαθητές και καθηγητές να μπουν στο προαύλιο και να βοηθήσουν το διευθυντή.

«… Ακολούθως υπό τις εντολές και καθοδήγηση του πρώτου κατηγορουμένου οι τρεις από τους κατηγορούμενους έδεσαν πισθάγκωνα τον διευθυντή του γυμνασίου με χειροπέδες που έφερε ο κατηγορούμενος προκαλώντας του ελαφρές σωματικές βλάβες στους καρπούς των χεριών και περιάγοντας αυτόν σε κατάσταση τρόμου και ανησυχίας.

Ενώ ένας άλλος εκ των κατηγορουμένων διέμενε έμπροσθεν της εισόδου εξόδου του σχολικού συγκροτήματος, μην επιτρέποντας την διέλευση καθηγητών και μαθητών.

Οι δε λοιποί κατηγορούμενοι παρείχαν συνδρομή, λειτουργώντας ως ομάδα, στηρίζοντας τις πράξεις τους, ενώ άπαντες οι κατηγορούμενοι εισήλθαν στον προαύλιο χώρο του σχολικού συγκροτήματος, μην έχοντας σχετικό δικαίωμα και μην έχοντας υποβάλει δήλωση αρνητικής εξετάσεις για κορωνοϊό στην ηλεκτρονική εφαρμογή ως επιβάλλεται για καθηγητές, μαθητές, γονείς και λοιπούς επισκέπτες των σχολικών μονάδων της χώρας.

Στη συνέχεια, διά της βίας άρπαξαν τον διευθυντή και τον επιβίβασαν στις πίσω θέσεις του αυτοκινήτου ιδιοκτησίας της κατηγορουμένης, στο οποίο επιβιβάστηκαν και άλλοι κατηγορούμενοι στις πίσω θέσεις εκατέρωθεν του διευθυντή προκειμένου να είναι αδύνατη η διαφυγή του».

Δείτε ακόμα:  Τέλος τα επιδόματα του ΟΠΕΚΑ: Ποιοι δικαιούχοι τα χάνουν και γιατί

Η αναφορά του δικηγόρου των κατηγορουμένων

Και οι 11 συλληφθέντες κρατούνται και θα απολογηθούν τη Δευτέρα ενώ ο δικηγόρος τους Βασίλης Νουλέζας ανέφερε – μεταξύ άλλων:

«Καταδικαστέα και ποινικά κολάσιμη η συμπεριφορά των αποκαλούμενων θεματοφύλακας του Συντάγματος άρθρο 120. Από απόψεις ποινικού δικαίου εφόσον, αποδειχθεί ότι τελέστηκαν οι κατηγορούμενοι εισπράξεις με δόλο αντιμετωπίζουν ένα ιδιαιτέρως βαρύ κατηγορητήριο».

Σε άλλο σημείο της ανακοίνωσης του αναφέρει ο κ. Νουλέζας:

«Ενδεχομένως να οφείλεται η αφύσικη αντίδραση και ενέργεια των 11 συλληφθέντων σε άγνοια το αξιόποινο της πράξης τους η συγγνωστή νομική πλάνη ή ακόμη οργή. Αυτά θα ειπωθούν στην απολογία τους όπου λεπτομερώς θα αναφερθούμε στα πραγματικά περιστατικά της υπόθεσης. Κακώς τα μέσα μαζικής επικοινωνίας προκαταλαμβάνουν την κοινή γνώμη οι κατηγορούμενοι όλοι Οικογενειάρχες και έντιμη λευκή σε ό,τι αφορά το ποινικό μητρώο συμπολίτες μας θα απολογηθούν στον ανακριτή. Δεν υπάρχει λόγος να τους ισοπεδώσουμε και να τους εξοντώσουμε και να τους κρίνουμε ενόχους προκαταβολικά».

cnn.gr