Τι απαντά η Ένωση Γονέων Σπάτων – Αρτέμιδος στις καταγγελίες του Συλλόγου του 2ου Γυμνασίου

Την Πέμπτη 11/2 το ΔΣ του συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων του 2ου Γυμνασίου Αρτέμιδας κυκλοφόρησε μια ανακοίνωση στην οποία καταφέρεται με ψευδείς ισχυρισμούς ενάντια στο μέλος του ΔΣ της Ένωσης Γονέων και πρώην πρόεδρο του συλλόγου γονέων του 2ου Γυμνασίου, Α. Παπαδόπουλο, τον οποίο βέβαια δεν κατονομάζει προκειμένου να αποφύγει νομικές συνέπειες.

Συγκεκριμένα αναφέρει πως συνόδευε στην πόρτα του σχολείου κοπέλες που διένεμαν φυλλάδια πολιτικής νεολαίας. Η αλήθεια είναι ότι ο Α. Παπαδόπουλος βρισκόταν στο αμάξι του 70 μέτρα μακριά από την είσοδο του σχολείου, όπου περίμενε την κόρη του, η οποία διένεμε τα φυλλάδια. O λόγος της παρουσίας του στο αυτοκίνητο ήταν αφενός επειδή περίμενε το παιδί του, αλλά και από πατρική αγωνία, καθώς στο συγκεκριμένο σχολείο κάποιοι γονείς στο παρελθόν είχαν προπηλακίσει νεολαίους της συγκεκριμένης νεοαλίας.

Με αφορμή την αποκατάσταση της αλήθειας για τη συκοφαντική ενέργεια σε βάρος του μέλους του ΔΣ της Ένωσης, θέλουμε να επαναλάβουμε τις θέσεις του γονεϊκού κινήματος και της Ένωσης σε μια σειρά σοβαρά ζητήματα, τα οποία είναι σε πλήρη αντίθεση με τις θέσεις που διατυπώνει το ΔΣ του συλλόγου στην ανακοίνωσή του:

1.Είμαστε σταθερά δίπλα στα παιδιά μας και στους αγώνες που δίνουν, σεβόμαστε τις αποφάσεις τους και σε καμιά περίπτωση οι γονείς δεν μπορούν να είναι μηχανισμός καταστολής σε βάρος των παιδιών και των αγώνων τους, να ενεργοποιούν τον κοινωνικό αυτοματισμό.

Το ΔΣ του συγκεκριμένου συλλόγου κλείνει τα μάτια τόσο στα σοβαρά προβλήματα της εκπαίδευσης όσο και του συγκεκριμένου σχολείου που έχουν δημιουργηθεί με ευθύνη των κυβερνήσεων και των δημοτικών αρχών. Κλείνει τα μάτια στο γεγονός ότι η κυβέρνηση (και στο μέτρο που της αναλογεί και η δημοτική αρχή) άνοιξε τα σχολεία χωρίς να πάρει κανένα απολύτως μέτρο για την αντιμετώπιση της μετάδοσης της πανδημίας (λιγότεροι μαθητές ανά τάξη, καθαριότητα, αποστάσεις κλπ) με αποτέλεσμα τα σχολεία να παραμένουν κλειστά και οι μαθητές να ωθούνται στην τηλεκπαίδευση, η οποία δεν είναι εκπαίδευση. Έτσι βγάζοντας λοιπόν «λάδι» την κυβέρνηση, θεωρεί ότι οι εκατοντάδες κινητοποιήσεις και καταλήψεις των μαθητών δεν ήταν αποτέλεσμα αυτών των προβλημάτων, αλλά της υποκίνησης μιας συγκεκριμένης πολιτικής νεολαίας. Η συγκεκριμένη στάση, είναι καθαρά πολιτική. Ο συγκεκριμένος σύλλογος δεν έχει βγάλει ούτε μια ανακοίνωση για τα σοβαρά θέματα του σχολείου και της παιδείας. Το αντίθετο μάλιστα, λογόκρινε και απέκρυψε από τους γονείς, ανακοίνωση του Συλλόγου Εκπαιδευτικών του σχολείου του, η οποία μιλούσε για τα προβλήματα στο συγκεκριμένο σχολείο, στις 29/11/2020!

Ο καθένας μπορεί να βγάλει τα συμπεράσματά του για το ποιος υποκινείται και ποιος όχι.

Η ανακοίνωση του Συλλόγου Γονέων, υποτιμάει βαθύτατα τα παιδιά που τα θεωρεί άβουλα όργανα κάποιων. Θεωρεί ότι τα παιδιά είναι ώριμα όταν ψηφίζουν όπως θέλει η πλειοψηφία των μελών του συγκεκριμένου συλλόγου, και ανώριμα όταν ψηφίζουν διαφορετικά. Για να ενισχύσει μάλιστα αυτή την βαθιά αντιδραστική θέση επικαλείται υποτιθέμενη ψηφοφορία τους 15μελούς, η οποία όπως μάθαμε από μέλη του, ουδέποτε έγινε. Αυτό το 13 κατά της υποτιθέμενης κατάληψης, 2 υπέρ είναι αποκύημα φαντασίας που στοχεύει απλά να δημιουργήσει εντυπώσεις.

2. Είμαστε ενάντια σε οποιαδήποτε στοχοποίηση μαθητών.

Η πλειοψηφία του ΔΣ του συλλόγου υποδείχνει 2 μαθητές ως τάχα υπεύθυνους για τη μη εύρυθμη λειτουργία του σχολείου, βγάζοντας στη φόρα τα υποτιθέμενα πολιτικά φρονήματά τους. Οι ενέργειες αυτές προφανώς παραπέμπουν σε μαύρες εποχές και φυσικά κανένας μας δεν μπορεί να επιτρέψει να επανέλθει ο εφιάλτης των κοινωνικών φρονημάτων, ειδικά απέναντι σε παιδιά. Καθώς μάλιστα η συγκεκριμένη στοχοποίηση στηρίζεται 100% σε ανακρίβειες, οφείλει το ΔΣ του συλλόγου να ζητήσει συγνώμη και να αποκαταστήσει την αλήθεια.

3. Η διανομή πολιτικών (και άλλων) φυλλαδίων ΕΞΩ από το σχολείο είναι καθόλα νόμιμη και όχι παράνομη, όπως επίσης λαθεμένα ισχυρίζεται η πλειοψηφία του ΔΣ του συλλόγου (απαγορεύεται εντός του σχολείου, του προαυλίου και στην πόρτα εισόδου). Συνεπώς όσοι γονείς επιθυμούν να κρατήσουν τα παιδιά τους μακριά από συγκεκριμένες ή από οποιοδήποτε πολιτικές ιδέες θα πρέπει να μιλήσουν με τα παιδιά τους και να τους εξηγήσουν γιατί δε θα πρέπει να παίρνουν πολιτικά φυλλάδια συγκεκριμένου κόμματος ή γενικά. Το πρόβλημά τους δεν πρόκειται να το λύσουν με τη βία ή με την παραβίαση του συνταγματικού δικαιώματος της ελεύθερης διακίνησης ιδεών. Το γονεϊκό κίνημα ποτέ δεν αρνήθηκε σε πολιτικά κόμματα, δημοτικές παρατάξεις και πολιτικές νεολαίες να έρθουν στα σχολεία μας, να δούνε τα προβλήματα και να μιλήσουν για αυτά με εκπαιδευτικούς, μαθητές και γονείς. Ο λόγος είναι απλός: Ο άνθρωπος είναι κατά τον Αριστοτέλη «ον πολιτικό».

Οι αρχαίοι Αθηναίοι θεωρούσαν όσους δεν ασχολούνταν με τα κοινά «ιδιώτες», λέξη συνώνυμη με τη λέξη ηλίθιος. Τα παιδιά μας, στα 17, ψηφίζουν. Μέσα στις σχολικές τάξεις, στα αναλυτικά προγράμματα υπάρχει πολιτική κατεύθυνση. Κατά συνέπεια καλό θα ήταν να ακούγονται όλες οι απόψεις και όχι μόνο οι κυβερνητικές.

Ήδη από τα χρόνια του γυμνασίου ανάμεσα σε άλλα, έχουν πολιτικά ερωτήματα και αναζητήσεις. Σε αυτή την ηλικία αρχίζουν να γνωρίζουν την κοινωνία, το σώμα τους, το άλλο φύλο, ωριμάζουν και βρίσκονται αντιμέτωπα με φαινόμενα όπως είναι οι ουσίες, τα ναρκωτικά, το ντόπινγκ, ο σεξισμός, ο εκφοβισμός. Μάλλον οι ανακοινώσεις είναι το λιγότερο που θα πρέπει να μας ανησυχεί ως γονείς.

* * * * * * * * *

Κάποιοι συγκρίνουν οποιοδήποτε πολιτικό κόμμα με την ναζιστική εγκληματική Χρυσή Αυγή για να δικαιολογήσουν τη στάση τους. Αυτό μας δημιουργεί σοβαρά ερωτηματικά για τις βαθύτερες επιδιώξεις τους. Είναι γνωστό ότι το συγκεκριμένο μόρφωμα δεν είναι και ποτέ δεν ήταν πολιτικό κόμμα. Ήδη από το 2012 η Ένωση Γονέων έδωσε μεγάλη μάχη και τελικά νίκησε, προκειμένου η Χρυσή Αυγή να μην έχει παρουσία στα σχολεία του Δήμου και να μην αμαυρώνει τις εθνικές επετείους, όχι επειδή δε μας άρεσαν οι ιδέες τους, αλλά επειδή ακριβώς είναι ναζιστικό-εγκληματικό μόρφωμα.

Όλα αυτά τα χρόνια στους συλλόγους γονέων, οι πιο δυνατές φωνές που ακούγαμε ενάντια στα κόμματα ήταν από τους πιο έντονα κομματικοποιημένους, οι οποίοι είχαν δυσανεξία στην αντίθετη άποψη, από ανθρώπους που επιδίωκαν να κάνουν πολιτική καριέρα στα δημοτικά θέματα και έβρισκαν ως εφαλτήριο τους συλλόγους γονέων.

* * * * * * * * *

Τα παιδιά κάθονται στα ίδια θρανία, αντιμετωπίζουμε τα ίδια προβλήματα ανεξάρτητα από τις πολιτικές μας πεποιθήσεις. Οι σύλλογοι γονέων από τη φύση τους οφείλουν να είναι διεκδικητικοί απέναντι στην κεντρική και τοπική εξουσία και υπό αυτή την έννοια να ασκούν αντιπολίτευση σε κυβερνήσεις και δημοτικές αρχές. Εάν κάποιος σύλλογος δείχνει με ανακοινώσεις και άλλες ενέργειες την προτίμηση του σε συγκεκριμένα κόμματα και δημοτικές παρατάξεις ή πολιτικά πρόσωπα και αντίθετα την απέχθειά του σε κάποια άλλα κόμματα και δημοτικές παρατάξεις, τότε χωρίζει αντί να ενώνει τους γονείς. Τέτοιου είδους διαχωρισμούς, οι γονείς δεν πρέπει να επιτρέψουμε να υπάρχουν.

Δείτε τις ειδήσεις από την Ανατολική Αττική και όλη την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο irafina.gr.
Κάντε like στη σελίδα του irafina.gr στο Facebook
Ακολούθηστε το irafina.gr στο Twitter

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.