Τι απαντά ο Δήμαρχος Μαραθώνα Στ. Τσίρκας για την αύξηση των δημοτικών τελών & την αύξηση ισχύος στον υποσταθμό του ΑΔΜΗΕ

Σε ανάρτηση του ο Δήμαρχος Μαραθώνα Στέργιος Τσίρκας αναφέρει:

Λάβαμε εχθές το βράδυ αίτημα από παρατάξεις της αντιπολίτευσης για αναβολή της προγραμματισμένης συνεδρίασης, από την προηγούμενη εβδομάδα, για σήμερα του Δημοτικού Συμβουλίου με τηλεδιασκεψη με την αιτιολόγηση ότι κάνουμε αύξηση δημοτικών τελών κατά 117% (!) και την αύξηση ισχύος στον υποσταθμό του ΑΔΜΗΕ στην Νέα Μάκρη .
Σε κάθε περίπτωση, είτε πρόκειται για γραφικότητες, είτε για αδυναμία κατανόησης των θεμάτων.

Η δημοτική αρχή εισάγει για ψήφιση τον καθορισμό του ανταποδοτικού τέλους απαλλοτριώσεων με στόχο την απόκτηση από το Δήμο Μαραθώνος ακινήτων σε όλες τις κοινότητες του Δήμου που θα χρησιμοποιηθούν για σκοπούς κοινής ωφέλειας: κατασκευή ενός μεγάλου και σύγχρονου κλειστού γυμναστηρίου, παιδικές χαρές και κοινόχρηστους χώρους, μεγαλύτερα σχολικά προαύλια σε ήδη λειτουργούντα σχολεία μας. Αναρωτιόμαστε ποιος δεν θέλει αυτές τις υποδομές, όταν το αντίτιμο είναι πραγματικά χαμηλό.

Το τέλος θα ανέλθει σε 0,35 ευρώ ανά τ.μ. ηλεκτροδοτούμενου κτίσματος ΚΑΤ’ ΕΤΟΣ, δηλαδή για επιφάνεια 100 τ.μ. θα ανέλθει σε 35 ευρώ ετησίως, ενώ απαλλάσσονται και όσοι είναι δικαιούχοι μειωμένων τιμολογίων.
Ζητάμε λίγα από τους πολλούς για να δώσουμε περισσότερα σε όλους!

Όσο για τα περί επαύξησης ισχύος του υποσταθμού του ΑΔΜΗΕ , στο ζήτημα της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων διασύνδεσης μέσω υποθαλάσσιου καλωδίου αιολικού πάρκου από το Δήμο Κύμης – Αλιβερίου που θα διέρχεται από τη Νέα Μάκρη, είμαστε κάθετα ΑΡΝΗΤΙΚΟΙ και προς τούτου αναφέρεται και στη σχετική εισήγηση που τους έχει δωθει από την προηγούμενη εβδομάδα , την οποία προφανώς για δικούς τους λόγους δεν αναφέρουν .

Καλό θα ήταν λοιπόν, οι νέοι μαθητευόμενοι μάγοι στην αυτοδιοίκηση, πρώτα να ενημερώνονται επαρκώς , να γνωρίζουν το θεσμικό πλαίσιο και τους όρους που θέτει η νομοθεσία και μετά να “κραυγάζουν” διαστρεβλώνοντας γεγονότα και μεταφράζοντας όπως τους βολεύει, ή όπως καταλαβαίνουν, τα θέματα προς συζήτηση και λήψη αποφάσεων . Το μέλλον του τόπου μας δεν είναι ένα ευκαιριακό παιχνίδι εντυπώσεων.

Απαιτεί πολιτική στιβαρότητα, γνώση και κυρίως αγάπη για τον τόπο, την ιστορία, το περιβάλλον και τους ανθρώπους του!
Όσον αφορά την διεξαγωγή του Δημοτικού Συμβουλίου μέσω τηλεδιάσκεψης είναι μια νόμιμη και πρακτική διευκόλυνση που δίνει τη δυνατότητα – στη σύγχρονη εποχή – για άμεση συμμετοχή εκμηδενίζοντας το πρόβλημα των αποστάσεων, ακόμη και της ώρας. Όσοι μιλούν για αντιδημοκρατική σύγκληση του Δημοτικού Συμβουλίου ας σκεφτούν ότι είμαστε πλέον στο 2024 και η τεχνολογία μας δίνει τη δυνατότητα να λύσουμε πολλά προβλήματα, αρκεί να τη χρησιμοποιούμε σωστά και αποδοτικά.

Δείτε τις ειδήσεις από την Ανατολική Αττική και όλη την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο irafina.gr.
Κάντε like στη σελίδα του irafina.gr στο Facebook
Ακολούθηστε το irafina.gr στο Twitter

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.