Τι απαντά ο τράπερ που συνελήφθη για συμμετοχή σε σπείρα που «χτυπούσε» στα ATM

Βαρύ ποινικό παρελθόν φαίνεται πως έχει ο τράπερ Don Leone που συνελήφθη το περασμένο Σάββατο 2 Δεκεμβρίου ως μέλος της εγκληματικής οργάνωσης που «χτυπούσε» ATM ανά την Ελλάδα. Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός πως τον Αύγουστο του 2020 είχε σχηματιστεί εις βάρος του δικογραφία για βιασμό. Τον είχε καταγγείλει η τότε σύντροφός του αλλά στη συνέχεια ανακάλεσε τη μήνυσή της.

Ο τράπερ Don Leone έγινε ευρύτερα γνωστός το 2021, όταν συνελήφθη με επτά άτομα για σύσταση και διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης κι εκρήξεις σε ATM. Προφυλακίστηκε και τον Ιανουάριο του 2023 άφησε πίσω του την πόρτα των φυλακών λόγω παρέλευσης του ορίου προσωρινής κράτησης.

Μάλιστα, ο Don Leone, ακραία προκλητικά, διαφήμιζε τα «χτυπήματα» στα τραγούδια του και επιδείκνυε τη χλιδάτη ζωή που έκανε με τα κλεμμένα.

«Ζητώ συγγνώμη» λέει ο τράπερ στο T-live

Μιλώντας στην εκπομπή της Τατιάνας Στεφανίδου, T-live ο τράπερ δηλώνει μετανιωμένος και ζητά συγγνώμη.

Πιο συγκεκριμένα, ο Don Leone αναφέρει: «Στη ζωή μου έχω μάθει να αναγνωρίζω το λάθος και να το πληρώνω. Θα είμαι κι αυτή τη φορά ειλικρινής όταν βρεθώ ενώπιον της ελληνικής δικαιοσύνης και θα αποδεχτώ ό,τι πραγματικά έχω κάνει. Ξέρω ότι έχω απογοητεύσει πολλούς ανθρώπους με την εκ νέου εμπλοκή μου και ζητώ συγγνώμη. Σε καμία περίπτωση αυτές οι συμπεριφορές δεν πρέπει να συνδέονται με τη μουσική μου και να αποτελούν πρότυπο για κανέναν».

Νέες πληροφορίες για τον τρόπο δράσης της σπείρας που ήταν μέλος ο τράπερ που ανατίναζε ATM

Έψαχναν να βρουν ΑΤΜ εκτός Αττικής μέσω ίντερνετ. Πήγαιναν πάντα με αυτοκίνητα που έκλεβαν νωρίτερα και ύστερα τα έκαιγαν για να εξαφανίσουν τα ίχνη τους.

Αυτά φαίνεται να ισχυρίστηκε στους αστυνομικούς ο ένας από τους 3 συλληφθέντες, μεταξύ των οποίων βρίσκεται και γνωστός τράπερ. Ομολογεί πως συμμετείχε στις ανατινάξεις των ΑΤΜ, αλλά λέει πως δεν ήθελε να κάνει κακό σε κανέναν.

«Ποτέ δεν έπαιρνα μαζί όπλο γιατί δεν ήθελα να πειράξω κάποιον. Εγώ ήμουν πάντα ο οδηγός των οχημάτων, κάποιες φορές είμαι το άτομο που βάζει τα εκρηκτικά αλλά όχι πάντα εγώ».

Οι συγκεκριμένες κινήσεις και οι ρόλοι που είχαν μοιράσει φαίνεται να τους πρόδωσαν. Ο άνδρας με τα αρχικά Κ.Μ. ήταν εκείνος που οδηγούσε τα κλεμμένα αυτοκίνητα. Είχε τον πιο ενεργό ρόλο. Φορούσε συνήθως φακό στο κεφάλι και έβαφε με σπρέι την κάμερα ασφαλείας των ΑΤΜ.

Ο άνδρας που ομολόγησε ισχυρίζεται ότι πήγαιναν τρία άτομα μαζί. Ο συνοδηγός του είχε ρόλο υποστηρικτικό σε κάθε του κίνηση και ο τρίτος έκανε τον τσιλιαδόρο. Φορούσαν πάντα ολόσωμες λευκές φόρμες εργασίας με κουκούλα και από μέσα full face που κάλυπτε το πρόσωπό τους.

Λέει με τρόπο κυνικό πως πέρα από τα χρήματα σκεφτόταν πως δεν ήθελε να προκαλέσει μεγαλύτερο κακό.

«Σε κάποιες περιπτώσεις τα κλεμμένα αυτοκίνητα τα καίγαμε, εκτός από ένα που ρίξαμε με τον πυροσβεστήρα αφρό. Αυτό έγινε επειδή κοίταξα το ασφαλιστήριο του αμαξιού και είδα ότι δεν έχει ασφάλεια κλοπής. Οπότε, αν το έβρισκε μετά, τουλάχιστον θα το έπαιρνε πίσω και θα το χρησιμοποιούσε κανονικά ο ιδιοκτήτης του. Αφού το έκλεβα που το έκλεβα, να μην του προκαλέσω κι άλλο κακό».

Οι «πρόβες»

Η πρώτη τους απόπειρα σύμφωνα με τα όσα ισχυρίστηκαν ήταν στις αρχές του περασμένου Σεπτεμβρίου στα Σελιανίτικα Αχαΐας. Δύο μέρες μετά στο Βασιλικό της Εύβοιας και την επόμενη μέρα στα Χάνια Ευβοίας. Τέλη Σεπτεμβρίου δοκίμασαν να ανατινάξουν ΑΤΜ στα Λουτρά Ωραίας Ελένης αλλά ούτε από εκεί κατάφερναν να πάρουν λεφτά.

Τα «χτυπήματα» που έφεραν χιλιάδες ευρώ

Πρώτη φορά που κατάφεραν να πάρουν χρήματα οι τρεις τους από ΑΤΜ ήταν τον Οκτώβριο στο Πεταλίδι Μεσσηνίας (200.000€). Ακολούθησε μία απόπειρα στην Ανδραβίδα και έπειτα στο Λούρο Πρέβεζας και στο Πάλαιρο Αιτωλοακαρνανίας.

Τελευταίο τους χτύπημα ήταν στην Ερμιόνη Αργολίδας.

«Πήγαμε με ένα κλεμμένο αγροτικό στο ΑΤΜ στην Ερμιόνη Αργολίδας όπου κόψαμε με τροχό πίσω μέρος και μετά με εκρηκτικά το ανοίξαμε. Πήραμε τα λεφτά και αφού παρατήσαμε το αυτοκίνητο στο βουνό, μείναμε για ώρες εκεί και γύρω στις 11 το πρωί, επιστρέψαμε πίσω. Φθάσαμε στο σπίτι μου και τότε ήρθαν οι αστυνομικοί. Εκεί στο βουνό χωρίσαμε τα λεφτά σε ξεχωριστούς σάκους», περιέγραψε ο Κ.Μ.

Το βαρύ κατηγορητήριο του τράπερ

Ο γνωστός τράπερ που αποφυλακίστηκε τον Ιανουάριο του 2023 γιατί παρήλθε το 18μηνο κράτησής του φέρεται να συνέχισε τα ίδια… και χειρότερα.

Στην απολογία το 2021 ο τράπερ ισχυριζόταν πως: «Δεν είμαι κακός άνθρωπος, δεν θα πείραζα ποτέ κανέναν. Σε όποιες εκρήξεις ήμουν πάντα προστάτευα τα άτομα, τους φύλακες που μπορεί να ήταν εκεί και τους έλεγα ότι θα γίνει έκρηξη για να τρέξουν μακριά».

Και μόλις βγήκε από τη φυλακή, στις 14/02/2023 έλεγε ότι: «Όταν θα σου προτείνουν εύκολο χρήμα δεν θα πεις όχι, υπάρχει μεγάλη αδρεναλίνη».

Σήμερα έχει σε βάρος του τον μισό κώδικα ποινικό κώδικα. Κατηγορείται ακόμα και για απόπειρα ανθρωποκτονίας μετά από ληστεία σε ΑΤΜ στο Αίγιο μεταξύ πολλών ακόμα.

Αύριο και τα 3 μέλη της σπείρας περνάνε από ανακριτή για να απολογηθούν.

Δείτε τις ειδήσεις από την Ανατολική Αττική και όλη την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο irafina.gr.
Κάντε like στη σελίδα του irafina.gr στο Facebook
Ακολούθηστε το irafina.gr στο Twitter

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.