Τι αποφασίστηκε στο Περιφερειακό Συμβούλιο για τα έργα αποχέτευσης των Δήμων Σαρωνικού και Σπάτων – Αρτέμιδος

Σε δύο αποφάσεις αναφορικά με την εκτέλεση των έργων αποχέτευσης στους Δήμους Σαρωνικού και Σπάτων – Αρτέμιδος προχώρησε το Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής, μετά από θετική εισήγηση του Αντιπεριφερειάρχη Ανατολικής Αττικής Θανάση Αυγερινού.

Όσον αφορά το Δήμο Σαρωνικού, εγκρίθηκε η αύξηση του ποσού χρηματοδότησης κατά 523.947,10 ευρώ από την Περιφέρεια, καθώς και η κάλυψη της δαπάνης αναθεώρησης της σύμβασης εργασιών, προκειμένου για την τελειοποίηση, έντεχνη ολοκλήρωση και λειτουργικότητα του έργου.

Το έργο με τίτλο: «Ολοκλήρωση κατασκευής έργων αποχέτευσης ακαθάρτων, κυρίως οικισμού Καλυβιών και Κουβαρά», συνολικού προϋπολογισμού 5.500.000,00 ευρώ (συμπ. Φ.Π.Α.), χρηματοδοτείται από ιδίους πόρους της Περιφέρειας Αττικής και εκτελείται από τη Διεύθυνση Τεχνικών Έργων Π.Ε. Ανατολικής Αττικής.

Αντικείμενο του έργου είναι η ολοκλήρωση των τελευταίων μη κατασκευασμένων τμημάτων των εσωτερικών δικτύων αποχέτευσης ακαθάρτων του κυρίως οικισμού Καλυβίων και Κουβαρά. Πιο συγκεκριμένα πρόκειται για κατασκευή αγωγών αποχέτευσης, κατασκευή φρεατίων, σύνδεση με το υφιστάμενο λειτουργικό δίκτυο ακαθάρτων και αποκατάσταση οδοστρωμάτων και πεζοδρομίων στο εύρος διέλευσης των αγωγών.

Σκοπός του έργου είναι, μετά την ολοκλήρωση των εργασιών, να προκύψει ένα ενιαίο λειτουργικό δίκτυο ακαθάρτων με τελικό αποδέκτη το Κ.Ε.Λ. Μαρκόπουλου, δεδομένου ότι έως σήμερα έχουν κατασκευασθεί αυτοτελώς ορισμένα μόνο τμήματα της αποχέτευσης ακαθάρτων.
Αναφορικά με το Δήμο Σπάτων – Αρτέμιδος, η απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου αφορά την έγκριση σύναψης και όρων τροποποίησης-παράτασης προγραμματικής σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Αττικής και του Δήμου Σπάτων-Αρτέμιδος για την υλοποίηση της μελέτης με τίτλο: «Μελέτη αποχέτευσης αστικών λυμάτων Νότιας Αρτέμιδος», η οποία αφορά στις Πολεοδομικές Ενότητες 4 και 6 έως 14 της Δημοτικής Ενότητας Αρτέμιδος.

Ο προϋπολογισμός της μελέτης ανέρχεται στο ποσό των 859.974,14 ευρώ (συμπ. ΦΠΑ), χρηματοδοτείται από ίδιους πόρους της Περιφέρειας Αττικής και υλοποιήθηκε από τη Δ/νση Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Σπάτων-Αρτέμιδος.

Ο Αντιπεριφερειάρχης κατά την εισήγησή του μεταξύ άλλων ανέφερε:

«Με στόχο την κατά το δυνατόν γρηγορότερη ολοκλήρωση των αποχετευτικών έργων συλλογής και μεταφοράς των λυμάτων, που επί σειρά δεκαετιών αποτελούσε μέγιστο πρόβλημα για την Ανατολική Αττική, στηρίζουμε με σημαντικές οικονομικές ενισχύσεις κάθε Δήμο, ανάλογα με τις ανάγκες και την ωρίμανση των έργων, ώστε και οι κάτοικοι της Ανατολικής Αττικής να ησυχάσουν από ένα μόνιμο βραχνά αλλά και να αποτρέψουμε τη μόλυνση, τόσο των υπόγειων και επιφανειακών υδάτων, όσο και του παράκτιου περιβάλλοντος».

 

Δείτε τις ειδήσεις από την Ανατολική Αττική και όλη την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο irafina.gr.
Κάντε like στη σελίδα του irafina.gr στο Facebook
Ακολούθηστε το irafina.gr στο Twitter

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.