Τι λέει η 28χρονη που ξέχασαν γάζες στο σώμα της μετά από εγχείρηση

Η 28χρονη κοπέλα από την Κω, η οποία καταγγέλλει ένα γιατρό και μια μαία ότι ξέχασαν γάζες μέσα στο σώμα της μετά από μια γυναικολογική επέμβαση που έκανε, μιλά στο LIVE NEWS.
«Δύο γροθιές γάζες. Απίστευτο αυτό που είδα με τα μάτια μου! Εγώ ήμουν ξύπνια και τα είδα τα υλικά και τα δύο σαν γροθιές. Μύριζε όλο το δωμάτιο».

Οι αφόρητοι πόνοι ήταν εκείνοι που την οδήγησαν για δεύτερη φορά στο νοσοκομείο 5 μέρες μετά την επέμβαση.

Είχε προηγηθεί επίσκεψη σε ιδιώτη γιατρό, ο οποίος της είπε πως δύο μέρες να καθυστερούσε θα είχε πεθάνει.

«Δύο, τρεις μέρες θα μπορούσες να πεθάνεις».

«Για 2 ημέρες αν δεν ερχόσουν εδώ θα πάθαινες μεγάλη ζημιά, θα είχες πεθάνει», λέει ο σύζυγός της.

Το χρονικό

Στις 21 Φεβρουαρίου η 28χρονη κάνει εισαγωγή για να τερματίσει μια ανεπιθύμητη εγκυμοσύνη. Η επέμβαση ολοκληρώνεται, η γυναίκα επιστρέφει σπίτι, ωστόσο, οι αφόρητοι πόνοι δεν σταματούν.

«Μετά από τις 5 ημέρες, η γυναίκα κάθε μέρα σπίτι, λέει: ‘’πονάω, κάτω πονάω, πονάω’’».

Για μέρες η 28χρονη ένιωθε δυνατούς πόνους, με αποτέλεσμα στις 27 του μήνα να μεταβεί σε ιδιώτη γυναικολόγο για να εξεταστεί. Από την εξέταση διαπιστώθηκε ότι στο σώμα της κοπέλας είχαν ξεχαστεί γάζες και ότι έπρεπε άμεσα να ξαναπάει στο νοσοκομείο της Κω για να αφαιρεθούν.

«Είχα πόνους από τις 10 το βράδυ. Και από τις 10 το βράδυ μέχρι τις 11 το πρωί με είχαν στο περίμενε με τους πόνους».

Ο γιατρός του νοσοκομείου, μιλώντας στο LIVE NEWS, υποστήριξε πως η αφαίρεση της γάζας ήταν μια γρήγορη διαδικασία. Της αφαίρεσε τις γάζες με τα χέρια και όπως είπε, πριν καλά – καλά επιστρέψει για να δώσει τις οδηγίες, το ζευγάρι είχε γίνει καπνός.

«Είχε γίνει μία έκτρωση και ξεχάστηκε το ταμπόν από την μαία, ξεχάστηκε να το αφαιρέσει, αλλά σηκώθηκαν και έφυγαν και αυτοί έτσι χωρίς να πάρουν οδηγίες. Σηκώθηκε και έφυγε 2 ώρες μετά την επέμβαση και αυτή και ο σύζυγος και όλοι. Ήρθε μετά από 5 ημέρες στα εξωτερικά ιατρεία και της το αφαίρεσα. Δεν έγινε δεύτερο χειρουργείο για να αφαιρεθεί η γάζα, το τράβηξα με το χέρι μου».

«Βγάζει τις γάζες με δύο υλικά. Λένε ότι δεν είναι λάθος τους αλλά λάθος μου», προσθέτει η 28χρονη.

Τον καταγγέλλουν για… φακελάκι

Το ζευγάρι καταγγέλλει στο LIVE NEWS πως στον συγκεκριμένο γυναικολόγο είχαν δώσει στο παρελθόν φακελάκι για τις γέννες των δύο παιδιών τους και πως αυτή τη φορά που δεν του έδωσαν, συνέβη αυτό το περιστατικό.

«Επειδή δεν πήρε λεφτά. Γιατί αυτός με τα δύο παιδιά που μου έχουν γεννηθεί εκεί πέρα, έχω δώσει 600 ευρώ έτσι, άδικα. Αυτή την φορά που δεν έχω δώσει λεφτά μου έτυχε, έγινε αυτό».

«Δεν θα το κυνήγαγα είναι η ανευθυνότητα και η αναισθησία», λέει η 28χρονη.

Τη Δευτέρα η 28χρονη υπέβαλε έγκληση κατά ιατρού και μαίας για επίδειξη ιατρικής αμέλειας.

«Οι γάζες είχαν μαζέψει μικρόβια και δεν μου έδωσαν ούτε αντιβίωση»

Η 28χρονη μίλησε αποκλειστικά στο LIVE NEWS για τα όσα έγιναν.

«Τελειώνει η επέμβαση και μετά από μισή ώρα θα έπρεπε να μου βγάλουν τις γάζες, όπως μου είπε εξωτερικός γιατρός. Πήγα να πάρω το εξιτήριο και τα φάρμακα. Επί μία εβδομάδα είχα πόνους και με ανησυχούσε γιατί έβλεπα πως η γάζα βγαίνει προς τα έξω. Πήγα σε ένα γιατρό και μου είπε να πάω αμέσως στο νοσοκομεία να μου βγάλουν τις γάζες. Πάω στο νοσοκομείο και μου είπαν ‘’δεν είναι κάτι, γάζες είναι’’. Οι γάζες είχαν μαζέψει μικρόβια και δεν μου έδωσαν ούτε αντιβίωση. Πήγα σε εξωτερικό γιατρό και μου έδωσαν αντιβίωση. Με κάλεσε στο τηλέφωνο και παραδέχτηκαν πως έγινε. Λέει πως έφυγα γρήγορα, πώς μου έδωσαν εξιτήριο και τη συνταγή; Ακόμα και εάν ισχύει αυτό μου λέει γιατί δεν πήρε ένα τηλέφωνο μετά; Αυτή την φορά δεν έδωσα τα φακελάκια που περίμεναν μάλλον. Φεύγοντας είδα τον γιατρό στον διάδρομο και μου είπε ‘’όλα εντάξει’’.

Δείτε τις ειδήσεις από την Ανατολική Αττική και όλη την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο irafina.gr.
Κάντε like στη σελίδα του irafina.gr στο Facebook
Ακολούθηστε το irafina.gr στο Twitter

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.