Τι λέει ο Φίλιππος Πλιάτσικας για τον πρώην ντράμερ των Πυξ Λαξ που αποπλάνησε ανήλικη σε περιοχής της Αν. Αττικής

Ξεκαθάρισαν τη θέση τους και πήραν τις αποστάσεις τους οι Πυξ Λαξ, καταδικάζοντας την πράξη του πρώην ντράμερ τους Γ.Γ., στον οποίο, στην πρωτοβάθμια δίκη ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Αθηνών, τον Απρίλιο του 2019, επιβλήθηκε ποινή κάθειρξης 12 ετών χωρίς ελαφρυντικά για αποπλάνηση ανηλίκου.

Ο «Ε.Τ.» μίλησε με τον Φίλιππο Πλιάτσικα, ο οποίος σημείωσε πως «με τον συγκεκριμένο ντράμερ είχαμε συνεργαστεί το 1996-2004, που διαλύθηκε το συγκρότημα, και κατόπιν σε συναυλίες-αφιέρωμα στον Μάνο Ξυδούς το 2011-12. Από τότε δεν είχαμε συνεργαστεί ξανά μαζί του. Δεν γνωρίζαμε τίποτα και καταδικάζουμε αυτή την πράξη. Μακάρι να μην το έχει κάνει και αυτό να αποδειχθεί στο Εφετείο, για να μην έχει υποστεί το κορίτσι την αποτρόπαιη αυτή πράξη».

Στην ανακοίνωση που εξέδωσαν λίγο αργότερα, ωστόσο, δεν αναφέρουν συγκεκριμένα από πότε δεν έχουν συνεργαστεί ξανά με τον συγκεκριμένο ντράμερ και σημειώνουν: «Θέλουμε να ξεκαθαρίσουμε κάποια πράγματα σε σχέση με χθεσινά και σημερινά δημοσιεύματα που σοκαρισμένοι είδαμε και αναφέρουν το όνομα της μπάντας. Οι Πυξ Λαξ ιδρύθηκαν το 1989 και ήταν ο Μπάμπης Στόκας, ο Φίλιππος Πλιάτσικας κι ο Μάνος Ξυδούς, με εκπρόσωπο του συγκροτήματος τον Νίκο Λώρη. Στα 30 και πλέον αυτά χρόνια έχουμε συνεργαστεί με εκατοντάδες μουσικούς και τεχνικούς. Ο συγκεκριμένος μουσικός που αναφέρεται στα δημοσιεύματα έχει πάψει να συνεργάζεται με το συγκρότημα εδώ και χρόνια, για τελείως διαφορετικούς λόγους από αυτούς που κατηγορείται, και στο διάστημα αυτό δεν έχει υπάρξει η οποιαδήποτε επαφή μαζί του. Οπως φυσικά δεν θα μπορούσαμε να γνωρίζουμε κάτι τόσο προσωπικό γι’ αυτόν, αλλά και οποιονδήποτε άλλον από τους εκατοντάδες που έχουν συνεργαστεί μαζί μας στο παρελθόν. Τον πρώτο λόγο έτσι κι αλλιώς σ’ αυτά τα θέματα έχει η Δικαιοσύνη. Το πιο βασικό και σημαντικό για μας αυτή την ώρα, όμως, είναι ότι θέλουμε να δηλώσουμε την αμέριστη συμπαράστασή μας και τη βαθιά μας λύπη σ’ αυτή την οικογένεια και σ’ αυτό το κορίτσι που βίωσε κάτι τόσο βάναυσο και αποτρόπαιο για την ψυχή του και το σώμα του, όπως και σε κάθε θύμα τέτοιων καταστάσεων, που δεν υπάρχουν λέξεις να το περιγράψουν και μας συγκλονίζει κάθε φορά».

Γράφει η Δέσποινα Σαββοπούλου

eleftherostypos.gr

Δείτε τις ειδήσεις από την Ανατολική Αττική και όλη την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο irafina.gr.
Κάντε like στη σελίδα του irafina.gr στο Facebook
Ακολούθηστε το irafina.gr στο Twitter

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.