Τί λέει το ΚΤΕΛ Αττικής για την ένσταση για τη δημοτική συγκοινωνία Ραφήνας – Πικερμίου


«Παρεξήγηση» χαρακτηρίζει ο πρόεδρος του δ.σ. του ΚΤΕΛ Αττικής Γιώργος Παπαδομιχελάκης τα όσα συνέβησαν κατά τη διάρκεια της διαγωνιστικής διαδικασίας για την ανάπτυξη ενδοδημοτικής συγκοινωνίας στον Δήμο Ραφήνας – Πικερμίου.

Μιλώντας στο notioanatolika.gr, ο κ. Παπαδομιχελάκης υποστήριξε ότι ουδέποτε εκλήθη το ΚΤΕΛ στη σχετική διαδικασία παρότι αυτό ορίζεται από συγκεκριμένο νόμο(2963/2001).

«Παρά ταύτα εμείς θεωρούμε ότι μπορεί να βρεθεί λύση και να αναλάβει το ΚΤΕΛ την ενδοδημοτική συγκοινωνία όπως συμβαίνει και στους Δήμους Μαρκοπούλου και Ωρωπού. Μάλιστα στον τελευταίο έχουμε αναλάβει τη συγκοινωνία μεταξύ μικροοικισμών», πρόσθεσε ο κ. Παπαδομιεχάλης.

Δείτε ακόμα:  Μπουρνούς στο iRafina.gr: Θα απομακρυνθεί άμεσα η πεσμένη στάση στη Διώνη (φωτό)

Έκανε δε σαφές ότι η εταιρεία ενδιαφέρεται να αναλάβει αυτή την ενδοδημοτική συγκοινωνία του Δήμου Ραφήνας – Πικερμίου, «κάτι άλλωστε που σύντομα θα ξεκινήσουμε και στον Δήμο μαραθώνα – Νέας Μάκρης, παράλληλα και με τη μείωση κατά 50% των εισιτηρίων για τις μετακινήσεις των μαθητών» πρόσθεσε χαρακτηριστικά.

«Θεωρούμε ότι δεν θα υπάρξει κανένα πρόβλημα στις σχέσεις μας με τον Δήμο Ραφήνας – Πικερμίου και ότι θα βρεθεί λύση που θα ικανοποιεί όλες τις πλευρές προς όφελος και των κατοίκων της περιοχής» κατέληξε ο πρόεδρος του δ.σ. του ΚΤΕΛ Αττικής.

Δείτε ακόμα:  Ραφήνα: Ο Δήμος παρέλαβε το νέο γήπεδο στην Αρίωνος (φωτό)

Σε δήλωσή του στο notioanatolika.gr ο αντιδήμαρχος Ραφήνας – Πικερμίου Ευάγγελος Μπουρνούς υποστήριξε ότι «το ΚΤΕΛ προσήλθε και έκανε ένσταση για τη δημοπράτηση της γραμμής για τη δημοτική ενότητα Ραφήνας προβάλλοντας τον ισχυρισμό ότι έπρεπε πρώτα αυτό να απαντήσει αρνητικά και μετά να πάρουν προσφορα από άλλους».

Κάτι το οποίο δεν αρνήθηκε και ο κ. Παπαδομιχελάκης επικαλούμενος όμως τον νόμο που ισχύει σε τέτοιες περιπτώσεις.

Νωρίτερα βέβαια ο κ. Μπουρνούς είχε αναρτήσει σχόλιο στο προφίλ του στο facebook, στο οποίο επιτέθηκε στο ΚΤΕΛ χαρακτηρίζοντας «τροχοπέδη στην ανάπτυξη δημοτικής συγκοινωνίας», την προσπάθεια «να μπλοκάρει την διαγωνιστική διαδικασία για την ανάδειξη αναδόχου και κατάθεσε σχετική ένσταση».

Δείτε ακόμα:  Τραγωδία στη Ραφήνα: Νεκρός 19χρονος σε τροχαίο (φωτό)

Για την ιστορία στη σχετική διαδικασία δήλωσαν ενδιαφέρον συνολικά 21 υποψήφιοι «μνηστήρες»!

Ο κ. Παπαδομιχελάκης πάντως έκανε σαφές ότι θα υπάρξει συνάντηση για το θέμα και με τον δήμαρχο Βασίλη Πιστικίδη, εκφράζοντας για μιαν ακόμη φορά τη βεβαιότητα ότι «θα υπάρξει συνεργασία».

Πηγή: notioanatolika.gr