Τι λένε οι παραγωγοί από τον Μαραθώνα, για τα φαινόμενα αισχροκέρδειας στις λαϊκές της Αττικής

«Ο νομός Αττικής τροφοδοτείται κανονικά, από τις παραγωγικές περιοχές των Μεγάρων και Μαραθώνα», καθησυχάζει η Πανελλαδική Ομοσπονδία Συλλόγων Παραγωγών Αγροτικών Προϊόντων Πωλητών Λαϊκών Αγορών.

Η Πανελλαδική Ομοσπονδία Συλλόγων Παραγωγών Αγροτικών Προϊόντων Πωλητών Λαϊκών Αγορών ξεκαθαρίζει πως στην Αττική «δεν παρατηρούνται φαινόμενα αισχροκέρδειας» και πως «ο νομός Αττικής τροφοδοτείται κανονικά, από τις παραγωγικές
περιοχές των Μεγάρων και Μαραθώνα». Οι παραγωγοί και οι πωλητές θέλουν να καθησυχάσουν το καταναλωτικό κοινό μετά τα δημοσιεύματα που αναδεικνύουν φαινόμενα αισχροκέρδειας και τεράστιας ακρίβειας σε λαϊκές αγορές της χώρας.

Τονίζουν παράλληλα πως οι παραγωγοί των λαϊκών αγορών παραμένουν «φθηνότεροι από το στεγασμένο εμπόριο από 30% – 50%», ενώ παραθέτουν και ενδεικτικές τιμές στα προϊόντα που πωλούνται στις Λαϊκές Αττικής.

Αναλυτικά η ανακοίνωση

Μετά τις καταστροφικές πλημμύρες, με κλειστή την Εθνική Οδό σε Τέμπη – Λάρισα για 7 ημέρες, με αυξημένο κατά πολύ το κόστος Μεταφοράς στην Τροφοδοσία, ο Νομός Αττικής τροφοδοτείται κανονικά, από τις παραγωγικές περιοχές των Μεγάρων και Μαραθώνα και παρά το αυξημένο Κόστος Παραγωγής σε καύσιμα, ενέργεια, ρεύμα, Αγροεφόδια και Σοβαρή Έλλειψη έμπειρων Εργατών Γης, στις Λαϊκές Αγορές Αττικής υπάρχει ΕΠΑΡΚΕΙΑ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ, δεν παρατηρούνται φαινόμενα αισχροκέρδειας και είμαστε φθηνότεροι από το στεγασμένο εμπόριο από 30% – 50%.

Οι τιμές των προϊόντων στις Λαϊκές Αγορές Αττικής έχουν ως εξής:

Μελιτζάνες : 1,50 €
Κολοκυθάκια : 2,30 €
Πατάτες : 0,80 – 1,20 €
Αγγουράκια : 1,50 – 2,00 €
Ντομάτες : 1,00 – 2,00 €
Κρεμμύδια : 1,50 €
Βλήτα : 1,50 €
Σπανάκι : 1,80 – 2,50 €
Λάχανο : 1,50 €
Χόρτα Ιταλικά: 1,50 – 2,00 €
Μαρούλια : 0,50 – 0,70 €
Ματσάκια
(Άνιθο, Μαϊντανός, Ρόκα) : 0,50 – 0,70 €
Παντζάρια : 1,50 €
Άγρια Ραδίκια: 2,00 – 3,00 €
Νεκταρίνια : 1,50 €
Ροδάκινα : 1,50 €
Σταφύλια : 1,70 €
Καρότα : 1,50 €
Πιπεριές : 2,00 €
Μήλα : 1,00 – 1,50 €

Τα φαινόμενα αισχροκέρδειας στις Λαϊκές Αγορές της Αττικής και στις άλλες πλημμυρισμένες πόλεις της Θεσσαλίας είναι ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΤΕΕΣ και ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΕΣ απ’ όλον τον Αγροτικό Κόσμο της Χώρας.

Καλούμε τον Υπουργό Ανάπτυξης κ. Κώστα Σκρέκα και τον Υπουργό Γεωργίας κ. Λευτέρη Αυγενάκη σε ΕΚΤΑΚΤΗ συνάντηση, ώστε να βρεθούν μαζί μας, τρόποι για άμεσες αποζημιώσεις και ιδιαίτερα των κτηνοτρόφων και μείωση του Κόστους Παραγωγής, ώστε να μπορούν οι Αγρότες και Κτηνοτρόφοι, να συνεχίσουν την δραστηριότητα τους, για να υπάρχει επάρκεια Aγροτικών και Kτηνοτροφικών προϊόντων, για να αποφευχθεί η Eπισιτιστική Kρίση και τα φαινόμενα αισχροκέρδειας.

Δείτε τις ειδήσεις από την Ανατολική Αττική και όλη την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο irafina.gr.
Κάντε like στη σελίδα του irafina.gr στο Facebook
Ακολούθηστε το irafina.gr στο Twitter

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.