Τι πρέπει να προσέξετε πριν αγοράσετε μπολ τροφής και νερού για τη γάτα σας

Μπορεί να θεωρείτε ότι η αγορά των μπολ τροφής και νερού για τη γάτα σας είναι εύκολη υπόθεση, όμως κάτι τέτοιο δεν ισχύει.

Πολλές φορές από τον ενθουσιασμό σας μπορεί να επιλέξετε το λάθος και να επηρεάσετε κατά κάποιον τρόπο το μικρό σας αιλουροειδές κατοικίδιο. Πριν, λοιπόν, σκρολάρετε στο site του αγαπημένου σας pet shop ή πριν δώσετε τα μπολ που επιλέξατε στον ταμεία του καταστήματος, θα πρέπει να προσέξετε τα εξής:

Πλαστικά μπολ

Μπορεί τα πλαστικά μπολ να είναι πιο όμορφα και να τα βρίσκουμε σε περισσότερα σχέδια, έχουν όμως μερικά μειονεκτήματα. Ορισμένες γάτες έχουν αλλεργία στο πλαστικό και μπορεί να εμφανίσουν κάτι σαν στίγματα στο πηγούνι τους που μοιάζουν με ακμή. Επίσης, τα πλαστικά μπολ δεν είναι και τόσο ανθεκτικά και μπορεί να τρυπήσουν ή να γρατζουνιστούν με αποτέλεσμα αυτές οι μικροσκοπικές ρωγμές να γίνουν εστίες μικροβίων. Επομένως, καλό είναι να αποφεύγετε το πλαστικό όσο μπορείτε.

Τα ασφαλέστερα υλικά για τα μπολ της γάτας σας

Τα πιο ασφαλή υλικά για τα δοχεία φαγητού και νερού της μικρής σας γατούλας είναι το ανοξείδωτο ατσάλι, το οποίο είναι πολύ ανθεκτικό, ακίνδυνο για τις γάτες και μπορεί να πλυθεί και στο πλυντήριο πιάτων. Τα κεραμικά μπολ είναι επίσης κατάλληλα για τις γάτες και τα συνιστούν πολλοί κτηνίατροι. Το μόνο που πρέπει να προσέξετε είναι να μην περιέχουν στα υλικά κατασκευής τους, μόλυβδο – αν και τα περισσότερα στις μέρες δεν περιέχουν.

Διατηρήστε τα καθαρά

Όλοι γνωρίζουν πόσο καθαρά πλάσματα είναι οι γάτες – περνούν τη μισή ζωή τους κάνοντας μπάνιο τον εαυτό τους. Οπότε, με ένα από τα πράγματα που δεν θέλουν να έρχονται αντιμέτωπες είναι τα βρώμικα μπολ του φαγητού και του νερού τους. Προσπαθήστε να πλένετε τα δοχεία καθημερινά έτσι ώστε να απομακρύνετε μικρόβια και υπολείμματα τροφής. Ακόμα και η ξηρά τροφή μπορεί να βρωμίσει το μπολ της γάτας αν δεν καθαρίζεται συχνά. Πόσο μάλλον η υγρή τροφή η οποία ακόμα και όλη να καταναλωθεί, αφήνει υπολείμματα με αποτέλεσμα να δημιουργούνται μικρόβια αν το μπολ δεν πλένεται κάθε μέρα. Εννοείται πώς πρέπει να αλλάζετε το νερό πολύ συχνά για να είναι φρέσκο και καθαρό.

Πότε βαριούνται την τροφή τους οι γάτες

Αυτά τα tips θα δελεάσουν ακόμα και την πιο γκουρμεδιάρα γατούλα να φάει το φαγητό της.
Μέγεθος και σχήμα

Ένα λάθος που μπορεί να κάνετε όταν αγοράζετε μπολ για το γατάκι σας είναι η επιλογή λάθους μεγέθους. Κάποιες φορές μπορεί να είναι πολύ μεγάλα, να φαίνονται άδεια όταν βάζετε τροφή στη γάτα σας και έτσι να της βάζετε περισσότερο έχοντας τη λανθασμένη εντύπωση ότι δεν είναι αρκετή. Ή κάποιες φορές μπορεί να είναι πολύ μικρά και γι’ αυτό να χρειάζεται να τα γεμίζετε συνέχεια φαγητό ή νερό. Το σχήμα δεν είναι τόσο σημαντικό, εκτός και αν έχουν ίσιες πλευρές με αποτέλεσμα η γάτα σας να το αναποδογυρίζει συνέχεια με μεγάλη ευκολία.

Χρησιμοποιήστε χαλάκι

Κάτι που θα σας βοηθήσει πολύ είναι τα ειδικά χαλάκια που τοποθετούνται κάτω από τα μπολ για να μην γλιστράνε. Extra bonus εδώ είναι ότι ακόμα και να χύσει η γάτα σας νερό ή τροφή έξω από το μπολ, θα πάει στο χαλάκι οπότε δεν θα δημιουργηθεί ακαταστασία σε όλο το σπίτι, παρά μόνο σε αυτό το σημείο.

Αυτόματες ποτίστρες και ταΐστρες

Οι αυτόματες ποτίστρες και ταΐστρες θα σας λύσουν τα χέρια ειδικά αν χρειαστεί να λείψετε πολλές ώρες από το σπίτι ή αν θέλετε να πάτε μια δυο μέρες διακοπές και θα πρέπει να αφήσετε τη γατούλα σας μόνη της. Με την αυτόματη ποτίστρα η γάτα σας θα έχει πάντα καθαρό και φρέσκο νερό και δεν θα διψάσει ποτέ. Με την αυτόματη ταΐστρα θα τρώει το φαγητό στην ώρα της και δεν θα πεινάσει ποτέ. Προσοχή όμως, και αυτά τα μηχανήματα θέλουν συχνό πλύσιμο και δεν θα πρέπει να το αμελείτε.

Προσέξτε πού θα τα τοποθετήσετε

Η τελευταία συμβουλή αφορά το μέρος που θα τοποθετήσετε τα μπολ της μικρής σας κυρίας. Επιλέξτε μια ήσυχη γωνιά για να μπορεί να πηγαίνει όποτε θέλει ανενόχλητη και χωρίς να αγχώνεται από φωνές και πολυκοσμία. Μόνο έτσι θα απολαύσει πραγματικά το φαγητό της.

topetmou.gr

Δείτε τις ειδήσεις από την Ανατολική Αττική και όλη την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο irafina.gr.
Κάντε like στη σελίδα του irafina.gr στο Facebook
Ακολούθηστε το irafina.gr στο Twitter

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.