Τι συζητήθηκε στην συνάντηση του Αντιπεριφερειάρχη Αν. Αττικής με τον νέο Διοικητή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ν. Μάκρης

Στο επίκεντρο το Πάρκο του Σχινιά στον Μαραθώνα

Ο Αντιπεριφερειάρχης Ανατολικής Αττικής Θανάσης Αυγερινός υποδέχτηκε στο γραφείο του στην Παλλήνη, για μία συνάντηση γνωριμίας και συζήτηση εφ΄ όλης της ύλης, τον νέο Διοικητή Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ν. Μάκρης, Αντιπύραρχο Κων/νο Σκύλαρη, στο πλαίσιο ανάληψης των νέων καθηκόντων του Διοικητή.

Ο Αντιπεριφερειάρχης συνεχάρη τον νέο Διοικητή για την ανάληψη των καθηκόντων του και στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε μία πρώτη συζήτηση για τα θέματα που αφορούν την ευρύτερη περιοχή της Ν. Μάκρης και του Δήμου Μαραθώνα, με κεντρικό θέμα το πάρκο Σχινιά την διαφύλαξή του και την πυροπροστασία του, κυρίως κατά τους θερινούς μήνες.

Πιο συγκεκριμένα, ο κ. Αυγερινός, δεδομένης της έμφασης που έχει δοθεί από τον Περιφερειάρχη Αττικής Γιώργο Πατούλη και την Περιφέρεια σε θέματα πολιτικής προστασίας, επεσήμανε την επιτακτική ανάγκη στήριξης των Δήμων της Ανατολικής Αττικής από το αρμόδιο Υπουργείο Εσωτερικών με μέσα και πόρους προκειμένου να δρομολογηθούν και να χρηματοδοτηθούν έργα και εργασίες καθαρισμού φυτικής βλάστησης, απομάκρυνσης των υπολειμμάτων καμένων κορμών σε πυρόπληκτες περιοχές, συντήρησης πυροσβεστικών υδροστομίων, συντήρησης αντιπυρικών ζωνών κ.α. καθώς, ειδικά για τους Δήμους της Ανατολικής Αττικής, αυτές οι εργασίες αποτελούν τιτάνιο έργο λόγω του μεγέθους της υπαίθρου και του έντονου ανάγλυφου της περιοχής, και πρόσθεσε καταλήγοντας: «Ευτυχώς, πρόσφατα ελήφθη σχετική απόφαση από το Υπουργείο για την υποστήριξη των Δήμων και ευχόμαστε να υλοποιηθεί άμεσα και αποτελεσματικά».

Στη συνέχεια, η συζήτηση επικεντρώθηκε στο Εθνικό Πάρκο Σχινιά και τονίστηκε και από τις δύο πλευρές, η επιτακτική ανάγκη για σχεδιασμό και δράσεις Πολιτικής Προστασίας από τους αρμόδιους φορείς για την αντιμετώπιση κινδύνων από την εκδήλωση πυρκαγιάς στο πάρκο, με έμφαση κυρίως στη λήψη προληπτικών μέτρων πυροπροστασίας, τοποθέτησης συστημάτων πυρόσβεσης, εκπόνησης σχεδίου συγκέντρωσης επισκεπτών και εκκένωσης με την διαμόρφωση οδού διαφυγής σε περίπτωση πυρκαγιάς εντός του πευκοδάσους. Ο Αντιπεριφερειάρχης ανέφερε χαρακτηριστικά: «Ακόμα βλέπω ότι δεν έχουν ληφθεί σημαντικά μέτρα από τους εμπλεκόμενους φορείς, παρόλες τις επισημάνσεις μας και αυτό με κάνει να ανησυχώ ιδιαίτερα για αυτή την περιοχή που αποτελεί σπάνιο οικοσύστημα. Οφείλω όμως να αναγνωρίσω ότι τα τελευταία δυο χρόνια ο Δήμος Μαραθώνα σε συνεργασία με τον πρώην Φορέα Διαχείρισης έκαναν ό,τι μπορούσαν για την καλύτερη προστασία του πευκοδάσους».

Και οι δύο πλευρές υπογράμμισαν πως θα διατηρήσουν και θα επεκτείνουν την αγαστή και στενή συνεργασία που ήδη υπάρχει, στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων τους, με σκοπό την μέγιστη διασφάλιση των πολιτών και των περιουσιών τους.

Δείτε τις ειδήσεις από την Ανατολική Αττική και όλη την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο irafina.gr.
Κάντε like στη σελίδα του irafina.gr στο Facebook
Ακολούθηστε το irafina.gr στο Twitter

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.