Τι θα γίνει με βρεφονηπιακούς και παιδικούς σταθμούς – Πότε θα ανοίξουν

Εντός των επόμενων δύο εβδομάδων θα επανεξεταστεί το άνοιγμα των βρεφονηπιακών και παιδικών σταθμών, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Εσωτερικών.

“H επανέναρξη της λειτουργίας των βρεφικών, βρεφονηπιακών και παιδικών σταθμών πρόκειται να εξεταστεί εντός των δύο επόμενων εβδομάδων και πάντα σε συνάρτηση με τις εισηγήσεις της Επιτροπής των Ειδικών, προκειμένου να διασφαλιστεί η ομαλή επαναλειτουργία τους χωρίς την παραμικρή έκπτωση στο κρίσιμο ζήτημα της Δημόσιας Υγείας. Για οποιαδήποτε σχετική εξέλιξη πρόκειται να υπάρξει έγκαιρη ενημέρωση τον κατάλληλο χρόνο” αναφέρει το υπουργείο Εσωτερικών.

Σχετική ανακοίνωση, εξέδωσε νωρίτερα και το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων σημειώνοντας ότι δεν υφίσταται θέμα ανοίγματος των βρεφονηπιακών σταθμών την Δευτέρα 10 Μαΐου.

“Η επαναλειτουργία των σταθμών αυτών θα εξεταστεί αργότερα ανάλογα με τις εισηγήσεις της Επιτροπής των Ειδικών. Σχετικές ανακοινώσεις θα υπάρξουν έγκαιρα” αναφερόταν στην ανακοίνωση. Από το υπουργείο Εργασίας διευκρινίζεται ότι οι βρεφονηπιακοί παραμένουν κλειστοί, επειδή, εκτός των επιδημιολογικών δεδομένων, σύμφωνα με την επιτροπή των λοιμωξιολόγων, τα μέτρα πρόληψης (χρήση μάσκας και διενέργεια self test), που εφαρμόζονται στις άλλες δομές που ανοίγουν (δημοτικά, γυμνάσια, λύκεια), δεν μπορούν να εφαρμοστούν σε ηλικίες 0-4 ετών.

Δείτε ακόμα:  Εκδίδεται στην Ελλάδα τις επόμενες ημέρες ο πρώην σύντροφος της 42χρονης που βρέθηκε τσιμεντωμένη

Οι ίδιες πηγές τόνιζαν ότι η επιτροπή θα εκτιμήσει τις επιπτώσεις από το άνοιγμα των σχολείων και θα επανεξετάσει την πιθανότητα ανοίγματος των βρεφονηπιακών σε περίπου 10 ημέρες.