Τι θα συμβεί αν η Μελάνια χωρίσει τον Τραμπ; Αυτό είναι το προγαμιαίο συμβόλαιο

Με την εκλογική ήττα του Τραμπ και με την συχνή απουσία της Μελάνια από το πλευρό του κατά την διάρκεια της προεκλογικής του καμπάνιας, οργίασαν ξανά οι φήμες περί διαζυγίου τους.

Πηγή που φέρεται να ήταν κοντά στην Μελάνια, μάλιστα, είχε ισχυριστεί ήδη από το 2008 ότι η Μελάνια «μετρούσε κάθε λεπτό μέχρι την πιθανή απόσυρση του Τραμπ από τα προεδρικά καθήκοντα για να μπορέσει να χωρίσει».

Η Μελάνια Τραμπ, το γένος Κνάους, είναι η τρίτη σύζυγος του Τραμπ, και οι δυο τους γνωρίστηκαν το 1998 σ’ ένα χολυγουντιανό πάρτι, ενώ παντρεύτηκαν το 2005 παρουσία των πιο διάσημων και επιδραστικών προσωπικοτήτων του κόσμου.

Ο Τραμπ, βέβαια, βετεράνος τόσο στο θέμα του γάμου όσο και στου…διαζυγίου, έβαλε το πρώην μοντέλο Μελάνια να υπογράψει προγαμιαίο συμβόλαιο, όπως άλλωστε είχε κάνει και με τις δύο προηγούμενες συζύγους του.

Αν και οι λεπτομέρειες του συμβολαίου αυτού δεν είναι ευρέως γνωστές, η ύπαρξή του έχει συναρπάσει τους αμερικανούς δικηγόρους οι οποίοι, με βάση τα προηγούμενα συμβόλαια του Τραμπ και με το τι ισχύει συνήθως για τους δισεκατομμυριούχους, κάνουν εκτιμήσεις για το τι έχει να χάσει και τι να κερδίσει η Πρώτη Κυρία, προβαίνοντας σε διαζύγιο.

Το πιθανότερο είναι ότι, χωρίζοντας, οποιοδήποτε περιουσιακό κομμάτι είναι στο όνομα του Ντόναλντ Τραμπ παραμένει δικό του, ενώ ό,τι είναι γραμμένο στην Μελάνια θα παραμείνει στην κατοχή της.

Καθώς τα αποκτήματα των…δισεκατομμυριούχων υπόκεινται σε περίπλοκες δομές (εταιρείες-«βιτρίνες», Εταιρείες Περιορισμένης Ευθύνης, επενδύσεις σε τρίτους κτλ.) ο σκοπός υπογραφής ενός προγαμιαίου συμβολαίου εκ μέρους τους είναι ακριβώς η αποφυγή του να μοιράζονται την ιδιοκτησία και τις μετοχές όλων αυτών με τον/την σύζυγο.

Θεωρητικά, απουσία συμβολαίου, το ξεκαθάρισμα του ποιος δικαιούται τι σημαίνει πολυετή συγκέντρωση εγγράφων και εξέτασή τους από λογιστές, δηλαδή πραγματικό…πονοκέφαλο.

Όσον αφορά ωστόσο την περίπτωση Μελάνια και Ντόναλντ Τραμπ, «κλειδί» αποτελεί η ύπαρξη του ανήλικου, 14χρονου γιου τους, Μπάρον.

Φήμες μάλιστα, λένε ότι με την εκλογή του Τραμπ ως Προέδρου, η Μελάνια είχε επαναδιαπραγματευτεί τους όρους του προγαμιαίου της συμβολαίου, για να διασφαλίσει ότι ο Μπάρον θα τύχει τουλάχιστον ίσης μεταχείρισης με τα μεγαλύτερά του αδέρφια, όσον αφορά τα κληρονομικά.

Οι δικηγόροι εκτιμούν ότι, χωρίζοντας, η Μελάνια θα πάρει τη βασική επιμέλεια του παιδιού και κατ’ επέκταση πολλά χρήματα σε διατροφή.

Η Ιβάνα, η πρώτη σύζυγος του Τραμπ, είχε καταφέρει να πάρει 10 εκατ. δολλάρια από τον Τραμπ και 650.000 το χρόνο για την υποστήριξη του παιδιού.

Η δεύτερή του σύζυγος, Μάρλα Μέιπλς, κατάφερε ωστόσο να λάβει μόλις 2 εκατ. δολλάρια μετά τον χωρισμό τους, παρόλο που έχουν μαζί μια κόρη, την Τίφανι Τραμπ.

Τέλος, ως προς τα δώρα που έλαβε η Μελάνια από τον Ντόναλντ Τραμπ κατά την διάρκεια του γάμου τους (π.χ. κοσμήματα), οι δικηγόροι εκτιμούν ότι, βάσει συμβολαίου, η Μελάνια θα μπορέσει να κρατήσει τα πάντα.

ΠΗΓΗ: MIRROR

Δείτε τις ειδήσεις από την Ανατολική Αττική και όλη την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο irafina.gr.
Κάντε like στη σελίδα του irafina.gr στο Facebook
Ακολούθηστε το irafina.gr στο Twitter

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.