Timothy’s Family: 3ήμερη Εκδρομή Θέρμο, Καρπενήσι – Λίμνη Τριχωνίδας, Ναύπακτος, Λουτρά Υπάτης, Ι.Μ. Προυσιώτισσας – 21.08.2020

1η Ημέρα (21.08): Αθήνα (Νέα Μάκρη) – Ναύπακτος – Λίμνη Τριχωνίδας – Δογρή – Θέρμο: Συγκέντρωση και αναχώρηση νωρίς το πρωί για την κωμόπολη της Αιτωλοακαρνανίας το Θέρμο, με ενδιάμεση στάση για τον πρωινό μας καφέ. Στη συνέχεια αναχώρηση για τη Ναύπακτο, την παραθαλάσσια πόλη στον Κορινθιακό Κόλπο που ανήκει διοικητικά στο νομό Αιτωλοακαρνανίας.

Χτισμένη ανάμεσα στο Αντίρριο και στις εκβολές του Μόρνου ποταμού αποτελεί μία από τις αρχαιότερες ελληνικές πόλεις που γνώρισε περιόδους μεγάλης ακμής και συνδέθηκε με σημαντικά ιστορικά γεγονότα. Αυτό επιβεβαιώνεται από την άρτια οχύρωσή της η οποία ξεκινά από το λιμάνι, συνεχίζεται με τρία αλλεπάλληλα τείχη και καταλήγει στο Βενετσιάνικο κάστρο όπου θα πραγματοποιήσουμε επίσκεψη.

Στη συνέχεια θα έχουμε ελεύθερο χρόνο για να απολαύσουμε έναν περίπατο στην παραλία και να περιηγηθούμε στην πόλη. Αναχώρηση μέσω γέφυρας Ρίου – Αντιρρίου για τον επόμενο σταθμό μας τη Λίμνη της Τριχωνίδας που είναι η μεγαλύτερη λίμνη της Ελλάδας, με συνολική επιφάνεια 95,8 τετραγωνικά χιλιόμετρα και μέγιστο βάθος 58 μέτρα. Εκεί θα έχουμε τη δυνατότητα, στο όμορφο χωριό Δογρή, να απολαύσουμε το μεσημεριανό φαγητό, σε επιλεγμένη ταβέρνα και με θέα τη λίμνη. Άφιξη στο Θέρμο και το ξενοδοχείο. Τακτοποίηση στα δωμάτια και χρόνος για ξεκούραση. Δείπνο και διανυκτέρευση.

2η Ημέρα (22.08): Ι.Μ. Αγίου Κοσμά Αιτωλού – Ι.Μ. Προυσιώτισσας – Μεγάλο Χωριό – Καρπενήσι

Δείτε ακόμα:  Το άγνωστο Νησί των Ονείρων... που καταστράφηκαν (βίντεο)

Αναχώρηση μετά το πρωινό για την Ιερά Μονή του Άγιου Κοσμά του Αιτωλού. Ο Κοσμάς ο Αιτωλός, ο Ισαπόστολος, ο «Άγιος των Σκλάβων», ξεκίνησε τη μοναχική, πολύμοχθη και αγωνιώδη, μαραθώνια πορεία του για την ανύψωση του ηθικού των Ελλήνων σε μια εποχή από τις τραγικότερες για το γένος. Ο πατρο-Κοσμάς για τον απλό λαό, ο φλογερός διδάχος της εκκλησίας και του γένους, ο ιεραπόστολος και εθνεγέρτης, ο ιδρυτής πλήθους σχολείων στα μέρη όπου περιηγήθηκε, έθεσε γερά τα θεμέλια για την εθνεγερσία του 1821. Σε λόφο, που βρίσκεται σε περίοπτη θέση κατά τη διαδρομή από το Θέρμο προς το Μέγα Δένδρο, δεσπόζει ο ναός που είναι αφιερωμένος στη μνήμη του Πατρο-Κοσμά, ενώ δίπλα έχει ανεγερθεί μοναστήρι, όπου φυλάσσεται μέρος του ιερού λειψάνου του, το οποίο μεταφέρθηκε στις 2 Ιουνίου 2007 από τον τόπο που είναι θαμμένος, το Κολικόντασι της Αλβανίας, όπου μαρτύρησε το 1779. Χρόνος για προσκύνημα. Στη συνέχεια ακολουθώντας μια εκπληκτικής φυσικής ομορφιάς διαδρομή φτάνουμε στην Προυσσό όπου θα επισκεφτούμε την Ιερά Μονή της Παναγιάς Προυσιώτισσας. Η Μονή Προυσού βρίσκεται 31 χλμ. νότια του Καρπενησίου και 2 χλμ. από το ομώνυμο χωριό και αποτελεί πνευματικό και προσκυνηματικό κέντρο ολόκληρης της περιοχής, ενώ υπάρχει σπήλαιο λαξευμένο, που φιλοξενεί στο εσωτερικό του τον πρώτο και παλαιό ναό της μονής. Μέσα σ’ αυτόν φυλάσσεται η θαυματουργή εικόνα της Παναγίας, που επονομάζεται Προυσιώτισσα και εορτάζει με κάθε εκκλησιαστική και βυζαντινή μεγαλοπρέπεια στις 22-23 Αυγούστου. Χρόνος για προσκύνημα και αναχώρηση για το Μεγάλο Χωριό. Η πλατεία του χωριού με το πλατάνι προσφέρει εκπληκτική θέα προς την κοιλάδα του ποταμού Καρπενησιώτη και τις κορυφές του όρους Χελιδώνα, ενώ πολύ σημαντικό είναι και το Ιστορικό και Λαογραφικό Μουσείο με πλούσια εκθέματα λαϊκής τέχνης, εκκλησιαστικά κειμήλια και εργαλεία παραδοσιακών επαγγελμάτων. Παραμονή για γεύμα και καφέ. Αναχώρηση για Καρπενήσι και άφιξη στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

Δείτε ακόμα:  Hello Ραφήνας - Αρτέμιδας: Ξεπέρασαν τους 2000 Followers και μοιράζουν δώρα!

3η Hμέρα (23.08): Κεφαλόβρυσο – Λουτρά Υπάτης – Αθήνα (Νέα Μάκρη)

Αναχώρηση από το ξενοδοχείο μας μετά το πρωινό, για το ιστορικό χωριό Κεφαλόβρυσο. Η ιστορικότητά του έγκειται στο γεγονός
ότι στο μέρος αυτό έγινε η πασίγνωστη μάχη του Μάρκου Μπότσαρη με τους Τούρκους, το σπουδαιότερο πολεμικό γεγονός του 1823. Ο θάνατος του ήρωα βέβαια σκίασε το νικηφόρο αποτέλεσμα, αλλά απέδειξε την αρετή και το ήθος των αγωνιζόμενων. Χρόνος ελεύθερος για να απολαύσουμε τον πρωινό μας καφέ, σε ένα τέλειο σκηνικό, που σχηματίζουν ο ήχος των νερών που τρέχουν κάτω από τα αιωνόβια πλατάνια και τα πανέμορφα παπάκια που απολαμβάνουν την ησυχία της λιμνούλας τους. Συνεχίζουμε για τα Λουτρά Υπάτης, στην είσοδο του Εθνικού Δρυμού της Οίτης, όπου θα έχουμε ελεύθερο χρόνο για το μεσημεριανό μας φαγητό. Αναχώρηση για το δρόμο της επιστροφής με τις απαραίτητες ενδιάμεσες στάσεις. Άφιξη το βράδυ με τις καλύτερες αναμνήσεις.

Δείτε ακόμα:  Επιμένει… καλοκαιρινά η Ραφήνα - Μαγική εικόνα (φωτό)

Η σειρά των επισκέψεων ενδέχεται να τροποποιηθεί, με στόχο την καλύτερη διεξαγωγή του προγράμματος.

Αναχώρηση:
Παρασκευή 21 Αυγούστου 2020
3 Ημέρες

Τιμή συμμετοχής κατά άτομο σε τρίκλινο δωμάτιο: 135 €
Τιμή συμμετοχής κατά άτομο σε δίκλινο δωμάτιο: 140 €
Τιμή συμμετοχής σε μονόκλινο δωμάτιο: 170 €

Περιλαμβάνονται

 • Η μεταφορά των εκδρομέων με πολυτελή κλιματιζόμενα πούλμαν.
 • Μία (1) διανυκτέρευση στο Θέρμο, στο ξενοδοχείο Θέρμιος Απόλλων με ημιδιατροφή (πρωινό και δείπνο).
 • Μία (1) διανυκτέρευση στο Καρπενήσι, στο ξενοδοχείο Anesis Deluxe Hotel με πρωινό.
 • Ασφαλιστική κάλυψη αστικής και επαγγελματικής ευθύνης.
 • Αρχηγός, συνοδός της Εταιρείας μας.
 • Διόδια.
 • Φ.Π.Α.

Δεν Περιλαμβάνονται

 • Φόροι διαμονής (ειδικό τέλος διανυκτέρευσης) 1,50€ ανά δωμάτιο, ανά διανυκτέρευση και καταβάλλονται στο ξενοδοχείο από τους συμμετέχοντες.
 • Είσοδοι σε μουσεία, αρχαιολογικούς χώρους κ.α.
 • Επιπλέον γεύματα, ποτά, φιλοδωρήματα κ.α.
 • Ότι αναφέρεται ως προαιρετικό ή προτεινόμενο.

Timothy’s Family
DREAMS GIVE WINGS TRAVEL
Γραφείο Γενικού Τουρισμού
Ελευθερίου Βενιζέλου 14,
Νέα Μάκρη – 19005
Τηλ: 22940 97576, 22940 92576
Fax: 22940 90327
E-mail: info@timothysfamily.com