“Timothy’s Family”: 6ήμερη Εκδρομή στην Κρήτη – 24.10.2020

1η Ημέρα (24/10): Αθήνα (Νέα Μάκρη) – Πειραιάς – Χανιά Συγκέντρωση και αναχώρηση για το λιμάνι του Πειραιά. Επιβίβαση στο πλοίο και απόπλους για Κρήτη (16.00). Άφιξη στα Χανιά (22.30), αναχώρηση για το ξενοδοχείο μας και χρόνος για τακτοποίηση στα δωμάτια. Διανυκτέρευση.

2η Ημέρα (25/10): Τάφοι Βενιζέλων – Φαράγγι Σαμαριάς – Ομαλός – Χανιά Αναχώρηση μετά το πρωινό για μία πρώτη γνωριμία με το νησί, ξεκινώντας από τους Τάφους των Βενιζέλων από τις σημαντικότερες προσωπικότητες στην ελληνική ιστορία. Συνέχεια της επίσκεψης μας το Φαράγγι Σαμαριάς το μεγαλύτερο της Ευρώπης με18 χιλιόμετρα μήκος, το οποίο ανακηρύχθηκε εθνικός δρυμός το 1962. Ελεύθερος χρόνος για μεσημεριανό φαγητό στον Ομαλό, όπου θα γευτούμε παραδοσιακά εδέσματα με συνοδεία ρακής. Επιστροφή στα Χανιά και το ξενοδοχείο μας. Προαιρετική βραδινή έξοδος στην παλιά πόλη Χανίων. Διανυκτέρευση.

3η Ημέρα (26/10): Χανιά – Λίμνη Κουρνά – Ιερά Μονή Αρκαδίου – Ρέθυμνο – Ηράκλειο Αναχώρηση μετά το πρωινό για τη Λίμνη Κουρνά που είναι η μοναδική λίμνη γλυκού νερού που υπάρχει στην Κρήτη. Η Λίμνη Κουρνά στην αρχαιότητα ήταν γνωστή με το όνομα Κορησία, αλλά αργότερα πήρε το σημερινό όνομά της από την αραβική λέξη για τη λίμνη. Αναχώρηση για το Ρέθυμνο, μέσω Γεωργιούπολης, παραλιακής κωμόπολης χτισμένη στην πεδιάδα του Αργυρού, η οποία μετονομάστηκε προς τιμήν του Γεωργίου Α” Ύπατου Αρμοστή της Κρήτης. Επίσκεψη στην ιστορική Μονή Αρκαδίου, η οποία χτίστηκε το 16ο αιώνα. Εκεί έγινε το ολοκαύτωμα του 1866 επί Τουρκοκρατίας και ήταν η αιτία για την απελευθέρωση της Κρήτης. Κτισμένο σε ένα οροπέδιο στα βόρεια του Ψηλορείτη με τα φρουριακά συγκροτήματα, το Αρκάδι είναι το Ιερό σύμβολο Ελευθερίας. Χρόνος για προσκύνημα. Στάση για το μεσημεριανό μας φαγητό στην γραφική παραλία Ρεθύμνου και ελεύθερος χρόνος στην πόλη. Αναχώρηση για το Ηράκλειο. Άφιξη στο ξενοδοχείο μας, τακτοποίηση στα δωμάτια και χρόνος για ξεκούραση. Ελεύθερος χρόνος στην πόλη. Διανυκτέρευση.

Δείτε ακόμα:  Έτσι θα μάθετε ποιος σας παίρνει τηλέφωνο με απόκρυψη

4η Ημέρα (27/10): Ηράκλειο – Άγιος Νικόλαος – Ελούντα (προαιρετική εκδρομή Σπιναλόγκα) Αναχώρηση μετά το πρωινό από το ξενοδοχείο μας. Στάση για τον πρωινό μας καφέ στον Άγιο Νικόλαο. Στη συνέχεια θα μεταβούμε στην Ελούντα, όπου θα έχουμε χρόνο ελεύθερο για περιήγηση και μεσημεριανό φαγητό. Προαιρετικά μπορείτε να επισκεφθείτε τη Σπιναλόγκα, το μικρό νησάκι το οποίο βρίσκεται στην είσοδο της λιμνοθάλασσας της Ελούντας και βόρεια του κόλπου Μιραμπέλου. Η ιστορία του νησιού εξακολουθεί να προκαλεί δέος, αφού έχει υπάρξει ενετικό οχυρό, καστροπολιτεία, καταφύγιο επαναστατών και τόπος εξορίας λεπρών. Τόσο από κατασκευαστική και αρχιτεκτονική άποψη, όσο και από αισθητική του όλου τοπίου, το νησί ακόμη διατηρεί την αξεπέραστη ομορφιά του. Επιστροφή στο Ηράκλειο και το ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

Δείτε ακόμα:  Καλοκαιρινά προγράμματα και Summer Camp στα Hello Ραφήνας Αρτέμιδας

5η Ημέρα (28/10): Ηράκλειο – Κνωσός – Σπίτι Μουσείο Καζαντζάκη – Ηράκλειο Αναχώρηση μετά το πρωινό για να επισκεφθούμε τον Αρχαιολογικό Χώρο Κνωσού. Θα ξεναγηθούμε στα παλάτια του βασιλιά Μίνωα και του Μινώταυρου, εκεί όπου γεννήθηκε ο Αρχαιότερος Ευρωπαϊκός Πολιτισμός, ο Μινωικός. Στη συνέχεια θα επισκεφθούμε το Μουσείο Καζαντζάκη που βρίσκεται στο διαμορφωμένο πατρικό του σπίτι στη Μυρτιά και είναι αφιερωμένο στο διάσημο κρητικό συγγραφέα. Παρουσιάζει το έργο του Καζαντζάκη σε οκτώ γλώσσες καθώς επίσης και τα πρωτότυπα χειρόγραφα. Μπορείτε επίσης να δείτε κοστούμια που χρησιμοποιούνταν σε μερικές παρουσιάσεις κι ένα μικρό φιλμ που παρουσιάζει τη ζωή και το έργο του Καζαντζάκη. Συνεχίζοντας θα επιστρέψουμε στο Ηράκλειο, όπου θα έχουμε χρόνο για το μεσημεριανό μας φαγητό. Σας προτείνουμε να επισκεφθείτε το Αρχαιολογικό Μουσείο της πόλης, το οποίο φιλοξενεί σημαντικά εκθέματα από όλη την Κρήτη. Άφιξη στο λιμάνι του Ηρακλείου, επιβίβαση, τακτοποίηση στις καμπίνες και απόπλους (21.00). Διανυκτέρευση εν πλω.

6η Ημέρα (29/10): Πειραιάς – Αθήνα (Νέα Μάκρη) Άφιξη στο λιμάνι του Πειραιά (06.30). Επιβίβαση στο πούλμαν και αναχώρηση για τον δρόμο της επιστροφής. Άφιξη με τις καλύτερες αναμνήσεις.

Δείτε ακόμα:  Εννιά πράγματα που δεν πρέπει να αναζητήσετε ποτέ στο Google!

Η σειρά των επισκέψεων ενδέχεται να τροποποιηθεί, με στόχο την καλύτερη διεξαγωγή του προγράμματος.

Αναχώρηση:
Σάββατο 24 Οκτωβρίου 2020
6 Ημέρες

Τιμή συμμετοχής κατά άτομο σε τρίκλινο δωμάτιο: 370 €
Τιμή συμμετοχής κατά άτομο σε δίκλινο δωμάτιο: 385 €
Τιμή συμμετοχής σε μονόκλινο δωμάτιο: 500 €

Περιλαμβάνονται

 • Η μεταφορά των εκδρομέων με πολυτελή κλιματιζόμενα πούλμαν.
 • Ακτοπλοϊκά εισιτήρια Πειραιάς – Χανιά (αριθμημένες θέσεις/ημερήσιο πλοίο).
 • Ακτοπλοϊκά εισιτήρια Ηράκλειο – Πειραιάς (4κλινες εσωτερικές καμπίνες).
 • Δύο (2) διανυκτερεύσεις στα Χανιά, στο κεντρικό ξενοδοχείο Kriti Hotel με πρωινό.
 • Δύο (2) διανυκτερεύσεις στο Ηράκλειο, στο κεντρικό ξενοδοχείο Lato Boutique Hotel με πρωινό.
 • Τοπικός ξεναγός καθ” όλη τη διάρκεια της εκδρομής.
 • Ασφαλιστική κάλυψη αστικής και επαγγελματικής ευθύνης.
 • Αρχηγός, συνοδός της Εταιρείας μας.
 • Φ.Π.Α.

Δεν Περιλαμβάνονται

 • Φόροι διαμονής (ειδικό τέλος διανυκτέρευσης) 1,50 € ανά δωμάτιο, ανά διανυκτέρευση και καταβάλλονται στο ξενοδοχείο από τους συμμετέχοντες.
 • Η προαιρετική εκδρομή στη Σπιναλόγκα.
 • Είσοδοι σε μουσεία, αρχαιολογικούς χώρους κ.α.
 • Επιπλέον γεύματα, ποτά, φιλοδωρήματα κ.α.
 • Ό,τι αναφέρεται ως προαιρετικό ή προτεινόμενο.

Timothy’s Family
DREAMS GIVE WINGS TRAVEL
Γραφείο Γενικού Τουρισμού
Ελευθερίου Βενιζέλου 14,
Νέα Μάκρη – 19005
Τηλ: 22940 97576, 22940 92576
Fax: 22940 90327
E-mail: info@timothysfamily.com