Timothy’s Family: 9ήμερη Χριστουγεννιάτικη Εκδρομή – Πράγα, Βιέννη, Βουδαπέστη, Βελιγράδι

1η ημέρα (22/12): Αθήνα (Νέα Μάκρη) – Krusevac (Σερβία): Αναχώρηση νωρίς το πρωί για τον συνοριακό σταθμό των Ευζώνων. Έλεγχος ταξιδιωτικών εγγράφων και συνεχίζουμε για την περιοχή της Σερβίας. Άφιξη στο ξενοδοχείο μας. Δείπνο και διανυκτέρευση.

2η ημέρα (23/12): Krusevac – Βουδαπέστη (Ουγγαρία)

Πρωινή αναχώρηση για το «Παρίσι της Ανατολής», την πανέμορφη Βουδαπέστη. Προσπερνώντας το Βελιγράδι – την πρωτεύουσα της Σερβίας – και το Νόβισαντ, καταλήγουμε αργά το απόγευμα στην πρωτεύουσα της Ουγγαρίας. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο, δείπνο και προαιρετική βραδινή έξοδος για μια γνωριμία με τη νυχτερινή πόλη. Διανυκτέρευση.

3η ημέρα (24/12): Βουδαπέστη / Ξενάγηση Πόλης – Χριστουγεννιάτικο Ρεβεγιόν

Η ξενάγηση μας στο «Μαργαριτάρι του Δούναβη» ξεκινά από τη Βούδα και το λόφο του Γκέλερτ. Στη συνέχεια θα δούμε τον Πύργο των Ψαράδων και τη θαυμαστή εκκλησία του Ματία, όπου στέφονταν οι βασιλιάδες και θα απολαύσουμε την εξαιρετική θέα που προσφέρει η πόλη με τις πολλές και επιβλητικές γέφυρες και το νησάκι της Μαργαρίτας στη μέση του ποταμού. Λίγο αργότερα, διασχίζοντας μια από τις πιο αριστοτεχνικές γέφυρες του Δούναβη, τη γέφυρα των Αλυσίδων, θα βρεθούμε στην Πέστη και την Πλατεία Ηρώων, στολισμένη με υπέροχα αγάλματα. Ολοκληρώνουμε την ξενάγηση μας με τον Καθεδρικό ναό του Αγίου Στεφάνου. Γεύμα και στον ελεύθερο χρόνο που ακολουθεί, μπορούμε να επισκεφθούμε τον εμπορικό δρόμο Vaci. Επιστροφή στο ξενοδοχείο για ξεκούραση και μετάβαση στο BorKatacomba, όπου θα πραγματοποιηθεί το Χριστουγεννιάτικο Ρεβεγιόν. Διανυκτέρευση.

4η ημέρα (25/12): Βουδαπέστη – Πράγα (Τσεχία)

Πρωινή αναχώρηση για την πρωτεύουσα της Τσεχίας, την Πράγα. Άφιξη στη «Χρυσή πόλη» και πρώτη γνωριμία με τα αξιοθέατά της. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Δείπνο και διανυκτέρευση.

5η ημέρα (26/12): Πράγα / Ξενάγηση Πόλης – Κάρλοβυ Βάρυ – Πράγα

Πρωινό στο ξενοδοχείο και αναχώρηση. Η ξενάγηση της πόλης ξεκινά από την Καστρούπολη με τον μεγαλοπρεπή ναό του Αγίου Βίτο. Στη συνέχεια, κατηφορίζουμε για να δούμε το ναό του Αγίου Γεωργίου, τη γέφυρα του Καρόλου, το Δημαρχείο με το Αστρονομικό Ρολόι, την οδό Παρισίων, την Εβραϊκή Συνοικία και τη γέφυρα του Τσεχ. Αμέσως μετά θα επισκεφθούμε το γραφικό καταπράσινο θέρετρο Κάρλοβυ Βάρυ με τις φημισμένες ιαματικές πηγές στην κοιλάδα του ποταμού Τέμπλα. Το 14ο αιώνα ονομάστηκε «Βασιλική Πόλη» από τον αυτοκράτορα Κάρολο Δ΄ και έκτοτε καθιερώθηκε ως τόπος συνάντησης προσωπικοτήτων των γραμμάτων, των τεχνών και της πολιτικής (τσάρος Μεγάλος Πέτρος, Γκαίτε, Μπετόβεν, Μπαχ, Μαρξ κ.ά.). Χρόνος ελεύθερος για να περπατήσουμε στα γραφικά δρομάκια ή να κάνουμε αγορές στα πολυάριθμα τουριστικά καταστήματα. Επιστροφή στην Πράγα. Δείπνο και διανυκτέρευση.

6η ημέρα (27/12): Πράγα – Δρέσδη

Πρωινό και αναχώρηση για μία εκδρομή στην ιστορική πρωτεύουσα της Σαξονίας, τη Δρέσδη, τη «Φλωρεντία της Γερμανίας» που βρίσκεται στις όχθες του ποταμού Έλβα. Μεγαλοπρεπή κτίρια μπαρόκ αρχιτεκτονικής φανερώνουν την αίγλη του παρελθόντος. Θα δούμε το μεγαλειώδες ανακτορικό συγκρότημα Τσβίνγκερ (Zwinger), ένα από τα αριστουργήματα της μπαρόκ αρχιτεκτονικής στην Ευρώπη, που σχεδιάστηκε από το Ματέους Ντάνιελ Πέπελμαν και ανοικοδομήθηκε σταδιακά από το 1710 ως το 1728. Σήμερα στεγάζει πολλά μουσεία με παγκοσμίου κύρους συλλογές. Ακολουθεί επίσκεψη στην πλατεία Θεάτρου και στην Καθολική Εκκλησία της Αυλής, ένα πραγματικό κόσμημα αρχιτεκτονικής στην καρδιά της προτεσταντικής Δρέσδης, που χτίστηκε μεταξύ 1738 και 1755 από τους Gaetano Chiaveri και Christoph Knöffel. Χρόνος ελεύθερος και επιστροφή στην Πράγα. Δείπνο και διανυκτέρευση.

7η ημέρα (28/12): Πράγα – Βιέννη (Αυστρία)

Αναχώρηση μετά το πρωινό μας για την Αυστριακή πρωτεύουσα, Βιέννη. Νωρίς το μεσημέρι φθάνουμε στην πόλη του Στράους, όπου θα έχουμε την ευκαιρία να ξεναγηθούμε στο σπουδαιότερο παλάτι της Βιέννης, το Σενμπρούν, ενώ στην πανοραμική μας περιήγηση θα δούμε τα κτίρια του Δακτυλίου (Ring), την κρατική Όπερα, τα μουσεία Φυσικής Ιστορίας και Ιστορίας της Τέχνης, τους αυτοκρατορικούς και λαϊκούς κήπους, το παλάτι Χόφμπουργκ, το Κοινοβούλιο, το Δημαρχείο, το Χρηματιστήριο και το Πανεπιστήμιο. Ακολουθεί η πλατεία Σβάρτσενμπεργκ με το ομώνυμο άγαλμα και ο γοτθικού ρυθμού Καθεδρικός Ναός του Αγίου Στεφάνου. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο και τακτοποίηση στα δωμάτια. Δείπνο και διανυκτέρευση.

8η ημέρα (29/12): Βιέννη – Βελιγράδι – Krusevac (Σερβία)

Πρωινό και αναχώρηση για την πρωτεύουσα της Σερβίας, το Βελιγράδι. Σύντομη περιήγηση. Τα περισσότερα αξιοθέατα του Βελιγραδίου συγκεντρώνονται στην παλιά πόλη. Το πιο γνωστό και ωραίο σημείο της παλιάς πόλης είναι το φρούριο Kalemegdan το οποίο έχει μετατραπεί σε ένα μεγάλο φανταστικό πάρκο και περιλαμβάνει πολλά αξιοθέατα όπως το στρατιωτικό μουσείο, τον ζωολογικό κήπο αλλά και ωραία θέα στην πόλη και στους ποταμούς Δούναβη και Σάββα. Το οχυρό Kalemegdan έχει δει πολλές μάχες στο ιστορικό του και πολλές ανοικοδομήσεις σε διάφορες εποχές και στυλ. Ένα μέρος άξιο στρατηγικά αλλά και τουριστικά. Πέτρινοι τοίχοι, γραφικά σκηνικά, και πανέμορφη θέα είναι μερικά από τα πράγματα που παρέχει αυτό το στιβαρό κτίσμα του οποίου η ιστορία είναι παραπάνω από άξια χολιγουντιανής ταινίας. Πολύ κοντά στο φρούριο βρίσκεται η πλατεία Δημοκρατίας, μια μεγάλη και εντυπωσιακή πλατεία με όμορφα κτίρια. Θα δούμε επίσης τον πύργο όπου εκτελέστηκε ο Ρήγας Φεραίος, που μοιάζει µε τον Λευκό Πύργο της Θεσσαλονίκης, ο πύργος Νεµπόισα, ο οποίος χτίστηκε το 1460 και το όνομα του σημαίνει «ατρόμητος», διότι κατείχε καίρια θέση εκτός του βασικού οχυρωματικού συστήματος της πόλης του Βελιγραδίου. Μετά την κατάκτηση της περιοχής από τους Οθωμανούς, ο πύργος χρησιμοποιήθηκε ως φυλακή. Κι εκεί βρήκε τον θάνατο ο Ρήγας Φεραίος το 1798. Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο στην περιοχή Krusevac. Δείπνο και διανυκτέρευση.

9η ημέρα (30/12): Krusevac – Αθήνα (Νέα Μάκρη)

Πρωινό και αναχώρηση για τον συνοριακό σταθμό των Ευζώνων. Έλεγχος ταξιδιωτικών εγγράφων και συνεχίζουμε για την Αθήνα με ενδιάμεσες στάσεις. Άφιξη το βράδυ με βαλίτσες γεμάτες αναμνήσεις.

Αναχώρηση:
Κυριακή 22 Δεκεμβρίου 2019
9 Ημέρες

Τιμή συμμετοχής κατά άτομο σε δίκλινο δωμάτιο: 685 €
Τιμή συμμετοχής σε μονόκλινο δωμάτιο: 865 €

Περιλαμβάνονται

 • Η μεταφορά των εκδρομέων με πολυτελές κλιματιζόμενο πούλμαν και περιηγήσεις (όπως αναφέρονται στο αναλυτικό πρόγραμμα).
 • Δύο (2) διανυκτερεύσεις σε επιλεγμένο ξενοδοχείο στο Krusevac (Zelengora Hotel 3* ή παρόμοιο) με ημιδιατροφή (πρωινό και δείπνο).
 • Δύο (2) διανυκτερεύσεις σε επιλεγμένο ξενοδοχείο στη Βουδαπέστη (Novotel Budapest City Hotel 4* ή παρόμοιο) με ημιδιατροφή (πρωινό και δείπνο).
 • Δύο (2) διανυκτερεύσεις σε επιλεγμένο ξενοδοχείο στην Πράγα (Holiday Inn Prague Hotel 4* ή παρόμοιο) με ημιδιατροφή(πρωινό και δείπνο).
 • Μια (1) διανυκτέρευση σε επιλεγμένο ξενοδοχείο στη Βιέννη (Wimberger Hotel 4* ή παρόμοιο) με ημιδιατροφή (πρωινό και δείπνο).
 • Χριστουγεννιάτικο Ρεβεγιόν στο BorKatacomba στη Βουδαπέστη.
 • Έμπειρος πιστοποιημένος ξεναγός.
 • Ασφαλιστική κάλυψη αστικής και επαγγελματικής ευθύνης.
 • Αρχηγός, συνοδός της Εταιρείας μας.
 • Φόροι διαμονής.
 • Είσοδοι πόλεων.
 • Διόδια.
 • Φ.Π.Α.

Δεν Περιλαμβάνονται

 • Είσοδοι σε μουσεία, αρχαιολογικούς χώρους κ.α.
 • Επιπλέον γεύματα, ποτά, φιλοδωρήματα κ.α.
 • Ό,τι αναφέρεται ως προαιρετικό ή προτεινόμενο.

Timothy’s Family
DREAMS GIVE WINGS TRAVEL
Γραφείο Γενικού Τουρισμού
Ελευθερίου Βενιζέλου 14,
Νέα Μάκρη – 19005
Τηλ: 22940 97576, 22940 92576
Fax: 22940 90327
E-mail: info@timothysfamily.com