Τίτλοι τέλους για την Alitalia: Η συγκινητική αναγγελία της τελευταίας πτήσης έπειτα από 74 χρόνια (βίντεο)

Μετά από 74 χρόνια ιστορίας η αυλαία για την ιστορική εταιρεία έπεσε χθες με την πτήση από την Ρώμη στο Κάλιαρι της Σαρδηνίας. Στο βίντεο που ακολουθεί μπορείτε να δείτε την συγκινητική αναγγελία της τελευταίας αυτής πτήσης, εν μέσω χειροκροτημάτων από τους επιβάτες:

Δείτε το βίντεο

 

@mimmarusso_Ciao ciao Alitalia ✈️🇮🇹👋🏼 #alitalia #bittersweet #ultimovoloalitalia #alitalia #flight #volo #italia #roma #cagliari #ciaociao #fyp

♬ suono originale – mimmarusso_

Στα μέσα Οκτωβρίου ιταλικός εθνικός αερομεταφορέας προβλεπόταν, όπως έλεγαν, να σταματήσει τις πτήσεις του, ενώ θα αναλάμβανε η νέα αεροπορική εταιρεία Italia Trasporto Aereo (ITA).

Δείτε ακόμα:  Αργίες 2022: Ποια είναι τα πρώτα τριήμερα τη νέα χρονιά – Πότε πέφτει Καθαρά Δευτέρα

Οι πληροφορίες ήθελαν την Alitalia να σταματά την πώληση εισιτηρίων για ταξίδια από τις 15 Οκτωβρίου.

«Δεν υπήρξε η αναγκαία βούληση για να σωθεί. Μας παρουσίασαν ως προνομιούχους, ενώ κάναμε πάρα πολλές θυσίες» δηλώνει, πικραμένη, μια αεροσυνοδός στον ιταλικό Τύπο. Χθες, η εταιρία κατέβαλε στους υπαλλήλους τα τελευταία χρήματα, δηλαδή το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Σεπτεμβρίου.

Από σήμερα, την Alitalia θα αντικαταστήσει μια νέα εταιρία, η Ita, η οποία θα ελέγχεται, πάντα, από το ιταλικό δημόσιο. Αλλά με εντελώς διαφορετικές προδιαγραφές: οι μισθοί θα περικοπούν μέχρι και σχεδόν κατά 50%.

Δείτε ακόμα:  Καιρός: Βροχές και καταιγίδες και την Τετάρτη

dikaiologitika.gr