Το «ευχαριστώ» του Σάντος στην Ελλάδα

Ποτέ δεν ξεχνάει τη χώρα ο τεχνικός των Πρωταθλητών Ευρώπης. «Είναι μια νίκη της Πορτογαλίας, όχι δική μου», είπε μεταξύ άλλων με σεμνότητα

Ο Φερνάντο Σάντος πανηγύρισε το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα με την Πορτογαλία την Κυριακή (10/7), ωστόσο ούτε σε αυτήν την περίπτωση δεν ξέχασε την Ελλάδα.

«Θέλω να ευχαριστήσω όλους όσους μας υποστήριξαν από την αρχή της διοργάνωσης. Ευχαριστώ πολύ την Ελλάδα  (σ.σ. στα ελληνικά). Πάντα είναι στην καρδιά μου. Αξίζαμε αυτή τη νίκη.
Αυτή η ομάδα αποτελείται από πολλούς νέους παίκτες. Έχουμε σπουδαίο μέλλον. Τώρα πρέπει να πανηγυρίσουμε», είπε αρχικά στο flash interview ο τεχνικός των πρωταθλητών Ευρώπης.
Λίγο αργότερα, στη συνέντευξη τύπου, διάβασε κάτι που έγραψε, προκειμένου να μην ξεχάσει όσους ήθελε να ευχαριστήσει: «Ευχαριστώ τον Θεό. Τον πρόεδρο που με υποστήριξε. Δεν ξεχνώ ότι για κάποια ματς ήμουν τιμωρημένος.
Θέλω να πάω σπίτι να φιλήσω τη μητέρα μου, τα παιδιά μου, τα εγγόνια μου, τον γαμπρό μου, τους φίλους μου, πολλούς που αποκαλώ αδέλφια. Ευχαριστώ κι έναν καλό μου φίλο που με βοήθησε να είμαι σεμνός και ότι κάνω στη ζωή μου το κάνω με ταπεινότητα».
Εν συνεχεία, έβγαλε τα γυαλιά του και είπε συγκινημένος: «Είμαστε ομάδα, νικάμε ως ομάδα. Ο Κριστιάνο μπορεί να κάνει τα πάντα, να σκοράρει όποτε θέλει. Πάντα έλεγα στους παίκτες μου ότι έχουμε ταλέντο και ποιότητα. Αυτό θα μας οδηγούσε στην επιτυχία. Πάνω απ’ όλα πρέπει να παλέψουμε ως ομάδα.
Αυτό ήταν πάντα το μήνυμά μου και αυτό μας οδήγησε στην κατάκτηση του ευρωπαϊκού. Πιστέψαμε ότι μπορούμε και είμαστε πρωταθλητές Ευρώπης. Είναι μεγάλη νίκη για όλους.
Είναι μια νίκη της Πορτογαλίας, όχι δική μου. Για όλο το έθνος. Ήταν μαζί μας , μας υποστήριξαν. Είναι μια νίκη και για όλους τους Πορτογάλους που είναι εκτός χώρας. Το περιμέναμε με αγωνία.
Υπάρχουν πολλοί Πορτογάλοι που πίστευαν ότι αυτό θα συμβεί σήμερα. Οι Πορτογάλοι είναι οι καλύτεροι στον κόσμο και τους δίνω συγχαρητήρια για την υπομονή τους».

Δείτε ακόμα:  Θύελλα Ραφήνας- Αίας Σαλαμίνας 2-0: Οι καλύτερες φάσεις και τα γκολ (φωτό & βίντεο)