Το ελληνικό τυρί που κατέκτησε τη 2η θέση στα καλύτερα του κόσμου – Δεν είναι η φέτα

Στη λίστα του Taste Atlas με τα καλύτερα σκληριά τυριά του κόσμου βρέθηκε για άλλη μία φορά ένα ελληνικό τυρί και μάλιστα στη δεύτερη θέση.

Πρόκειται για τη Γραβιέρα Νάξου, την οποία ξεπερνά μόνο το Parmigiano Reggiano.

Μάλιστα, στην πρώτη δεκάδα βρίσκονται και άλλα δύο ελληνικά τυριά. Πρόκειται για το Κεφαλοτύρι και την Κεφαλογραβιέρα.

Ακόμα, στη 50αδα βρίσκονται η Γραβιέρα Κρήτης, το Μελίχλωρο Λήμνου και η Φέτα.

Τι αναφέρει το Taste Atlas για το ελληνικό τυρί

Το Taste Atlas αναφέρει ότι η Γραβιέρα Νάξου παράγεται στο νησί εδώ και τουλάχιστον έναν αιώνα από παστεριωμένο αγελαδινό γάλα ή από μείγμα πρόβειου και κατσικίσιου γάλακτος σε ποσοστό 20% το πολύ.

Έχει λεπτή φλούδα και ανοιχτό κίτρινο, συμπαγές εσωτερικό γεμάτο μικρές τρύπες. Η Γραβιέρα Νάξου είναι ένα σκληρό επιτραπέζιο τυρί με δροσερή γεύση και ελαφρύ άρωμα. Έχει μέγιστη περιεκτικότητα σε υγρασία 38% και περιεκτικότητα σε λιπαρά τουλάχιστον 40%.

Μπορεί να κοπεί σε φέτες και να σερβιριστεί ως ορεκτικό, να τηγανιστεί και να καταναλωθεί ως σνακ ή να τριφτεί πάνω σε ζυμαρικά.

reader.gr

Δείτε τις ειδήσεις από την Ανατολική Αττική και όλη την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο irafina.gr.
Κάντε like στη σελίδα του irafina.gr στο Facebook
Ακολούθηστε το irafina.gr στο Twitter

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.