Το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών στα καταστήματα των Δήμων Μαραθώνα & Μαρκοπούλου Μεσογαίας (φωτό & βίντεο)

Τις αγορές δύο ακόμη Δήμων της Αττικής επισκέφθηκε την Τετάρτη 21 Απριλίου 2021 αντιπροσωπεία του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών, με επικεφαλής τον Πρόεδρο κ. Γιάννη Χατζηθεοδοσίου.

Στο πλαίσιο της περιοδείας του Ε.Ε.Α. σε περισσότερους από 20 Δήμους της Αττικής μετά την επανεκκίνηση του λιανεμπορίου, μέλη της Διοίκησης του Επιμελητηρίου βρέθηκαν την Τετάρτη στους Δήμους Μαραθώνα και Μαρκοπούλου Μεσογαίας, διανέμοντας -συμβολικά- υγειονομικό και ενημερωτικό υλικό σε καταστηματάρχες και εργαζόμενους, σε μια προσπάθεια στήριξης των τοπικών αγορών και αφύπνισης για τη συνέχιση της τήρησης των μέτρων προστασίας από τον κορονοϊό.

Στη διάρκεια της δράσης, η οποία πραγματοποιείται σε συνεργασία με την Περιφέρεια Αττικής και με τη συνδρομή των Δήμων, οι εκπρόσωποι του Ε.Ε.Α. και της τοπικής αυτοδιοίκησης συνομίλησαν με τους επαγγελματίες για την κατάσταση στην αγορά, με την κίνηση να είναι επί του παρόντος υποτονική, και τον εμπορικό κόσμο να προσβλέπει σε αύξηση της κατανάλωσης εν όψει Πάσχα, σε συνδυασμό και με το επικείμενο άνοιγμα της εστίασης αμέσως μετά.

Δήμος Μαραθώνα

Στις 10 το πρωί της Τετάρτης 21 Απριλίου 2021, ο Πρόεδρος του Ε.Ε.Α. κ. Γιάννης Χατζηθεοδοσίου, το μέλος της Διοικητικής Επιτροπής του Ε.Ε.Α., Πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ και της ΠΟΕΣΕ κ. Γιώργος Καββαθάς και το μέλος του Δ.Σ. του Ε.Ε.Α. κ. Νίκος Παναγιωτάκης επισκέφθηκαν τις τοπικές επιχειρήσεις του Δήμου Μαραθώνα.

Δείτε ακόμα:  Ο Συλλ. Τριγλιανών Ραφήνας στις εκδηλώσεις εθνικής μνήμης για τη Γενοκτονία των Ελλήνων της Μικράς Ασίας (φωτό)

Παρουσία του Δημάρχου κ. Στέργιου Τσίρκα, του Αντιδημάρχου Επιχειρηματικότητας και Πολιτισμού κ. Βαγγέλη Κυπαρίσση, του Προέδρου και του Αντιπροέδρου της Ένωσης Εστιατορίων και Συναφών Αττικής κ. Γιάννη Δαβερώνη και κ. Παύλου Δημέλη, αντίστοιχα, και του Προέδρου του Εμπορικού Συλλόγου Μαραθώνα κ. Γιάννη Σωτηρίου, μοίρασαν – συμβολικά – μάσκες, αντισηπτικά και ενημερωτικά φυλλάδια για τη σωστή εφαρμογή των υγειονομικών μέτρων στους επαγγελματίες της περιοχής.

Σε δήλωσή του στην κάμερα του eea.gr ο Δήμαρχος Μαραθώνα, κ. Στέργιος Τσίρκας, δήλωσε:

«Θέλω να ευχαριστήσω το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών και την ΓΣΕΒΕΕ. Οι Πρόεδροί τους σήμερα τίμησαν με την παρουσία τους τον Δήμο μας. Επισκεφθήκαμε αρκετά καταστήματα στο εμπορικό μας κέντρο στη Νέα Μάκρη, μιλήσαμε με τον κόσμο. Ο Πρόεδρος του Ε.Ε.Α. κ. Χατζηθεοδοσίου μάς ανέλυσε και τα Προγράμματα του Επιμελητηρίου, τα οποία υιοθετούμε και θέλουμε να βοηθήσουμε και τους επαγγελματίες του Δήμου μας, που έμειναν κλειστοί τόσο μεγάλο διάστημα λόγω της πανδημίας. Να ευχηθούμε Καλές Γιορτές και Καλές Δουλειές σε όλους».

Δείτε ακόμα:  Προσλήψεις 4 καθηγητών φυσικής αγωγής στο Δ. Μαρκοπούλου

Από την πλευρά του ο Πρόεδρος Εμπορικού Συλλόγου Μαραθώνα κ. Γιάννης Σωτηρίου ανέφερε:

«Θέλω να ευχαριστήσω τον Πρόεδρο του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου κ. Χατζηθεοδοσίου και τον Πρόεδρο της ΓΣΕΒΕΕ κ. Καββαθά γιατί είναι κοντά στους επαγγελματίες. Με την περιοδεία τους αυτή σήμερα και τη συμβολική δωρεά υγειονομικού υλικού στα καταστήματα θέλουν να δείξουν ότι είναι κοντά στους επαγγελματίες και πιστεύουμε ότι εκφράζουν απόλυτα τις ανάγκες του κλάδου των ελευθέρων επαγγελματιών που είναι σε πολύ δύσκολη κατάσταση. Ελπίζουμε οι εισηγήσεις αυτές να εισακουστούν στα κυβερνητικά επιτελεία».

Με τη σειρά του ο Πρόεδρος Ένωσης Εστιατορίων και Συναφών Αττικής κ. Γιάννης Δαβερώνης σημείωσε:

«Ήρθαμε σήμερα εδώ στον Δήμο Μαραθώνα με τον Πρόεδρο του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών κ. Χατζηθεοδοσίου, με τον Πρόεδρο της ΓΣΕΒΕΕ και της ΠΟΕΣΕ κ. Καββαθά, με τον Δήμαρχο Μαραθώνα κ. Τσίρκα, με τους Αντιδημάρχους, με τον Πρόεδρο του Εμπορικού Συλλόγου για να μοιράσουμε αντισηπτικά, έτσι ώστε να έρθουμε σε επαφή με τα καταστήματα εστίασης, να μπορέσουμε να δώσουμε μια νότα ανάσας στους επαγγελματίες. Το θετικό είναι ότι υπήρχε ανταπόκριση. Πρέπει να είμαστε όλοι μαζί, να στηρίξουμε τον κλάδο της εστίασης και να είμαστε όλοι έτοιμοι για την επανεκκίνηση».

Δείτε ακόμα:  Ύποπτες οι συνθήκες που ξέσπασε η φωτιά στο Γραμματικό - Τι εξετάζει η Πυροσβεστική (φωτό)

Δήμος Μαρκόπουλου Μεσογαίας

Αμέσως μετά, ο Πρόεδρος του Ε.Ε.Α. κ. Γιάννης Χατζηθεοδοσίου και το μέλος του Δ.Σ. κ. Χρήστος Κωλέτσης βρέθηκαν στην τοπική αγορά του Δήμου Μαρκοπούλου Μεσογαίας, όπου παρουσία του Δημάρχου κ. Κωνσταντίνου Αλλαγιάννη, διένειμαν υγειονομικό και ενημερωτικό υλικό στις επιχειρήσεις της περιοχής, συζητώντας με τους επαγγελματίες για το κλίμα που επικρατεί μετά το άνοιγμα του λιανεμπορίου. Όπως διαπιστώθηκε για ακόμη μία φορά, η κατανάλωση είναι συγκρατημένη, ωστόσο οι επιχειρηματίες ελπίζουν σε βελτίωση της εικόνας όσο πλησιάζουμε στο Πάσχα αλλά και μετά από αυτό, με τη σταδιακή άρση των περιοριστικών μέτρων.

Μιλώντας στην κάμερα του eea.gr ο Δήμαρχος Μαρκοπούλου Μεσογαίας, κ. Κωνσταντίνος Αλλαγιάννης, ανέφερε:

«Ευχαριστούμε πάρα πολύ το Επαγγελματικό Επιμελητήριο και ιδιαίτερα τον Πρόεδρο κ. Χατζηθεοδοσίου για την πολύ πετυχημένη αυτή ενέργεια να μοιράσουμε σε όλους τους επαγγελματίες του Δήμου Μαρκοπούλου υγειονομικό υλικό. Είναι μια αξιέπαινη και αξιόλογη προσπάθεια και πρωτοβουλία και τον ευχαριστώ πάρα πολύ. Ευχόμαστε να βγούμε γρήγορα από τη διαδικασία αυτή της πανδημίας και πάλι να λειτουργήσει πάρα πολύ καλά η αγορά».