Το Φοινικοδάσος του Λαυρίου, επιτέλους αναπλάθεται!

Το Φοινικοδάσος του Λαυρίου, επιτέλους αναπλάθεται ώστε να αποτελέσει και πάλι τοπόσημο του Δήμου και να προσελκύει επισκέπτες από όλη την Αττική. Με μεγάλη καθυστέρηση τα έργα ξεκινούν και αν μην τι άλλο οι προσδοκίες για το τελικό αποτέλεσμα είναι υψηλές δεδομένου και του μεγάλου προϋπολογισμού του έργου που αγγίζει τα 450.000 ευρώ.

Όπως ανακοίνωσε ο Δήμος Λαυρεωτικής την Τετάρτη 5 Νοεμβρίου 2021 υπογράφηκε η σύμβαση που αφορά την αποκατάσταση του Φοινικοδάσους Λαυρίου. Ο συνολικός προϋπολογισμός έχει διαμορφωθεί στα 448.243,57 ευρώ με χρηματοδότηση από το Πράσινο Ταμείο στον Άξονα Προτεραιότητας 2, Αστική Αναζωογόνηση του Χ.Π. «Δράσεις Περιβαλλοντικού Ισοζυγίου» για το ποσό των 275.306 ευρώ και τη συγχρηματοδότηση από ιδίους πόρους του Δήμου για το ποσό των 172.937,57 ευρώ.

Με την επίβλεψη και τον συντονισμό της Αντιδημάρχου Τεχνικών Έργων κας Δήμητρας Πάλλη, ξεκίνησε η διαγωνιστική διαδικασία στις αρχές Δεκεμβρίου του 2020 από την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου, με την υπ΄αριθμ. 184/2020 σύνταξη μελέτης. Ο ανοιχτός ηλεκτρονικός διαγωνισμός προκηρύχθηκε στις 18/12/2020 με απόφαση του Δημάρχου Λαυρεωτικής Δημήτρη Λουκά.

Η ανάπλαση του Φοινικοδάσους περιλαμβάνει την αλλαγή της περίφραξης, την άρδευση και τη χαμηλή φύτευση όλης της έκτασής του καθώς και την προμήθεια φυτοτεχνικού υλικού και φωτιστικών. Ο αστικός εξοπλισμός θα αλλαχθεί εξ ολοκλήρου και θα διαμορφωθεί σύγχρονη πιστοποιημένη παιδική χαρά με την τοποθέτηση κατάλληλων οργάνων εκγύμνασης εξωτερικού χώρου.

Σε χρονικό ορίζοντα οκτώ μηνών οι εργασίες θα έχουν ολοκληρωθεί. Οι προμήθειες και οι εργασίες αναμένεται να ξεκινήσουν άμεσα από τον ανάδοχο ώστε μέχρι το καλοκαίρι τόσο οι δημότες όσο και οι επισκέπτες του Δήμου Λαυρεωτικής να μπορούν να απολαύσουν τον ελεύθερο χρόνο τους στο πάρκο του Φοινικοδάσους.

Δείτε τις ειδήσεις από την Ανατολική Αττική και όλη την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο irafina.gr.
Κάντε like στη σελίδα του irafina.gr στο Facebook
Ακολούθηστε το irafina.gr στο Twitter

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.