Το είπαν κι έγινε!!! Διαχωριστικά πλεξιγκλάς σε όλα τα Δημοτικά Σχολεία σε Ραφήνα και Πικέρμι


Όπως είχαν δηλώσει, έτσι κι έγινε. Η δημοτική αρχή Ραφήνας-Πικερμίου πέρα από τις δηλώσεις και επίσημα με Δελτίο Τύπου στις 14 Σεπτεμβρίου, πρώτη μέρα που άνοιξαν τα σχολεία για τη φετινή χρονιά, είχαν πει ότι μέχρι την Παρασκευή θα τοποθετηθούν σε όλες τις αίθουσες των δημοτικών σχολείων τα διαχωριστικά πλεξιγκλας.


Για να θυμίσουμε συγκεκριμένα το ΔΤ της 14/9 ανέφερε:: “Οι συμμαθητές τους σε κάθε τάξη των Δημοτικών σχολείων μας θα βρουν την αντίστοιχη εικόνα, συνολικά και με βάση τον προγραμματισμό μας την εβδομάδα που ξεκινά , αφού η τοποθέτηση των διαχωριστικών θα ολοκληρωθεί ταυτόχρονα στα σχολεία την Παρασκευή, φτάνοντας έτσι στον τερματισμό του αγώνα δρόμου των Υπηρεσιών του Δήμου μας για το κομμάτι αυτό”.

Σε χρόνο… μηδέν μπήκαν διαχωριστικά πλεξιγκλάς σε όλα τα Δημοτικά Σχολεία της Ραφήνας και του Πικερμίου, κι όπως τόνισε ο Δήμαρχος Βαγγέλης Μπουρνούς:  “Όλες οι αίθουσες των δημοτικών σχολείων σε Ραφήνα και Πικέρμι υποδέχονται, πλέον, τα παιδιά μας με τοποθετημένο σε κάθε θρανίο διαχωριστικό πλέξιγκλας. Ενισχύουμε το αίσθημα ασφάλειας, συνεχίζουμε”.

Δείτε ακόμα:  1.000 ευρώ πρόστιμο για ρύπανση κοινόχρηστου χώρου στο Πικέρμι!

Να τονίσουμε ότι πρόκειται για διαχωριστικό με επιφάνεια πλέξι γκλας, η οποία καλύπτει τόσο το θρανίο, όσο και τη θέση κάθε μαθητή, παρέχοντας ακόμη μεγαλύτερη ασφάλεια. Το υλικό είναι επενδυμένο και στις τέσσερις πλευρές του με ξύλο θαλάσσης και χωρίς γωνίες, για λόγους περαιτέρω ασφάλειας και σταθερότητας. Η τοποθέτηση έχει προβλεφθεί να γίνει με τέτοιο τρόπο, ώστε να μην «πληγωθούν» οι επιφάνειες των θρανίων και να αφαιρείται μετά τη χρήση του χωρίς ζημίες.

Δείτε ακόμα:  Τραγωδία εν πλω: Πέθανε Έλληνας πλοίαρχος στο Λαύριο

Πρόκειται για άλλη μια πρωτοποριακή κίνηση του Δημάρχου Βαγγ. Μπουρνούς και της Δημοτικής Αρχής που αποδεικνύει όπως λένε και τα μεγάλα ειδησεογραφικά Μέσα Ενημέρωσης, κάθε φορά πόσο μπροστά είναι από τους άλλους Δήμους…