“Το υποσυνείδητο μπορεί να αλλάξει τη ζωή σου” του Dr. Mike Dow από τις εκδόσεις Διόπτρα

Είτε το ξέρετε είτε όχι, χρησιμοποιείτε ήδη συνεχώς το υποσυνείδητό σας. Ίσως ανέλαβε το τιμόνι του αυτοκινήτου σας για μια ημίωρη διαδρομή από το γραφείο ως το σπίτι, ενώ το συνειδητό σας ήταν αφιερωμένο σε ένα πρόβλημα που σας απασχολούσε. Ούτε που θυμάστε για πότε επιστρέψατε, κι όμως, με κάποιο τρόπο, το αυτοκίνητό σας έφτασε με ασφάλεια μπροστά στην πόρτα σας.

Το υποσυνείδητο επεξεργάζεται τις πληροφορίες γρήγορα, αβίαστα και αυτόματα. Δεν έχει την ανάγκη να ζυγίζει επιμελώς και προσεκτικά κάθε πληροφορία με τον τρόπο που είναι υποχρεωμένο να το κάνει το συνειδητό όταν καλείται να πάρει μια απόφαση. Αυτό είναι ένα φαινόμενο που ενδεχομένως αντιλαμβάνεστε περιστασιακά, το σημαντικό όμως είναι ότι μπορείτε να μάθετε να το χαλιναγωγείτε και να το χρησιμοποιείτε για το δικό σας όφελος.

Ίσως έχετε παρατηρήσει το υποσυνείδητό σας να ενεργεί για να σας προφυλάξει από κακοτοπιές. Δεν έχετε κάποια χειροπιαστή απόδειξη, αλλά κάποιος που μόλις γνωρίσατε σας δημιουργεί ένα κακό προαίσθημα. Ή κάτι σας λέει να αποχωρήσετε από μια επιχειρηματική συμφωνία έστω και την τελευταία στιγμή ή να μην περπατήσετε σε ένα σκοτεινό δρομάκι. Τα υποσυνείδητα μέρη του εγκεφάλου σας μπορεί να δημιουργούν συνειρμούς με ξεχασμένες αναμνήσεις ή να αντιλαμβάνονται πληροφορίες που τα συνειδητά μέρη του εγκεφάλου προσπερνούν.

Δείτε ακόμα:  Δύο βιβλία που έγιναν viral!

Το υποσυνείδητο λατρεύει τις πρώτες πρωινές ώρες, τότε που είναι ελεύθερο να ζωγραφίζει ιδέες και εικόνες σε λευκούς καμβάδες, απελευθερωμένο από τα δεσμά και τις άμυνες του καθοδηγούμενου από τη λογική συνειδητού μέρους του εγκεφάλου. Δεν σας έχει τύχει να λάβετε έτσι ένα σημαντικό μήνυμα; Ίσως το όνειρο να αφορούσε μια πανανθρώπινη ιδέα, όπως τη συγχώρεση ή την αλήθεια, που σας παρουσιάστηκε με συμβολικό τρόπο από το υποσυνείδητο. Ίσως να σας βοήθησε να δείτε ένα κομμάτι της ζωής σας υπό ένα νέο πρίσμα.

Από την άλλη, τα κανάλια του συνειδητού εγκεφάλου μας, με τις εξαιρετικά ανεπτυγμένες αναλυτικές ικανότητες που διαθέτουν, μπορούν να θεωρηθούν ταυτόχρονα ευλογία και κατάρα για όλους μας. Το συνειδητό σηκώνει στην ουσία πολλά βάρη. Προκειμένου να καταλήξει σε μια απόφαση, πρέπει να ζυγίσει επιμελώς και προσεκτικά κάθε πληροφορία, ενώ αντίθετα το υποσυνείδητο παίρνει αστραπιαίες, «ενστικτώδεις» αποφάσεις. Το συνειδητό είναι υποχρεωμένο να καταναλώσει πολλή ενέργεια και δύναμη θέλησης για να κάνει υγιεινές επιλογές, ενώ το υποσυνείδητο τις παρουσιάζει σαν να έγιναν αβίαστα και «εντελώς από μόνες τους».

Δείτε ακόμα:  "Ζορμπάς", τη Δευτέρα στην Κινηματογραφική Λέσχη Ραφήνας

Το υποσυνείδητο έχει τη δύναμη να σας βοηθήσει να «φορτίσετε» το μέλλον σας με την υποβολή θετικών ιδεών. Ποια από τις πεποιθήσεις σας πιστεύετε ότι σας προετοίμασε για τις επιτυχίες που ήδη έχετε στη ζωή σας; Η δύναμη των πεποιθήσεων είναι απίστευτα ισχυρή, έτσι δεν είναι; Οι πεποιθήσεις μπορούν να σας παγιδεύσουν και να σας οδηγήσουν στην αποτυχία, αλλά μπορούν επίσης να σας εμψυχώσουν ώστε να πετύχετε τον σκοπό σας, οπότε καλό είναι να τις αντιμετωπίζετε προσεκτικά.

Ο δρ Mike Dow μοιράζεται μαζί μας το πρόγραμμα που δημιούργησε, μια τεχνική οραματισμού για το υποσυνείδητο (SVT), με καινοτόμα εργαλεία που θα σας βοηθήσουν να μάθετε να συνομιλείτε απευθείας με το υποσυνείδητό σας και να αξιοποιείτε τα δυνατά σας σημεία, τα χαρίσματα και τις ικανότητές σας. Το πρόγραμμά του ξεκινάει με γνωσιακή θεραπεία, στην οποία κατόπιν ενσωματώνονται διάφορες μέθοδοι για την προσέγγιση του υποσυνειδήτου: ενσυνειδητότητα, εκπαίδευση στη χαλάρωση, ύπνωση, διαλογισμός, γνωσιακή εξάσκηση και καθοδηγούμενος οραματισμός.

Δείτε ακόμα:  Φοίβος Δεληβοριάς: Η μεγάλη του συναυλία στην Αθήνα μόνο την Τετάρτη 22 Σεπτεμβρίου στο Θέατρο Άλσος

Ακούστε τις ασκήσεις οραματισμού που συνοδεύουν το βιβλίο

Ανακαλύψτε το εδώ.

Διαβάστε τις πρώτες 30 σελίδες

Dr. Mike Dow

O δρ Mike Dow είναι διάσημος συνθετικός ψυχοθεραπευτής που χαίρει μεγάλης εκτίμησης, γνωστός για τον ρόλο του ως ενός εκ των θαυματοποιών του δρα Oz. Στις τακτικές εμφανίσεις του ως Miracle Worker στην τηλεοπτική εκπομπή The Dr. Oz Show, ο δρ Dow αποκαλύπτει τα μυστικά των τροφών, των βοτάνων, των συμπληρωμάτων διατροφής, καθώς και άλλων βοηθημάτων που τονώνουν τις βιοχημικές διεργασίες του εγκεφάλου με σχεδόν θαυματουργά αποτελέσματα. Ο δρ Dow είναι επίσης συνεργάτης της Mel Robbins (Ο Κανόνας των 5 Δευτερολέπτων, εκδόσεις Διόπτρα) και της εφημερίδας The Huffington Post, όπου αρθρογραφεί με ιδιαίτερα γλαφυρό και κατανοητό τρόπο για τη σωματική και την ψυχική υγεία.

www.drmikedow.com

Twitter: @drmikedow

Instagram: @drmikedow