Το λιμάνι της Ραφήνας «φόρεσε» τα γιορτινά του για να υποδεχθεί τα Ιερά Λείψανα του Αγ. Νικολάου (φωτό)


Στους δρόμους είναι από το πρωί σήμερα τα συνεργεία του Οργανισμού Λιμένος Ραφήνας, ώστε όλα να είναι έτοιμα για την υποδοχή των Ιερών Λειψάνων του Αγίου Νικολάου.


Τα συνεργεία έχουν προβεί στον καλλωπισμό και σημαιοστολισμό του λιμανιού.

Επίσης τοποθετήθηκαν ζαρντινιέρες λίγο πριν από την είσοδο του λιμανιού, οι οποίες πλέον εμποδίζουν την αναστροφή των οχημάτων.

Όπως σας έχουμε ενημερώσει μέσα από το irafina.gr, την Κυριακή 20 Μαϊου, στις 18:00 το απόγευμα, τα Ιερά Λείψανα του Αγίου Νικολάου, θα έρθουν από την Άνδρο, με σκάφος του Λιμενικού και την συνοδεία προσωπικού του Οργανισμού Λιμένος, στη Ραφήνα.

Θα πραγματοποιηθεί η Λιτανεία μέχρι την εκκλησία του Αγ. Νικολάου με συνοδεία Αγήματος του Λιμενικού Σώματος, της Φιλαρμονικής του Λιμενικού Σώματος και της Φιλαρμονικής του Δήμου Ραφήνας-Πικερμίου και συνοδεία νεαρών μυροφόρων από το Σύλλογο Τριγλιανών Ραφήνας.

Να σημειώσουμε πως η προσπάθεια για να έρθουν τα λείψανα του Αγίου Νικολάου από το Μπάρι της Ιταλίας, όπου και φυλάσσονται, τα οστά του Αγίου Νικολάου, ανήκει στην Διευθύνουσα Σύμβουλο του Οργανισμού Λιμένος Ραφήνας κα. Κατερίνα Αδαμοπούλου, η οποία κατάφερε τελικά να επιτύχει κάτι που µόνο η επιρροή της ρωσικής εκκλησίας έχει καταφέρει μέχρι σήμερα.

Τα Ιερά Λείψανα θα παραμείνουν για προσκύνημα στη Ραφήνα για τρεις ημέρες.

 


Διαβάστε επίσης