Το μακάβριο λάθος του νοσοκομείου – Οικογένεια αποτέφρωσε άγνωστο

Τεράστιο λάθος με τη σορό του συγγενή τους έκανε νοσοκομείο στην Ουαλία με αποτέλεσμα να τους δώσουν λάθος νεκρό να αποτεφρώσουν.

Όταν το νοσοκομείο αντιλήφθηκε τη γκάφα που είχε γίνει, ενημέρωσε την οικογένεια που τέλεσε νέα κηδεία.

Η οικογένεια πραγματοποίησε την τελετή της αποτέφρωσης πριν από τρεις εβδομάδας, πραγματοποίησε και δεύτερη κηδεία μετά την ανακάλυψη του λάθους του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Grange στη νότια Ουαλία.

Ο νεκρός που αποτέφρωσε η οικογένεια αρχικά εκτιμάται πως δεν έχει συγγενείς εν ζωή, αναφέρει ο Guardian.

Οι προϊστάμενοι υγείας δήλωσαν πως το μακάβριο μπέρδεμα οφείλεται «ανθρώπινο λάθος» στο νεκροτομείο νοσοκομείου στη Νότια Ουαλία

«Η νεκροψία έγινε σε ένα νεκροταφείο που δεν είχε γίνει ποτέ: Είμαστε εντελώς συντετριμμένοι για αυτό που συνέβη στην οικογένεια και αναλαμβάνουμε την ευθύνη για αυτό το μεμονωμένο περιστατικό», επεσήμανε εκπρόσωπος του NHS.

«Δεν υπάρχουν λόγια που μπορούμε να πούμε, ούτε ενέργειες που μπορούμε να κάνουμε, που μπορούν να διορθώσουν αυτό το γεγονός. Λυπούμαστε βαθύτατα και οι σκέψεις μας και η πλήρης υποστήριξή μας παραμένουν με την οικογένεια», συνέχισε.

Το 2015, ο Guardian ανέφερε ότι ένα ορθογραφικό λάθος και η αποτυχία του προσωπικού του νεκροτομείου να διενεργήσει επαρκείς ελέγχους ταυτότητας οδήγησαν στην αποτέφρωση του λάθος πτώματος στην κηδεία του συντηρητικού ευρωβουλευτή Philip Bradbourn.

ieidiseis.gr

Δείτε τις ειδήσεις από την Ανατολική Αττική και όλη την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο irafina.gr.
Κάντε like στη σελίδα του irafina.gr στο Facebook
Ακολούθηστε το irafina.gr στο Twitter

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.