Το Netflix σε πόλεμο με τους χρήστες VPN

Το Netflix έχει εντείνει τις προσπάθειές του να απαγορεύσει στους χρήστες VPN και διακομιστή μεσολάβησης να παρακάμπτουν τους γεωγραφικούς περιορισμούς. Η συνδρομητική υπηρεσία αποκλείει επίσης τις διευθύνσεις IP, καθώς ορισμένα εργαλεία αποκλεισμού τα χρησιμοποιούν για να παρακάμψουν τους περιορισμούς. Αυτό δεν είναι χωρίς παράπλευρες ζημιές καθώς πολλοί απλοί χρήστες του Διαδικτύου χωρίς VPN αναφέρουν πως λείπει περιεχόμενο στο Netflix.

Πριν από έξι χρόνια, το Netflix άρχισε να αποκλείει συνδρομητές που προσπάθησαν να έχουν πρόσβαση στην υπηρεσία του μέσω εμπορικού VPN ή υπηρεσίας μεσολάβησης. Αυτές οι αλλαγές ήρθαν αφού οι κάτοχοι πνευματικών δικαιωμάτων διαμαρτυρήθηκαν επανειλημμένα ότι οι πειρατές παρακάμπτουν τους γεωγραφικούς περιορισμούς του Netflix. Η απαγόρευση VPN προκάλεσε μεγάλη απογοήτευση στους νόμιμους χρήστες VPN, πολλοί από τους οποίους δεν είχαν πρόθεση να παραβιάσουν κανόνες. Ταυτόχρονα, οι πειρατές του VPN βρήκαν λύσεις επιλέγοντας υπηρεσίες που παρακάμπτουν ενεργά τους περιορισμούς του Netflix.

Αυτό το παιχνίδι γάτας και ποντικού έχει προκαλέσει αρκετή απογοήτευση στα κεντρικά γραφεία του Netflix και, τις τελευταίες ημέρες, η εταιρεία φαίνεται να έχει εντείνει τα μέτρα αποκλεισμού της. Υπάρχει μια πληθώρα καταγγελιών στα κοινωνικά μέσα από χρήστες των οποίων οι υπηρεσίες VPN «μπλοκαρίστηκαν» ξαφνικά από το Netflix. Οι χρήστες VPN εξακολουθούν να βλέπουν πρωτότυπα Netflix ενώ άλλο περιεχόμενο είναι κρυφό και αποκλεισμένο. Τα άτομα που προσπαθούν να έχουν πρόσβαση σε αποκλεισμένους τίτλους απευθείας μέσω ενός αποθηκευμένου URL, θα δουν αντ ‘αυτού το μήνυμα σφάλματος διακομιστή μεσολάβησης/VPN του Netflix.

Το Netflix δεν εξηγεί ποιες διευθύνσεις IP αποκλείονται και γιατί, αλλά οι πιο πρόσφατες προσπάθειες είναι πολύ ευρύτερες από πριν. Αυτό το ζήτημα ήρθε στην προσοχή μας από το WeVPN. Ενώ δεν είμαστε σε θέση να επαληθεύσουμε πόσοι άνθρωποι αντιμετωπίζουν προβλήματα, είναι σαφές ότι τα μέτρα επεκτείνονται στους τακτικούς συνδρομητές.

Πολλά είναι τα παράπονα που έχουν αρχίσει να εμφανίζονται και το Netflix ακόμα δεν έχει προχωρήσει σε κάποια επίσημη δήλωση.

Το Netflix έχει κάθε δικαίωμα να αναλάβει δράση κατά των ανθρώπων που παρακάμπτουν τους περιορισμούς του, αλλά όταν αυτό βλάπτει τους πελάτες που πληρώνουν και δεν χρησιμοποιούν VPN, ίσως να μην είναι η καλύτερη λύση.

Εν τω μεταξύ, τα VPN λαμβάνουν αντίμετρα για να βεβαιωθούν ότι οι πελάτες τους μπορούν να έχουν πρόσβαση στο Netflix χωρίς περιορισμούς. Το WeVPN είπε ότι η εταιρεία πειραματίζεται με μια λύση, η οποία φαίνεται να λειτουργεί προς το παρόν. Το CyberGhost και η ιδιωτική πρόσβαση στο Διαδίκτυο, τα οποία επηρεάστηκαν επίσης από τους νέους αποκλεισμούς του Netflix, λένε ότι κατάφεραν να περιηγηθούν μέσα σε μια μέρα.

moveitmag.gr

Δείτε τις ειδήσεις από την Ανατολική Αττική και όλη την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο irafina.gr.
Κάντε like στη σελίδα του irafina.gr στο Facebook
Ακολούθηστε το irafina.gr στο Twitter

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.