Το παράδοξο με τον καιρό τον Μάρτιο – Η πρώτη εκτίμηση του Σάκη Αρναούτογλου

Καλός είναι ο καιρός στις περισσότερες περιοχές της χώρας, σήμερα Κυριακή (8/3) με ήπια θερμοκρασία και κάποιες συννεφιές.


Παρόμοιο το σκηνικό και τις επόμενες ημέρες, σύμφωνα με τον προγνώστη καιρού, Σάκη Αρναούτογλου.

Όπως σημειώνει, οι συννεφιές θα εξασθενίσουν από τη Δευτέρα, με την ηλιοφάνεια να διαρκεί για μέρες με το σκηνικό να θυμίζει Άνοιξη, την ώρα, ωστόσο, που η θερμοκρασία θα είναι σχετικά χαμηλή, ιδιαίτερα στις ορεινές και ημιορεινές περιοχές.

Σύμφωνα με την ανάλυσή του, μέσα στις επόμενες ημέρες θα υπάρξουν κατά διαστήματα συνθήκες αστάθειας. Σε ορισμένες περιοχές είναι πιθανό να εμφανιστούν τοπικές βροχές ή μπόρες, όπως στις περιοχές του Ιονίου. Ωστόσο, τα φαινόμενα δεν θα είναι εκτεταμένα σε όλη την Ελλάδα, αλλά θα έχουν τοπικό χαρακτήρα.

Παράλληλα, αναφέρεται και στην πορεία των ανέμων, οι οποίοι σε κάποιες περιοχές ενδέχεται να ενισχυθούν, από τη Δευτέρα, χωρίς όμως να δημιουργούν ιδιαίτερα προβλήματα, καθώς μέχρι την Τετάρτη θα έχει εξασθενίσει ο βοριάς.

Για τη θερμοκρασία αναφέρει ότι δεν προβλέπονται μεγάλες μεταβολές, αλλά μικρές αυξομειώσεις που θα σχετίζονται με την εναλλαγή των καιρικών συστημάτων και τις ψυχρές αέριες μάζες.

ieidiseis.gr

Δείτε τις ειδήσεις από την Ανατολική Αττική και όλη την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο irafina.gr.
Κάντε like στη σελίδα του irafina.gr στο Facebook
Ακολούθηστε το irafina.gr στο Twitter

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.