«Το Πάτημα του Έλληνα» – Ένα πρωτότυπο μάθημα ιστορίας στη Βιβλιοθήκη Ραφήνας


Την Τρίτη 19 Απριλίου 2016, η Ελένη Σβορώνου, φιλόλογος με ειδίκευση στη Διαχείριση Πολιτιστικής Κληρονομιάς, αγαπημένη συγγραφέας και υπεύθυνη Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης και Ευαισθητοποίησης της WWF Hellas επισκέφτηκε τη Βιβλιοθήκη Ραφήνας – Πικερμίου, ύστερα από πρόσκληση του Δ.Ο.Π.Α.Π. Σκοπός της επίσκεψης ήταν η υλοποίηση ενός βιωματικού εκπαιδευτικού προγράμματος για μαθητές γυμνασίου, με αφορμή το βιβλίο της «Το Πάτημα του Έλληνα» που αφορά τον Μητροπολίτη μας Χρυσόστομο Σμύρνης. Στην είσοδο του Πνευματικού Κέντρου την υποδέχτηκε ο δήμαρχος κ. Βασίλης Πιστικίδης.


Στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο της Παιδικής Βιβλιοθήκης, παρέα με χάρτες και βιβλία για την ιστορία της Τρίγλιας που βρίσκονται στη διάθεση του αναγνωστικού κοινού, οι μαθητές της γ’ τάξης του 1ου Γυμνασίου Ραφήνας είχαν την ευκαιρία να κάνουν ένα συναρπαστικό ταξίδι στον χρόνο.

Συνοδοιπόροι τους, οι εκπαιδευτικοί Βασίλης Χαρτζουλάκης, διευθυντής του σχολείου και Βάσω Πατσιάδου και Ντόρα Γιαννακοπούλου, φιλόλογοι. Με την καθοδήγηση της έμπειρης εμψυχώτριας, που μας ταξίδεψε με την ψυχή και την καρδιά, θυμηθήκαμε τα ταραγμένα χρόνια της Μικρασιατικής Καταστροφής, «ζωντανέψαμε» με βιωματικό τρόπο τα ιστορικά γεγονότα, αναβιώσαμε το κλίμα της εποχής, γίναμε η «συνείδηση» του Μητροπολίτη και κατανοήσαμε σε όλο της το μεγαλείο την αξία της θυσίας του για τον Ελληνισμό.

Δείτε ακόμα:  Μαραθώνας: Συνεχίζονται οι εργασίες αποκατάστασης στο παρκέ του Κλειστού Γηπέδου Μπάσκετ «Παν. Χαμηλοθώρης» (φωτό)

Μαθητές και εκπαιδευτικοί έφυγαν με χαμόγελο, λέγοντας πως δεν ήθελαν να τελειώσει αυτό το πρωτότυπο μάθημα ιστορίας!

Στη συνέχεια, η κυρία Σβορώνου επισκέφτηκε το Δημαρχείο όπου συνομίλησε για αρκετή ώρα με τον δήμαρχο για τη ζωή και το έργο του Χρυσόστομου. Πριν μας αποχαιρετίσει, μας υποσχέθηκε κι άλλες δράσεις στην πόλη μας, για να αναβιώσουμε θύμισες της Τρίγλιας –μικροί και μεγάλοι- με τον βιωματικό τρόπο που μόνο εκείνη γνωρίζει.

Την ευχαριστούμε θερμά και την περιμένουμε ξανά με μεγάλη χαρά.

Δείτε ακόμα:  Πικέρμι: Έτοιμη η νέα δεξαμενή ύδρευσης της Διώνης (φωτό)

ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ & ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ
ΔΗΜΟΥ ΡΑΦΗΝΑΣ ΠΙΚΕΡΜΙΟΥ
Αραφηνίδων Αλών & Ελλης Αλεξίου 19009, Ραφήνα
Τηλφ: 2294026073
Φαξ: 2294026315
@: dopaprafina@yahoo.gr
FB: ΔΟΠΑΠ Δήμου Ραφήνας Πικερμίου
URL: www.dopap-rp.gr