Το πρόγραμμα Half Note Jazz Club 1-7 Νοεμβρίου

Το πρόγραμμα Half Note Jazz Club 1-7 Νοεμβρίου

ANDREAS POLYZOGOPOULOS TRIO  

CΗΕΤ’S MOOD

ΠΕΜΠΤΗ 2 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ

Half Note Jazz Club – 21:30

O Ανδρέας Πολυζωγόπουλος με τους υπέροχους συνεργάτες του, επιστρέφουν με το μοναδικό αφιέρωμα στον πιο ερωτικό θρύλο της τζαζ, τον μυθικό τρομπετίστα Chet Baker, την Πέμπτη 2 Νοεμβρίου, στην αυθεντική jazz σκηνή της πόλης, στο Half Note Jazz Club.

O σπουδαίος τρομπετίστας Ανδρέας Πολυζωγόπουλος αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα νέα κεφάλαια στην εξαιρετικά ενδιαφέρουσα σύγχρονη Ελληνική, και όχι μόνο, jazz σκηνή.  Ο γεννημένος σ’ ένα μικρό χωριό της Ηλείας, πολυτάλαντος καλλιτέχνης, ξεκίνησε την πορεία του στη μουσική παίζοντας κιθάρα, μέχρι που ανακάλυψε στα 18 του, την τρομπέτα. Σπούδασε jazz τρομπέτα στο κονσερβατόριο του Amsterdam, πλάι σε μεγέθη όπως τον Paolo Fresu & τον Markus Stockhausen! Από τα πρώτα του βήματα ο Πολυζωγόπουλος έδειξε ότι είναι ξεχωριστός και το 2008 ηχογραφεί το πρώτο του άλμπουμ με τίτλο “Perfumed Dreams” με το μουσικό σχήμα του Poly Quartet και κέρδισε την πρώτη θέση στον διαγωνισμό Motives For Jazz του Βελγίου. Το 2010 θα γίνει μέλος της Ευρωπαϊκής Ορχήστρας Τζαζ Νέων.

Έχει ηχογραφήσει 5 προσωπικά άλμπουμ και συμμετάχει σε περίπου 60 ηχογραφήσεις μέχρι σήμερα. Τα τελευταία χρόνια περιοδεύει και διακρίνεται στο εξωτερικό, σε club και μεγάλα Φεστιβάλ. Έχει συνεργαστεί με τους Jaques Morelembaum, Michel Portal, Tony Lakatos, Gunter “Baby” Sommer, Mode Plagal, Ψαραντώνη, Σαβίνα Γιαννάτου, Μαρία Φαραντούρη, Dulce Pontes, Δημήτρη Καλαντζή, Βαγγέλη Κατσούλη, Γιώργο Κοντραφούρη, Τάκη Μπαρμπέρη, Θαν. Παπακωνσταντίνου κ.α.

Χαρακτηριστικό γνώρισμα του Ανδρέα Πολυζωγόπουλου είναι η αέναη αναζήτηση του καινούργιου, χωρίς το φόβο του ρίσκου. Μια ματιά στη δισκογραφία του μαρτυρά κάτι τέτοιο με το ακουστικό κι επιτυχημένο άλμπουμ αφιέρωμα στους Pink Floyd να ακολουθείται από το ambient και ηλεκτρικό δίσκο “One Inch of Love”. Ο ευρωπαϊκός ήχος της jazz είναι ο χώρος που ο Ανδρέας Πολυζωγόπουλος νιώθει περισσότερο προσφιλή και οικείο, με επιρροές από τους Frezu, Rava, N. P. Molvær κλπ. θεωρώντας εξ’ ίσου σημαντικά στην μουσική, το ρυθμό αλλά και τη ..σιωπή!

Οι τρεις κορυφαίοι μουσικοί προσεγγίζουν τον ευαίσθητο και cool ήχο του Chet Baker, παίζοντας ορισμένα από τα αγαπημένα του jazz standards και με το ιδιαίτερο φορμά χωρίς τύμπανα (!), όπως το προτιμούσε ο ίδιος ο Chet Baker την τελευταία δεκαετία της ζωής του. Την Πέμπτη 2 Νοεμβρίου στο Half Note Jazz Club.

Ανδρέας Πολυζωγόπουλος – τρομπέτα

Κώστας Κωνσταντίνου –  κοντραμπάσο

Γιώργος Κοντραφούρης  -   πιάνο

https://www.andreaspolyzogopoulos.com

Info

ANDREAS POLYZOGOPOULOS TRIO

CHET’S MOOD – ΕΝΑ ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΟΝ CHET BAKER

ΠΕΜΠΤΗ 2 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ

Έναρξη 21:30

Half Note Jazz Club

Τριβωνιανού 17, Μετς | 210 9213310

Τιμές εισιτηρίων: από 12€

Προπώληση εισιτηρίων: https://www.more.com/music/andreas-polyzogopoulos-trio-chets-mood/

www.halfnote.gr

Πληροφορίες: 210 9213310

*Τα τραπέζια είναι τεσσάρων ατόμων. Οι θεατές μπορούν να κάνουν κράτηση σε κάθε τραπέζι όσες θέσεις επιθυμούν λαμβάνοντας υπ’ όψιν τους, ότι αν δεν αγοράσουν ολόκληρο το τραπέζι (4 εισιτήρια) θα κάθονται μαζί με άλλους.

*Στην τιμή του εισιτηρίου δεν περιλαμβάνεται ποτό ούτε είναι υποχρεωτική η κατανάλωση.

*Με την αγορά του εισιτηρίου δεν εξασφαλίζετε συγκεκριμένο τραπέζι αλλά μόνο τη ζώνη που έχετε επιλέξει.

 

STOURAITIS/PAPADOPOULOS QUINTET

Α TRIBUTE TO KENNY DORHAM & LEE MORGAN

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 3 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ

Half Note Jazz Club

22:30

O Κωνσταντίνος Στουραΐτης και ο Δημήτρης Παπαδόπουλος προσκαλούν τον καταξιωμένο σαξοφωνίστα Τάκη Πατερέλη σε ένα αφιέρωμα στους θρύλους της τζαζ τρομπέτας Lee Morgan & Kenny Dorham, στο Half Note Jazz Club την Παρασκευή 3 Νοεμβρίου.

Το κουιντέτο θα εστιάσει στη συνεργασία του Kenny Dorham με τον Joe Henderson και στην συνεργασία του Lee Morgan τόσο με τον Hank Mobley, όσο και με τον Wayne Shorter, μέσα από την προσωπική τους δισκογραφία, αλλά και αυτή των Jazz Messengers.

Έχοντας μία μακρά παρουσία τόσο ως μονάδες αλλά και ως group, το Konstantinos Stouraitis Trio έχει στο ενεργητικό του πολλές συναυλίες, από τη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών μέχρι το West Village της Νέας Υόρκης, ενώ ο Δημήτρης Παπαδόπουλος έχει συνεργαστεί με πάμπολλους μουσικούς και αποτελεί ένα από τα πιο ενεργά μέλη της εγχώριας και διεθνούς Jazz σκηνής της τελευταίας δεκαπενταετίας.

Σε αυτή τη μοναδική βραδιά καλεσμένος τους θα είναι ο εμβληματικός σαξοφωνίστας, συνθέτης και εκπαιδευτικός Τάκης Πατερέλης, ο οποίος με μία καριέρα 40 ετών αποτελεί την ζωντανή ιστορία του τζαζ σαξοφώνου της χώρας μας, με σπουδές στο Berklee College of Music και πολλές διεθνείς συνεργασίες, όπως με τους Jimmy Cobb, John Hicks κ.α.

Με σεβασμό στην Τζαζ παράδοση και το βλέμμα στραμμένο στο μέλλον οι πέντε μουσικοί θα ερμηνεύσουν λυρικές μελωδίες και έντονα ρυθμικά μοτίβα τα οποία θα μεταφέρουν τον Hard Bop ήχο των ’50s-60s.

Για μια μοναδική βραδιά, την Παρασκευή 3 Νοεμβρίου, στο Half Note Jazz Club.

Δημήτρης Παπαδόπουλος – τρομπέτα

Τάκης Πατερέλης – τενόρο σαξόφωνο

Κωνσταντίνος Στουραΐτης – κιθάρα

Γιώργος Κωστόπουλος – κοντραμπάσο

Παναγιώτης Θέμας – τύμπανα

Info

STOURAITIS/PAPADOPOULOS QUINTET

Α TRIBUTE TO KENNY DORHAM & LEE MORGAN

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 3 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ

Έναρξη 22:30

Half Note Jazz Club

Τριβωνιανού 17, Μετς | 210 9213310

Τιμές εισιτηρίων: από 10 €

Προπώληση εισιτηρίων: https://www.more.com/music/stouraitis/papadopoulos-quintet/

www.halfnote.gr

Πληροφορίες: 210 9213310

 

PHILIPP WEISS – ΣΤΑΘΗΣ ΑΝΝΙΝΟΣ

“DARKLIGHT”

Α contemporary version of Shumann’s romantic vocal music

TETΑΡΤΗ 1 & 29 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ

Half Note Jazz Club

21:30

O βραβευμένος τραγουδιστής και βοκαλίστας Philipp Weiss και ο πολυδιάστατος πιανίστας και συνθέτης Στάθης Άννινος, μας καλούν σε δύο μοναδικές βραδιές στη σκηνή του Half Note Jazz Club, τις Τετάρτες 1 & 29 Νοεμβρίου!

Ένα υπέροχο μουσικό ατμοσφαιρικό ταξίδι από το σκοτάδι και την αγωνία της ανθρώπινης ύπαρξης έως το φως, τη συνύπαρξη, την αγάπη, μέσα από τις υπέροχες μελωδίες του Robert Schumann και τους ποιητικούς στίχους του Philipp Weiss.

Η ελευθερία, η πολύπλευρη αυτοσχεδιαστική προσέγγιση του Στάθη Άννινου και οι ευφάνταστοι μουσικοί βοκαλισμοί του Philipp Weiss, δημιουργούν έναν εκρηκτικό συνδυασμό μουσικών στυλ με αποχρώσεις Jazz, Κλασικής, Ποπ και World μουσικής.

Προσεγγίζοντας με ευρηματικότητα, σεβασμό, ειλικρίνεια αλλά και πάθος τη μουσική του Schumann, οι δύο καλλιτέχνες άλλοτε συγκινούν και άλλοτε εντυπωσιάζουν.

Την set list συμπληρώνουν κομμάτια των Beatles, καθώς και original του Philipp Weiss.

Λίγα λόγια για τον Philipp Weiss

Ο Philipp Weiss είναι vocal artist, στιχουργός, συνθέτης και καθηγητής φωνητικής με μακρά και πολύπλευρη παρουσία στη διεθνή μουσική σκηνή. Έχει αναγνωριστεί ως ο πρώτος διεθνώς καταξιωμένος Γερμανός τραγουδιστής της jazz και έχει διδάξει φωνητική jazz και μεθοδολογία ως Λέκτορας στη σχολή Μουσικής και Παραστατικών Τεχνών του Πανεπιστημίου του Μονάχου. Από το 2018 εμφανίζεται επίσης ως κλασικός τραγουδιστής του Ληντ (romantic Lied). Ως καλλιτέχνης της jazz, έχει περιοδεύσει στην

Ευρώπη, καθώς επίσης στις ΗΠΑ και τη Ρωσία. Έχει συνθέσει μουσική για θεατρικές παραστάσεις του φημισμένου Schauspielhaus Bochum. Τόσο ως μουσικός καλλιτέχνης όσο και ως εκπαιδευτικός, συναρπάζεται και εμπνέεται από τις ανεξάντλητες δυνατότητες της μουσικής, ενώ για δύο και πλέον δεκαετίες έχει αφιερωθεί στη βελτιστοποίηση της φωνής ως μουσικού οργάνου και στη διερεύνηση της πνευματικής της διάστασης. Το 2018, παρουσίασε το τελευταίο του σεμινάριο με τίτλο “Η 4η Διάσταση στο Τραγούδι». Ο Philipp Weiss σπούδασε κλασική και jazz φωνητική στο Richard Strauss Conservatorium και αργότερα ακολούθησε ιδιωτικές μουσικές σπουδές στη Ρωσία τις ΗΠΑ. Έχει λάβει σειρά βραβείων όπως τα ακόλουθα: «Young Generation Jazz Award» (Γερμανία), «Music Prize Of The Concert Association» (Γερμανία) και «Bavarian Arts Promotion Prize» (Βαυαρία). Το 2015 ήταν υποψήφιος για το βραβείο ECHO JAZZ German στην κατηγορία Καλύτερος Άντρας Τραγουδιστής.

Info

PHILIPP WEISS – ΣΤΑΘΗΣ ΑΝΝΙΝΟΣ

ΤΕΤΑΡΤΗ 1 & 29 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ

Έναρξη 21:30

Half Note Jazz Club

Τριβωνιανού 17, Μετς | 210 9213310

Τιμές εισιτηρίων: από 12€

Προπώληση εισιτηρίων: https://www.more.com/music/philipp-weiss-stathis-anninos-darklight/

www.halfnote.gr

Πληροφορίες: 210 9213310

*Τα τραπέζια είναι τεσσάρων ατόμων. Οι θεατές μπορούν να κάνουν κράτηση σε κάθε τραπέζι όσες θέσεις επιθυμούν λαμβάνοντας υπ’ όψιν τους, ότι αν δεν αγοράσουν ολόκληρο το τραπέζι (4 εισιτήρια) θα κάθονται μαζί με άλλους.

*Στην τιμή του εισιτηρίου δεν περιλαμβάνεται ποτό ούτε είναι υποχρεωτική η κατανάλωση.

*Με την αγορά του εισιτηρίου δεν εξασφαλίζετε συγκεκριμένο τραπέζι αλλά μόνο τη ζώνη που έχετε επιλέξει.

 

RACHEL Z- SENSUAL TOUR TRIO

Feat. MINO CINELU & JON TOSCANO

“THE JAZZ / ROCK QUEEN & THE MASTER PERCUSSIONIST”

ΣΑΒΒΑΤΟ 4 – ΤΡΙΤΗ 7 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ

Half Note Jazz Club

Η καρδιά κι ο παλμός της κορυφαίας Νέοϋορκέζικης jazz κι όχι μόνο σκηνής, χτυπά και πάλι στο Half Note Jazz Club, από το Σάββατο 4 έως και την Τρίτη 7 Νοεμβρίου!

H Rachel Z είναι μια παγκόσμια προσωπικότητα της μουσικής και μία από τις σπουδαιότερες σύγχρονες performer! Η βιρτουόζος πιανίστρια και keyboardist από την Ν.Υόρκη, που συνεργάστηκε με τον Peter Gabriel, τους Steps Ahead, τον Wayne Shorter κα. έρχεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα, σαν leader. Μαζί της o άνθρωπος όλων των ρυθμών, ο εμβληματικός περκασσιονίστας – που ανακάλυψε κι ανέδειξε ο Miles Davis, αποθέωσε ο Sting και οι Weather Report – ο Mino Cinelu! Τους πλαισιώνει ο παλιός συνεργάτης της Rachel Z και του συζύγου της Omar Hakim, o μοναδικός Jon Toscano, στο μπάσο.

Αυθεντικό παιδί της Ν. Υόρκης με μητέρα τραγουδίστρια της όπερας, η Rachel Carmel Nicolazzo (!) μπήκε από τα πρώτα της χρόνια στη μουσική με μαθήματα τραγουδιού κι αργότερα με μαθήματα πιάνου. Ανακάλυψε όμως την τζαζ πολύ αργότερα, ακούγοντας τον δίσκο «Miles Smiles» του Miles Davis! Λίγο μετά δημιούργησε στην Ν. Υόρκη το πρώτο της κουϊντέτο με το όνομα Nardis, ενώ συνεργάστηκε με τον Miroslav Vitous και τον Bob Moses. To 1988 με τον συμφοιτητή της σαξοφωνίστα Najee συνέθεσε το δίσκο “Tokyo Blue” που έγινε χρυσός και πήρε Grammy! Πολύ σύντομα κλήθηκε να γίνει μέλος της fusion μπάντας των Steps Ahead του Mike Maineri, που είναι κι αυτός που την έπεισε να αλλάξει το καλλιτεχνικό όνομά της σε Rachel Z! Το 1993 ξεκινά τις πρώτες προσωπικές δισκογραφικές της δουλειές με το άλμπουμ “Trust the universe”. H πολυτάλαντη Rachel, έχοντας εξελιχθεί σε μορφή των πλήκτρων & του αυτοσχεδιασμού, δεν άφησε ασυγκίνητο ούτε τον θρύλο Wayne Shorter, που το 94’ της ανέθεσε τις ενορχηστρώσεις στις συνθέσεις του. Με την συμμετοχή της Rachel στον δίσκο του “High Life”, ο Shorter θα αποσπάσει το Grammy για καλύτερο άλμπουμ της σύγχρονης τζαζ! Καθιερωμένη πλέον ως top μουσικός έγινε περιζήτητη από όλο το φάσμα της μουσικής. Την απαράμιλλη τεχνική της, την συνέκριναν με αυτήν του Herbie και κυρίως αυτή του McCoy Tyner. To 2002, ο Peter Gabriel την επέλεξε να συμπορευτεί μαζί του για περίπου 3 χρόνια και στις περιοδείες του ανά τον κόσμο με τίτλο “Growing Up” tours, διευρύνοντας πολύ το πεδίο των εμπειριών της. Από το 2010 μαζί με το σύζυγό της και star ντράμερ Omar Hakim, δημιούργησε το περίφημο τρίο “The Trio of OZ” με το οποίο περιόδευσε σε όλο τον κόσμο, ένα σχήμα που τα πρόσφατα χρόνια μετονομάστηκε σε “Ozmosys”, με την προσθήκη του Kurt Rosenwinkel στην κιθάρα. Την φετινή χρονιά και μετά από 13 προσωπικά άλμπουμ η Rachel Z αποφασίζει να κάνει την δική της “Sensual Tour” έχοντας πλάϊ της, τον παλιό συνεργάτη από την εποχή των Weather Report και του Pino Daniele, τον Mino Cinelu! Ο master των κρουστών, για τον οποίο ο Miles είπε το περίφημο «with Mino, every music Swings», πιθανότατα έχει συμμετάσχει ή ακουστεί σε κάποιο κομμάτι που ακούει κανείς στο ραδιόφωνο μια τυχαία ημέρα, αφού έχει συνεργαστεί με τους πάντες. Από τον Sting και την Kate Bush, μέχρι τον Herbie Hancock και τον Stevie Wonder, από τον Lou Reed και τον Springsteen μέχρι τον Aznavour και τον Elton John!

H Rachel Z και ο Mino Cinelu συνοδευόμενοι από τον υπέροχο Jon Toscano στο μπάσο, έρχονται για πρώτη φορά στην Ελλάδα μ’ ένα εκπληκτικό πρόγραμμα με δικές τους συνθέσεις κι ενσωματώνουν σ’ αυτό ένα μίνι αφιέρωμα στον θρύλο Wayne Shorter! Από Σάββατο 4 Νοεμβρίου έως Τρίτη 7 Νοεμβρίου, η μεγάλη τζαζ γιορτάζει ακόμη μια φορά στο Half Note Jazz Club.

RACHEL Z   -  Piano, Keyboards

MINO CINELU -  Percussion / vocals

JONATHAN TOSCANO - Doublebass

www.rachelz.com

www.minocinelumusic.com

Info

RACHEL Z -SENSUAL TOUR TRIO

“THE JAZZ / ROCK QUEEN & THE MASTER PERCUSSIONIST”

ΣΑΒΒΑΤΟ 4 – ΤΡΙΤΗ 7 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ

Έναρξη Σάββατο 22:30

Κυριακή – Τρίτη 21:30

Half Note Jazz Club

Τριβωνιανού 17, Μετς | 210 9213310

Τιμές εισιτηρίων: από 20€

Προπώληση εισιτηρίων: https://www.more.com/music/rachel-z-sensual-tour-trio/

www.halfnote.gr

Πληροφορίες: 210 9213310

*Τα τραπέζια είναι τεσσάρων ατόμων. Οι θεατές μπορούν να κάνουν κράτηση σε κάθε τραπέζι όσες θέσεις επιθυμούν λαμβάνοντας υπ’ όψιν τους, ότι αν δεν αγοράσουν ολόκληρο το τραπέζι (4 εισιτήρια) θα κάθονται μαζί με άλλους.

*Στην τιμή του εισιτηρίου δεν περιλαμβάνεται ποτό ούτε είναι υποχρεωτική η κατανάλωση.

*Με την αγορά του εισιτηρίου δεν εξασφαλίζετε συγκεκριμένο τραπέζι αλλά μόνο τη ζώνη που έχετε επιλέξει.

 

 

Δείτε τις ειδήσεις από την Ανατολική Αττική και όλη την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο irafina.gr.
Κάντε like στη σελίδα του irafina.gr στο Facebook
Ακολούθηστε το irafina.gr στο Twitter

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.