Το πρόγραμμα των εορτασμών για την 28η Οκτωβρίου σε Ραφήνα και Πικέρμι


Η Εθνική Εορτή της 28ης Οκτωβρίου θα σηματοδοτεί πάντα τη λαμπρή ιστορία του Έθνους μας.

Στις ιδιαίτερες συνθήκες που βιώνουμε όλοι μας και έχοντας στη σκέψη μας τη διασφάλιση της υγείας των πολιτών, φέτος θα εορτάσουμε αυτή τη λαμπρή επέτειο της Ελληνικής ιστορίας τηρώντας τα μέτρα προστασίας για τη μη διάδοση του covid-19.

Με απόφαση του Δημάρχου Ραφήνας-Πικερμίου το πρόγραμμα εορτασμού στις δύο Δημοτικές Κοινότητες, Ραφήνας και Πικερμίου, προβλέπεται ότι στην επίσημη δοξολογία στους Ιερούς Ναούς, από πλευράς μαθητικών κοινοτήτων θα παρίσταται μόνο μία τριμελής αντιπροσωπεία η οποία θα αποτελείται από σημαιοφόρο και δύο παραστάτες που θα αντιπροσωπεύει το σύνολο των εκπαιδευτικών μονάδων οι οποίοι θα πλαισιώνονται από τρία άτομα ντυμένα με παραδοσιακές φορεσιές, καθένα εκ των οποίων θα εκπροσωπεί το Σύλλογο Τριγλιανών, το Λύκειο Ελληνίδων και το Σύλλογο Κρητών όσον αφορά τη Δημοτική Κοινότητα Ραφήνας, ενώ στη Δημοτική Κοινότητα Πικερμίου η πλαισίωση θα γίνει αντιστοίχως από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Πικερμίου.

Δείτε ακόμα:  Χρ. Τσεμπέρης: Θέλουν τις παραλίες στα "Πετρέλαια"! Πάτε καλά εκεί στην Αρτέμιδα;

Μετά την Επιμνημόσυνη Δέηση θα κατατεθεί στεφάνι στο Μνημείο των Πεσόντων αποκλειστικά και μόνο από το Δήμο Ραφήνας-Πικερμίου εκπροσωπώντας το σύνολο των δημοσίων φορέων και συλλόγων του Δήμου Ραφήνας-Πικερμίου.

Για τους φορείς που αντί στεφάνου κατέθεταν χρήματα στις σχολικές επιτροπές, συνεχίζει να ισχύει το ίδιο καθεστώς και ο σχετικός κατάλογος θα δοθεί στη δημοσιότητα.

Για λόγους αποφυγής συνωστισμού μειωμένη, όσον αφορά τη στελέχωσή της, θα είναι η παρουσία της Δημοτικής Φιλαρμονικής για την ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου και στις δύο Δημοτικές Κοινότητες.

Δείτε ακόμα:  Αλλάζει εικόνα το 1o Γυμνάσιο Νέας Μάκρης

Παράλληλα, για την αποφυγή συνωστισμού και της παράτασης παραμονής των παρευρισκομένων στους χώρους που θα λάβει χώρα το τελετουργικό του εορτασμού, δεν θα πραγματοποιηθεί η καθιερωμένη εκφώνηση των πανηγυρικών λόγων.

Όπως είναι ήδη γνωστό δεν θα ακολουθήσει μαθητική παρέλαση.

Παρακαλούμε θερμά για την τήρηση των ανακοινωμένων μέτρων, την αποφυγή συνωστισμού και την πιστή τήρηση του εορταστικού προγράμματος από όλους.

Κρατώντας ψηλά το εθνικό φρόνημα, με τη σημαία να κυματίζει στους ιστούς και στην καρδιά μας, συνεχίζουμε.

Δείτε ακόμα:  Δήμος Αχαρνών: Δωρεάν rapid test την Πέμπτη και την Παρασκευή

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΟΡΤΑΣΜΟΥ  ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΡΑΦΗΝΑΣ

Τετάρτη 28 Οκτωβρίου 2020

Ώρα 07.00 Γενική Κωδωνοκρουσία των Ναών.
Ώρα 10.15 Επίσημη δοξολογία στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Παντοβασίλισσας Ραφήνας.
Ώρα 10.30 Επιμνημόσυνη δέηση στο Μνημείο των Πεσόντων.
Ώρα 10.40 Εθνικός Ύμνος.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΟΡΤΑΣΜΟΥ  ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΠΙΚΕΡΜΙΟΥ

Τετάρτη 28 Οκτωβρίου 2020

Ώρα 07.00 Γενική Κωδωνοκρουσία των Ναών
Ώρα 09.45 Επίσημη δοξολογία στον Ιερό Ναό Αγ. Χριστοφόρου Πικερμίου.
Ώρα 10.00 Επιμνημόσυνη δέηση στο Ηρώο της Κεντρικής Πλατείας
Ώρα 10.18 Εθνικός Ύμνος.