Το πρόγραμμα του Εορτασμού της 28ης Οκτωβρίου στο Δήμο Μαρκοπούλου Μεσογαίας

Ο Δήμαρχος Μαρκοπούλου Κωνσταντίνος Δ. Αλλαγιάννης και το Δημοτικό Συμβούλιο, σας καλούν να τιμήσετε με την παρουσία σας, τις εκδηλώσεις εορτασμού της Εθνικής Επετείου της 28ης Οκτωβρίου στον Δήμο Μαρκοπούλου Μεσογαίας, την Πέμπτη 28-10-2021.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΟΡΤΑΣΜΟΥ:

• Πανηγυρική Δοξολογία στο Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Αγίου Ιωάννου, στις 9.45 π.μ.

• Τελετή στο Μνημείο Ηρώων της πόλης.

• Παρέλαση των Σχολείων και των Συλλόγων του Δήμου Μαρκοπούλου, κατά μήκος της λεωφόρου Σουνίου. Σημειώνεται ότι φέτος ως σημείο εκκίνησης της παρέλασης έχει οριστεί η συμβολή στο φανάρι της Λ. Σουνίου με την οδό Γ. Μεθενίτη (πλησίον συνεργείο «Τρεμουλιάρη»).

Δείτε ακόμα:  Αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία από Πεντέλη προς Νέα Μάκρη - Ποιοι δρόμοι παραμένουν κλειστοί

• Μετά το πέρας της παρέλασης θα ακολουθήσει απονομή Τιμητικών Επαίνων, στο Δημοτικό Κινηματοθέατρο Μαρκοπούλου «ΑΡΤΕΜΙΣ», στις Μαθήτριες και στους Μαθητές του Δήμου Μαρκόπουλου, που εισήχθησαν σε Ανώτερα και Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα, καθώς και στους Αθλητές, που κατέκτησαν – σε ατομικό ή ομαδικό επίπεδο – χρυσό, αργυρό ή χάλκινο μετάλλιο σε πανελλήνια, βαλκανική, ευρωπαϊκή ή παγκόσμια διοργάνωση.

• Απονομή τιμητικής πλακέτας στον δάσκαλο Δημήτριο Γ. Πέτρου, για την πολύχρονη και καθοριστική συμβολή του στην Εκπαίδευση πολλών γενεών Συμπολιτών μας.

Δείτε ακόμα:  Ακινητοποιημένα τα οχήματα στη Λ. Μαραθώνος προς Ραφήνα & Ν. Μάκρη - Ποιοι δρόμοι είναι κλειστοί (φωτό & βίντεο)

Φέτος, λόγω των προβλεπόμενων μέτρων πρόληψης ενάντια στον covid-19, για την παραλαβή των τιμητικών επαίνων, εντός του χώρου της εκδήλωσης θα παρευρίσκεται μόνο το τιμώμενο πρόσωπο χωρίς συνοδεία, δηλαδή η μαθήτρια/μαθητής, η αθλήτρια/αθλητής ή ο γονέας/κηδεμόνας που την/τον εκπροσωπεί.

Για την είσοδό τους θα χρειαστεί: πιστοποιητικό εμβολιασμού (14 μέρες από την ολοκλήρωση) ή νόσησης ή βεβαίωση αρνητικού rapid test (48 ωρών). Μαζί θα πρέπει επίσης να έχουν αποδεικτικό έγγραφο για έλεγχο ταυτοπροσωπίας (ταυτότητα, διαβατήριο, δίπλωμα, πάσο κ.τ.λ.), ενώ η βεβαίωση του rapid test πρέπει να είναι κατεβασμένη ή εκτυπωμένη από το gov.gr και όχι το χαρτί εξέτασης του μικροβιολογικού.

Δείτε ακόμα:  Κακοκαιρία "Ελπίδα": Παραμένει κλειστή η Λ. Μαραθώνος από Ραφήνα μέχρι Νέο Βουτζά! (φωτό)