Το ρόφημα με βρώμη για γρήγορο αδυνάτισμα που «σαρώνει» στο TikTok

Ένα ρόφημα από μισό φλιτζάνι βρώμη, νερό, χυμό από λάιμ και λίγη κανέλα «σαρώνει» στο TikTok κι υπόσχεται γρήγορη απώλεια βάρους με ασφάλεια.

Ονομάζεται «oatzempic» για να παραπέμπει ευθέως στο γνωστό σκεύασμα του διαβήτη. Το φάρμακο για τον σακχαρώδη διαβήτη που έγινε παγκοσμίως γνωστό, επειδή ταυτοχρόνως προκαλεί κ σημαντική απώλεια βάρους.

Ήδη το σχετικό hastag έχει πάνω από 45 εκατομμύρια προβολές και περισσότερες από 1.000 αναρτήσεις.

Άντρες και γυναίκες δηλώνουν πως το ρόφημα ήταν αυτό που έψαχναν ενόψει του καλοκαιριού. Εκείνοι που το προμοτάρουν υποστηρίζουν ότι επιφέρει απώλεια βάρους έως 20 κιλών, σε χρονικό διάστημα μόλις δύο μηνών.

Πόσο ασφαλές όμως είναι το συγκεκριμένο ρόφημα; Eιδικοί που μιλούν στο Live News συνιστούν να είμαστε εξαιρετικά επιφυλακτικοί με ό,τι υπόσχεται γρήγορη απώλεια βάρους.

Γιατροί και διαιτολόγοι που καλούνται να σχολιάσουν τη νέα τάση, τονίζουν πως το ρόφημα μπορεί αρχικά να προκαλέσει μια απώλεια βάρους, ωστόσο αυτή δεν θα έχει διάρκεια και δεν είναι η ενδεδειγμένη μέθοδος για αδυνάτισμα.

Όπως εξηγούν γιατροί η γρήγορη απώλεια βάρους επιτυγχάνεται όταν κάποιος μειώνει ραγδαία τις θερμίδες που καταναλώνει το «oatzempic» περιέχει πράγματι λίγες θερμίδες. Αν λοιπόν κανείς το καταναλώνει στη θέση ενός γεύματος θα χάσει βάρος, αλλά από τη στιγμή που αυτό δεν γίνεται ισορροπημένα, μπορεί να μπει σε περιπέτειες η υγεία του.

Κατά τα άλλα η βάση του ροφήματος η βρώμη είναι ένα πολύ υγιεινό δημητριακό που έχει θέσει σε μία ισορροπημένη διατροφή. Έχει υψηλή περιεκτικότητα σε φυτικές ίνες και προκαλεί παρατεταμένο κορεσμό της πείνας. Δεν αποτελεί όμως μαγική λύση για γρήγορο αδυνάτισμα.

Σε κάθε περίπτωση το ρόφημα από βρώμη έχει γίνει viral στο διαδίκτυο με όλο και περισσότερους να ζητούν πληροφορίες.

megatv.com

Δείτε τις ειδήσεις από την Ανατολική Αττική και όλη την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο irafina.gr.
Κάντε like στη σελίδα του irafina.gr στο Facebook
Ακολούθηστε το irafina.gr στο Twitter

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.