Τραγωδία στο Πόρτο Ράφτη: Νεκρός 17χρονος σε τροχαίο – Ο τέταρτος μέσα σε μερικούς μήνες!

Μάστιγα είναι τα τροχαία ατυχήματα που σημειώνονται στο Πόρτο Ράφτη. Χθες ένα παιδί 17 ετών άφησε την τελευταία του πνοή στην άσφαλτο

Σε επιστολή που απέστειλε ο επικεφαλής της παράταξης «Μπορούμε αλλιώς» και δημοτικός σύμβουλος Μαρκοπούλου, Χρήστος Δρίτσας προς τον Περιφερειάρχη Αττικής κ. Γιώργο Πατούλη αναφέρεται:

Κύριε Περιφερειάρχα,

Με την παρούσα επιστολή θέλουμε να σας ενημερώσουμε και να προκαλέσουμε την άμεση αντίδραση σας, όσο αφορά την επικινδυνότητα της λεωφόρου Πόρτο Ράφτη από το ύψος του Super market Lidl μέχρι τον κόμβο του Γέγου στο Πόρτο Ράφτη.

Ο συγκεκριμένος δρόμος ανήκει στην αρμοδιότητα της περιφέρειας και έχει σχεδιαστεί, κατασκευαστεί και συντηρείται από τις υπηρεσίες σας.

Δείτε ακόμα:  Μαραθώνια Πορεία Ειρήνης: Στάση στο μνημείο του Γρηγόρη Λαμπράκη - Συνεχίζει προς Νέα Μάκρη (φωτό & βίντεο)

Από την πρώτη στιγμή της παράδοσης του συγκεκριμένου έργου, παρατηρήθηκαν αρκετά λάθη στον σχεδιασμό και την κυκλοφοριακή συμπεριφορά του.

Επικίνδυνοι κόμβοι και διασταυρώσεις, έλλειψη φωτεινών σηματοδοτών και διαβάσεων πεζών, έλλειψη αποχετευτικού δικτύου ομβρίων υδάτων και άλλα πολλά, καθιστούν την συγκεκριμένη λεωφόρο άκρως επικίνδυνη!!!!!

Καθημερινά γινόμαστε μάρτυρες ατυχημάτων που δυστυχώς πολλά από αυτά έχουν την χειρότερη δυνατή κατάληξη.

Χθές χάσαμε έναν νέο παιδί δέκα εφτά ετών και τους τελευταίους μήνες έχουμε θρηνήσει τέσσερις συνανθρώπους μας.

Κύριε Περιφερειάρχα, απαιτούμε την άμεση αντίδραση σας και την αντίδραση των υπηρεσιών σας για την επίλυση του προβλήματος που στερεί ζωές και ξεκληρίζει οικογένειες της πόλης μας και όχι μόνο.
Σας καλούμε με όλο τον σεβασμό αλλά και την γνώση της ευαισθησίας που σας διακρίνει, να προχωρήσετε το γρηγορότερο δυνατό, στην σύνταξη νέας μελέτης για την αντιμετώπιση του προβλήματος, στην άμεση παρέμβαση σας για την κατασκευή του κυκλικού κόμβου στο ύψος του Lidl, αλλά και σε κάθε απαραίτητο έργο που θα καθιστά την συγκεκριμένη λεωφόρο, πιο ασφαλή και πιο λειτουργική για τους χρήστες της.

Δείτε ακόμα:  Τραγωδία: Αυτοκίνητο παρέσυρε και σκότωσε 61χρονη

Στις δύσκολες εποχές που όλοι βιώνουμε, με γνώση δική μας και πολύ περισσότερο δική σας, για τις δυνατότητες των δήμων και γενικότερα την οικονομική κατάσταση αυτών, η δική σας παρέμβαση στο μεγάλο αυτό πρόβλημα της πόλης μας πρέπει να είναι καταλυτική και άμεση.

Πρέπει να δώσουμε ένα τέλος στον χαμό συνανθρώπων μας και να προστατεύσουμε με έργα και όχι με λόγια, τις ζωές τους και να αυξήσουμε το αίσθημα της ασφάλεια τους.

Δείτε ακόμα:  Ραφήνα: Ξεκίνησε η ημέρα υιοθεσίας στην κεντρική πλατεία

Είμαστε σίγουροι ότι η ευαισθησία σας, θα οδηγήσει στην άμεση παρέμβαση σας και σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων για αυτό.

Στην διάθεση σας, για την οποία ενημέρωση σας, αλλά και την δεδομένη αρωγή μας στην επίλυση του προβλήματος.

Με εκτίμηση
Χρήστος Νικ Δρίτσας