“Τρικυμίες παθών – Τα νεανικά χρόνια του Κοραή στο Άμστερνταμ” – Book Tour

Αγαπητοί αναγνώστες,

Με αφορμή την κυκλοφορία του νέου βιβλίου της Αργυρώς Μαντόγλου, Τρικυμίες παθών – Τα νεανικά χρόνια του Κοραή στο Άμστερνταμ, θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε για τις ακόλουθες παρουσιάσεις:

 • Τετάρτη 15 Σεπτεμβρίου στις 19:00 Δημόσια Κεντρική Ιστορική Βιβλιοθήκη Χίου “Κοραής” Ο Φιλοτεχνικός Όμιλος Χίου, η Δημόσια Κεντρική Ιστορική Βιβλιοθήκη Χίου “Κοραής”, οι εκδόσεις Κλειδάριθμος και το βιβλιοπωλείο Καμπάνη σας προσκαλούν στην παρουσίαση του βιβλίου στη Δημόσια Κεντρική Ιστορική Βιβλιοθήκη Χίου “Κοραής”, Αύλειος χώρος Κτιρίου Β (Είσοδος επί της Αμάντου).

  ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΙ
  Κωνσταντίνος Μερούσης, Φιλόλογος, Πρόεδρος Ε.Σ. της Δ.Κ.Ι.Β.Χίου “Κοραής” Άννα Χαζίρη, Προϊσταμένη Δ.Κ.Ι.Β.Χίου “Κοραής”
  Μαρία Βασιλακάκη, Πρόεδρος Φ.Ο.Χ. (Φιλοτεχν. Ομίλου Χίου)

  ΟΜΙΛΗΤΕΣ
  Αργυρώ Μαντόγλου, συγγραφέας
  Ιωάννης Κουγιούλης, φιλόλογος
  ΑΝΑΓΝΩΣΗ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΩΝ Κωνσταντίνος Γανιάρης, θεολόγος
  ΑΝΑΓΝΩΣΗ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΩΝ & ΚΙΘΑΡΑ Στέλλα Καγιάντα, εκπαιδευτικός

  ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗΣ Άννα Χαζίρη

 • Κυριακή 19 Σεπτεμβρίου από τις 19:00 έως τις 21:00 49ο Φεστιβάλ Βιβλίου Ζάππειο
  Η συγγραφέας θα υπογράψει αντίτυπα του βιβλίου της και θα συνομιλήσει με τους αναγνώστες
 • Παρασκευή 24 Σεπτεμβρίου στις 19:00 Καφέ στον κήπο του Νομισματικού ΜουσείουΤο Νομισματικό Μουσείο και οι εκδόσεις Κλειδάριθμος σας προσκαλούν στην παρουσίαση του βιβλίου στο Καφέ στον κήπο του Νομισματικού Μουσείου.

  Η εκδήλωση εντάσσεται στο πλαίσιο του εορτασμού των Ευρωπαϊκών Ημερών Πολιτιστικής Κληρονομιάς (ΕΗΠΚ) 2021.

  ΟΜΙΛΗΤΕΣ:

  Αργυρώ Μαντόγλου, συγγραφέας
  Αλεξάνδρα Δεληγιώργη, Ομ. Καθηγήτρια Φιλοσοφίας
  Mαρία Σαμπατάκη, Ιστορικός, Iδρύτρια historistai
  Κώστας Κατσουλάρης, Συγγραφέας, Διευθυντής BookPress
  Αποσπάσματα θα διαβάσει ο συγγραφέας Νίκος Ξένιος.

 • Σάββατο 9 Οκτωβρίου στις 19:30 Θέατρο Παλαιάς Φώκαιας 
  O Πολιτιστικός Σύλλογος Π. Φωκαίας “Φωκαέων Πολιτεία” και οι εκδόσεις Κλειδάριθμος σας προσκαλούν στην παρουσίαση του βιβλίου  στο θέατρο Παλαιάς Φώκαιας.

  ΟΜΙΛΗΤΡΙΕΣ:
  Αργυρώ Μαντόγλου, συγγραφέας
  Νένα Κοκκινάκη, συγγραφέας

Λίγα λόγια για το βιβλίο:

Δείτε ακόμα:  "Το μινόρε" έρχεται στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά

Τον Ιούνιο του 1771 ένας νεαρός έµπορος αποπλέει µε τον βοηθό του από το λιµάνι της Σµύρνης µε προορισµό το κοσµοπολίτικο Άµστερνταµ, όπου θα αναλάβει τη διεύθυνση ενός εµπορικού συνεταιρισµού. Είναι ο εικοσιτριάχρονος ∆ιαµαντής Κοραής, που πέρα από τις εµπορικές δραστηριότητες θέλει απελπισµένα να ξεφύγει από τον ζυγό των Τούρκων, να αναπνεύσει τον αέρα της ελευθερίας και να καλλιεργήσει το πνεύµα του στη «φωτισµένη» Ευρώπη.

Ο ίδιος αργότερα θα πει: «Η νεότης µου εσαλεύετο από τρικυµίας παθών». Αυτά τα πάθη περιγράφονται σε τούτη τη µυθιστορηµατική βιογραφία –µια εν πολλοίς άγνωστη αλλά σηµαντική πτυχή της ζωής του Αδαµάντιου Κοραή–, η µεταµόρφωσή του από συνεσταλµένο Ανατολίτη σε γοητευτικό µποέµ κοσµοπολίτη, η έκθεσή του στις ριζοσπαστικές ιδέες λίγο πριν από το ξέσπασµα της Γαλλικής Επανάστασης, η επαφή του µε σπουδαίους διανοούµενους, το πάθος του για µάθηση και η µύησή του στην τέχνη, στον έρωτα και στις απολαύσεις, αλλά και ο σκοτεινός εαυτός του, που θα αποκαλυφθεί όταν φτάσει στα έγκατα της θλίψης και στα όρια των αντοχών του.

Δείτε ακόμα:  "Μια Γερμανίδα Γραμματέας" στο θέατρο Ιλίσια-Βολανάκη

Οι Τρικυµίες παθών είναι ταυτόχρονα το άγνωστο πορτρέτο του νεαρού Κοραή, αυτό µιας πολύπλευρης προσωπικότητας, που βιώνει τη σύγκρουση ανάµεσα σε ό,τι του δίνεται και ό,τι φιλοδοξεί να γίνει. Mε τους δισταγµούς, την τόλµη, την ευαισθησία, αλλά και το σπινθηροβόλο πνεύµα –ιδιότητες που έµελλε να συµβάλουν στην κατοπινή εξέλιξη του µεγάλου ∆ασκάλου του Γένους.

Λίγα λόγια για τη συγγραφέα:

Η Αργυρώ Μαντόγλου σπούδασε αγγλική λογοτεχνία, φιλοσοφία και κριτική θεωρία. Κείµενά της έχουν δηµοσιευθεί στον Τύπο, ενώ ασχολείται µε τη µετάφραση, τη διδασκαλία λογοτεχνίας και δημιουργικής γραφής. Έχει µεταφράσει έργα των Τζορτζ Έλιοτ, Βιρτζίνιας Γουλφ, Χένρι Τζέιµς, Τζέιν Όστεν, Έµιλι Μπροντέ, Καζούο Ισιγκούρο, Χαρούκι Μουρακάµι (για τη µετάφραση του Κάφκα στην ακτή έλαβε το Βραβείο Αναγνωστών Public), ενώ πεζά της έχουν βρεθεί στις βραχείες λίστες βραβείων του ∆ιαβάζω, του Αναγνώστη και του Athens Prize for Literature. Το Τρικυµίες παθών είναι το δέκατο βιβλίο της, και επισφραγίζει την πολύχρονη πορεία της στα ελληνικά γράµµατα.

Δείτε ακόμα:  Στιγμές που μοιραστήκαμε

Σας περιμένουμε!

Με φιλικούς χαιρετισμούς,

Η ομάδα των εκδόσεων Κλειδάριθμος