Τρίτη δόση εμβολίου: Αυτές οι ομάδες παίρνουν σειρά – Οι επίσημες ανακοινώσεις

Τις αποφάσεις της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών για την τρίτη δόση του εμβολίου για τον κορονοϊό, ανακοίνωσε η Μαρία Θεοδωρίδου, κατά την τακτική ενημέρωση για την πορεία των εμβολιασμών.

Όπως ανακοίνωσε, μετά τους ανοσοκατεσταλμένους ασθενείς για τους οποίους έχει ήδη ανοίξει η πλατφόρμα των ραντεβού για την τρίτη δόση του εμβολίου, θα πάρουν σειρά οι ηλικιωμένοι σε μονάδες φροντίδας, τα άτομα ηλικίας άνω των 60 ετών και οι υγειονομικοί. Η τρίτη δόση θα χορηγηθεί σε διάστημα έξι με οκτώ μηνών μετά τη δεύτερη δόση του εμβολίου.

Δείτε ακόμα:  Σε αργία γιατροί για εικονικούς εμβολιασμούς

Η πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών ανέφερε ειδικά για τους υγειονομικούς ότι είναι ιδιαίτερα εκτεθειμένοι στον κορονοϊό.

Τρίτη δόση εμβολίου: Στις 30 Σεπτεμβρίου ανοίγει η πλατφόρμα

Η πλατφόρμα ώστε οι συγκεκριμένες ομάδες πολιτών να κλείσουν το ραντεβού για τον εμβολιασμό τους με την τρίτη δόση, ανοίγει στις 30 Σεπτεμβρίου.

Συγκεκριμένα, όπως ανακοίνωσε ο Γενικός Γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους, στις 30 Σεπτεμβρίου θα ανοίξει η πλατφόρμα των ραντεβού για όλους τους πολίτες άνω των 60 ετών και τους υγειονομικούς, που έχουν περάσει έξι μήνες από την ημερομηνία εμβολιασμού τους με τη δεύτερη δόση.

Δείτε ακόμα:  «Γιατροί σε ΜΕΘ δεν εμβολιάζονται γιατί δεν τους το επιτρέπει ο πνευματικός τους»

Την επόμενη εβδομάδα θα ξεκινήσει ο εμβολιασμός στις Μονάδες Χρόνιας Φροντίδας Ηλικιωμένων από τις κινητές μονάδες, συμπλήρωσε ο Μάριος Θεμιστοκλέους.

Υπενθύμισε σε αυτό το σημείο ότι η αναμνηστική δόση δεν είναι υποχρεωτική, άρα ο εμβολιασμός θεωρείται ολοκληρωμένος αν έχουν γίνει δύο δόσεις ή μία δόση με το Johnson & Johnson και “αποτελεί ισχυρή σύσταση για να αυξηθεί ακόμη περισσότερο η προστασία”. Η λίστα με τους δικαιούχους για την τρίτη δόση θα ανανεώνεται σε τακτά χρονικά διαστήματα, πρόσθεσε στη συνέχεια.

Δείτε ακόμα:  Λίστα Πέτσα: Ερευνάται από την Οικονομική Εισαγγελία η υπόθεση της δαπάνης για την καμπάνια «Μένουμε Σπίτι»