Τροχαίο: Μηχανή παρέσυρε 10χρονο μαθητή – Διαμαρτυρία γονέων για τα ανύπαρκτα φανάρια

Τροχαίο ατύχημα, το οποίο λίγο έλειψε να εξελιχθεί σε τραγωδία, σημειώθηκε στο Ίλιον έξω από το 5ο Δημοτικό Σχολείο της πόλης, το οποίο λειτουργεί ως ολοήμερο. Μια μοτοσυκλέτα παρέσυρε και τραυμάτισε σοβαρά έναν 10χρονο μαθητή, με τους γονείς και τους κατοίκους της περιοχής να είναι ανάστατοι αλλά και ιδιαίτερα ενοχλημένοι από την αδιαφορία των υπευθύνων.

Οι φορές που έχουν ζητήσει από τον Δήμο Ιλίου να φροντίσει έτσι ώστε οι φωτεινοί σηματοδότες της διάβασης στο σχολείο να συντηρηθούν και να λειτουργούν είναι πάρα πολλές, όμως, διαρκώς εισπράττουν την αδιαφορία της τοπικής αυτοδιοίκησης με αποτέλεσμα και το σημερινό (11.05) συμβάν.

Από τη σύγκρουση το παιδάκι χτύπησε αρκετά σοβαρά, με τις πρώτες πληροφορίες να αναφέρουν ότι έχει υποστεί τραύματα στον θώρακα, τους πνεύμονες και τα χέρια ενώ έχει και κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις. Τραυματίας και ο οδηγός της μηχανής με ασθενοφόρα να διακομίζουν αμφότερους σε νοσοκομείο για τις πρώτες βοήθειες. Ο 10χρονος νοσηλεύεται σε σοβαρή κατάσταση στο Παίδων, εκφράζονται όμως ελπίδες πως θα καταφέρει να επανέλθει και να μην αντιμετωπίσει περαιτέρω προβλήματα με την υγεία του.

Την ίδια στιγμή, οι κάτοικοι της περιοχής και κυρίως οι γονείς που βλέπουν καθημερινά τα παιδιά τους να κινδυνεύουν, είναι στα… κάγκελα με την αδιαφορία του Δήμου και των υπόλοιπων Αρχών.

Δείτε ακόμα:  Αρκουμανέας: Στις επόμενες εβδομάδες θα βγάλουμε τις μάσκες στους εξωτερικούς χώρους

Μάλιστα, το πρωί της Τετάρτης (12.05) στις 08:00 διοργανώνουν διαμαρτυρία με τη συμμετοχή και μαθητών και δασκάλων, έτσι ώστε να διατρανώσουν τα αιτήματά τους για να υπάρξει επιτέλους φωτεινός σηματοδότης που να λειτουργεί στη σχολική διάβαση αλλά και σχολικός τροχονόμος που θα φροντίσει για την ασφάλεια των παιδιών τα οποία κινδυνεύουν καθημερινά στην προσπάθειά τους να διασχίσουν τη Λεωφόρο Παλατιανής είτε πηγαίνοντας, είτε γυρίζοντας από το σχολείο τους.

pronews.gr