Τρόμος από μανιακό δολοφόνο γατιών που πιθανόν να απειλήσει και ανθρώπους

Συναγερμός έχει σημάνει σε μια πόλη της Ιαπωνίας, τη Σαιτάμα, αφού κυκλοφορεί ελεύθερος μανιάκος δολοφόνος γατιών. Μια γυναίκα, πριν από λίγες ημέρες, βρήκε το κεφάλι και τα πατουσάκια μιας γάτας η οποία είχε δολοφονηθεί βίαια. Τα υπόλοιπα διαμελισμένα μέλη του σώματος, είχαν βρεθεί μέσα σε ένα δημοτικό σχολείο της περιοχής. Τον ίδιο μήνα, ακολούθησαν άλλες δύο παρόμοιες περιπτώσεις.

Η είδηση αυτή, προκάλεσε την άμεση κινητοποίηση των αρχών, αφού παρότι δεν αφορά δολοφονίες ανθρώπων, εκφράζεται ιδιαίτερη ανησυχία ότι μπορεί ο δράστης να προχωρήσει ένα βήμα παρακάτω και να κινδυνεύσουν ανθρώπινες ζωές. Άλλωστε, στο παρελθόν η Ιαπωνία έχει αντιμετωπίσει παρόμοιες περιπτώσεις εγκλημάτων. Πριν από λίγα χρόνια, άλλος ένας δράστης μαγνητοσκοπούσε την κακοποίηση ζώων και τον μαρτυρικό τους θάνατου και τα μετέδιδε στο διαδίκτυο ενώ, τη δεκαετία του ’90 ένας 15χρονος που είχε στο παρελθόν κάνει εγκλήματα κατά ζώων κατέληξε να δολοφονήσει δυο παιδιά 10 – 11 ετών και να τραυματίσει άλλους τρεις.

Χαρακτηριστικό της ταραχής που επικρατεί στη τοπική κοινωνία, είναι ότι τα σχολεία έχουν δώσει οδηγία σε δασκάλους και καθηγητές να συνοδεύουν παιδιά στο σπίτι και να περπατούν σε μεγάλες ομάδες. Την ίδια ώρα, οι αστυνομικοί έχουν αυξήσει τις περιπολίες. Η χρονική συγκυρία μάλιστα, προκαλεί ακόμα μεγαλύτερη ανησυχία αφού τον τελευταίο καιρό επικρατεί ταραχή στα σχολεία, καθώς ένας μαθητής μαχαίρωσε τη δασκάλα του σε ένα γυμνάσιο και εκκενώθηκε το σχολείο.

Η Ιαπωνία, έχει ιδιαίτερα αυστηρούς νόμους όσον αφορά την κακοποίηση ζώων. Οι δράστες αντιμετωπίζουν ακόμα και πέντε χρόνια φυλάκιση και τα πρόστιμα φτάνουν ακόμη και 33 χιλιάδες ευρώ.

protothema.gr

Δείτε τις ειδήσεις από την Ανατολική Αττική και όλη την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο irafina.gr.
Κάντε like στη σελίδα του irafina.gr στο Facebook
Ακολούθηστε το irafina.gr στο Twitter

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.