Τσελέντης: Ο σεισμός της Θήβας μας απασχολεί – Οι κάτοικοι πρέπει να είναι ιδιαίτεροι προσεχτικοί

Σεισμική δόνηση 4 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ κατέγραψε το σεισμολογικό δίκτυο στις 08:48 ώρα Ελλάδος, όπως ανακοίνωσε το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών.

Ο σεισμός έγινε σε απόσταση 52 χλμ. βορειοδυτικά των Αθηνών και το επίκεντρο εντοπίζεται 2 χλμ. βορειοανατολικά της πόλης της Θήβας.

Άκης Τσελέντης για σεισμό στη Θήβα: Εφιστούμε την προσοχή των κατοίκων

Ο Διευθυντής του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου Άκης Τσελέντης, μιλώντας στο Newsbeast μίλησε για ένα σεισμό που έγινε ιδιαίτερα αισθητός και με έντονο θόρυβο.

«Πρόκειται για ένα σεισμό με μικρό εστιακό βάθος ο οποίος έγινε ιδιαίτερα αισθητός και είχε μάλιστα και έντονο θόρυβο. Είχε μέγεθος 4 ρίχτερ και εστιακό βάθος 5 χιλιόμετρα» και συνέχισε:

«Κάθε σεισμός που γίνεται στη Θήβα μας απασχολεί γιατί ο δομικός ιστός της πόλης έχει επιβαρυνθεί σημαντικά από τους πολλαπλούς σεισμούς που σημειώνονται στην πόλη τα τελευταία χρόνια. Μας ανησυχεί επίσης γιατί στην ευρύτερη περιοχή υπάρχουν μεγάλα ρήγματα με άσχημο ιστορικό παρελθόν. Οι κάτοικοι πρέπει να είναι ιδιαίτεροι προσεχτικοί με τα κτίρια. Ακόμα δεν μπορούμε αν ήταν ο κύριος και για αυτό εφιστούμε και την προσοχή των κατοίκων της Θήβας».

Δείτε τις ειδήσεις από την Ανατολική Αττική και όλη την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο irafina.gr.
Κάντε like στη σελίδα του irafina.gr στο Facebook
Ακολούθηστε το irafina.gr στο Twitter

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.