Τσελίκ σε νέα προκλητικότητα: “Η Ελλάδα δεν πρέπει να μιλά για την Αγιά Σοφιά”


Νέα άκρως προκλητική δήλωση από τον εκπρόσωπο του κυβερνώντος κόμματος της Τουρκίας, του AKP. “Είμαστε ανοιχτοί σε οποιαδήποτε συνεργασία με την UNESCO”, δήλωσε χαρακτηριστικά.

Δεν έχουν τέλος οι άκρως προκλητικές δηλώσεις Τούρκων πολιτικών για την Αγιά Σοφιά. Τη… σκυτάλη πήρε ο εκπρόσωπος του κυβερνώντος κόμματος της Τουρκίας, του AKP, ο Ομέρ Τσελίκ, ο οποίος δήλωσε χαρακτηριστικά πως η Ελλάδα είναι η μοναδική χώρα που δεν πρέπει να μιλά για την Αγιά Σοφιά!

“Η μόνη χώρα χωρίς τζαμί στην πρωτεύουσα είναι η Ελλάδα. Βλέπουμε τη δίωξη των Τούρκων της Δυτικής Θράκης. Η Ελλάδα σίγησε το Αδδάν, βάζοντας τον κορονοϊό ως δικαιολογία. Αν υπάρχει μία χώρα που δεν έχει δικαίωμα να μιλάει για αυτό είναι η Ελλάδα”, είπε, λέγοντας πως η Αγιά Σοφιά “θα διατηρηθεί καλύτερα” μετά την απόφαση μετατροπής της σε τζαμί.

Δείτε ακόμα:  Mέχρι τέλος Δεκεμβρίου οι ανέπαφες συναλλαγές έως 50 ευρώ χωρίς PIN

Σύμφωνα με τον Ομέρ Τσελίκ, τόσο οι ΗΠΑ όσο και η Ρωσία απαιτούν αποδείξεις ότι η Αγία Σοφία θα είναι ανοιχτή σε ανθρώπους όλων των θρησκειών και πρόσθεσε ότι “θα δουν ότι το τζαμί θα είναι ανοιχτό για ανθρώπους όλων των θρησκειών όταν αυτό γίνει λειτουργικό στις 24 Ιουλίου”.

“Θα δουν ότι το τζαμί θα είναι ανοιχτό για ανθρώπους όλων των θρησκειών όταν αυτό γίνει λειτουργικό στις 24 Ιουλίου” πρόσθεσε. Απευθυνόμενος στην UNESCO, σημείωσε ότι οι αξιωματούχοι της θα πρέπει να γνωρίζουν ότι η Τουρκία είναι ανοιχτή σε κάθε συνεργασία διατήρησης της Αγίας Σοφίας ως παγκόσμια κληρονομιά.

Δείτε ακόμα:  Έκτακτο: Μεγάλη φωτιά στον Καρέα - Στο σημείο ο Χαρδαλιάς (φωτό & βίντεο)

ensonhaber