Τζανάκης: Πολλές εισαγωγές λόγω κορονοϊού – Έκκληση για εμβολιασμό

Για πολλές εισαγωγές στα νοσοκομεία της χώρας λόγω κορονοϊού κάνει λόγο ο Νίκος Τζανάκης – Έκκληση για εμβολιασμό με το επικαιροποιημένο εμβόλιο στους άνω των 65

«Έχουμε πολλές εισαγωγές λόγω κορονοϊού», τονίζει ο πνευμονολογίας του πανεπιστημίου Κρήτης, Νίκος Τζανάκης. Συγκεκριμένα, πάνω από 200 ασθενείς μπαίνουν στα νοσοκομεία εβδομαδιαίως, την ώρα που οι θάνατοι ξεπερνούν τους 160. Μιλώντας στην εκπομπή «Κουβέντα να Γίνεται» του Action24, ο κ. Τζανάκης υπογράμμισε ότι στην Ελλάδα η κατάσταση αυτή οφείλεται στο μικρό ποσοστό εμβολιασμού με το επικαιροποιημένο εμβόλιο κατά της Covid 19, καθώς μόλις ένας στους τέσσερις έχει εμβολιαστεί στην κρίσιμη ηλικία άνω των 65 ετών. Ο καθηγητής πνευμονολογίας απηύθυνε έκκληση στους πολίτες να εμβολιαστούν, πάντως εξέφρασε την αισιοδοξία του για το τέλος της πανδημίας.

Αναφορικά με τη γενικότερη εικόνα με τους ιούς που προσβάλλουν το αναπνευστικό σύστημα, ο κ. Τζανάκης τόνισε ότι η κορύφωση της γρίπης ήρθε την τελευταία εβδομάδα του Ιανουαρίου, κάτι που ισχύει και για κάποιους άλλους παρόμοιους ιούς. Κάτι τέτοιο όμως δεν μπορεί να ειπωθεί και για τον κορονοϊό, καθώς, όπως όλα δείχνουν το κύμα των λοιμώξεων θα συνεχιστεί και τις δύο πρώτες εβδομάδες του Φεβρουαρίου.

Ο κ. Τζανάκης απέδωσε την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στις για πολλές υποπαραλλαγές της Όμικρον, με μεγάλη μεταδοτικότητα διαφεύγουν της ανοσίας. Ο καθηγητής πνευμονολογίας εξέφρασε την ανησυχία του ως προς τη συνέχιση των μολύνσεων που προκαλούν διάφορα προβλήματα σε ευάλωτους ανθρώπους και υπερήλικες, δεν ανησυχεί όμως ως προς τη γενικότερη εξέλιξη της κατάσταση, καθώς ο κορονοϊός αποκτά ενδημικό χαρακτήρα.

reader.gr

Δείτε τις ειδήσεις από την Ανατολική Αττική και όλη την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο irafina.gr.
Κάντε like στη σελίδα του irafina.gr στο Facebook
Ακολούθηστε το irafina.gr στο Twitter

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.