“Τζάνειο”: Άγριος ξυλοδαρμός νοσηλευτή από 25χρονο ασθενή – Άφαντος ο διοικητής

Έξαλλος έγινε ένας 25χρονος ασθενής, ο οποίος το περασμένο Σάββατο βρέθηκε στο χειρουργικό Τμήμα των Επειγόντων Περιστατικών (ΤΕΠ) στο «Τζάνειο» Γενικό Νοσοκομείο Πειραιά, επειδή δεν εξυπηρετήθηκε γρήγορα.

Σύμφωνα με την καταγγελία της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ), ο νεαρός σηκώθηκε από την εξεταστική κλίνη και άσκησε σωματική βία στον νοσηλευτή που του παρείχε νοσηλευτική φροντίδα:

«Επειδή θεώρησε ότι αργούν σηκώθηκε επάνω από την εξεταστική κλίνη και περιέλαβε στο ξύλο τον νοσηλευτή που του παρείχε νοσηλευτική φροντίδα. Τον έκανε… μαύρο στο ξύλο… Εάν δεν ήταν άλλο άτομο που περίμενε να εξετασθεί ο ίδιος ή αυτόν που συνόδευε, να παρέμβει μπορεί να είχαμε χειρότερα. Κατατρομοκρατημένοι όλοι οι γύρω ασθενείς και προσωπικό», τονίζει ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλης Γιαννάκος.

Ολομόναχος ο νοσηλευτής στο δικαστήριο – Απούσα η διοίκηση του “Τζάνειου”

Σύμφωνα με παριστάμενους μάρτυρες, ο νεαρός προκάλεσε ζημιές στα Επείγοντα, σπάζοντας ό,τι βρήκε μπροστά του. Ειδοποιήθηκε η φύλαξη του νοσοκομείου και η αστυνομία, η οποία, συνέλαβε τον νεαρό και τον οδήγησε μαζί με τον νοσηλευτή, στο αστυνομικό τμήμα.

Ο νοσηλευτής υπέβαλε μήνυση, ενώ σήμερα, Δευτέρα, βρέθηκε ως μάρτυρας στο αυτόφωρο δικαστήριο, ολομόναχος, όπως λέει η ΠΟΕΔΗΝ, χωρίς καμία συμπαράσταση από τη διοίκηση του “Τζάνειου” Νοσοκομείου.

«Η διοίκηση εξαφανισμένη. Πουθενά δεν εμφανίσθηκε. Άφησε τον νοσηλευτή απροστάτευτο. Αυτό είναι ντροπή. Αναμένουμε τη παρέμβαση του Υπουργού Υγείας. Έλεος με αυτές τις διοικήσεις. Τους ενδιαφέρουν μόνο οι δημόσιες σχέσεις και η δημόσια εικόνα. Άφησαν τον νοσηλευτή κτυπημένο να τρέχει στα δικαστήρια. Εάν χρειασθεί δικηγόρο θα το πληρώσει από τη τσέπη του; Η διοίκηση ήθελε προφανώς να αποσιωπηθεί το συμβάν. Διαφορετικά θα έμπαινε μπροστά και θα κατέθετε μήνυση η ίδια. Οι δικηγόροι του νοσοκομείου θα ήταν δίπλα στο συνάδελφο. Ντροπή και πάλι ντροπή», σχολιάζει ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλης Γιαννάκος

news247.gr

Δείτε τις ειδήσεις από την Ανατολική Αττική και όλη την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο irafina.gr.
Κάντε like στη σελίδα του irafina.gr στο Facebook
Ακολούθηστε το irafina.gr στο Twitter

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.