Τζόνι Ντεπ – Άμπερ Χερντ: Οι κινήσεις της ηθοποιού μετά τη δικαστική ήττα – Ο «πόλεμος» δεν έχει τελειώσει ακόμη

Η Άμπερ Χερντ «ψάχνεται» για νέα δίκη, μετά τη θριαμβευτική ήττα της από τον τέως σύζυγό της Τζόνι Ντεπ. Οι δικηγόροι της ηθοποιού υποστηρίζουν στην έφεσή τους ότι η δίκη ήταν «λάθος» επειδή ο δικαστής απαγόρευσε στοιχεία που αποδεικνύουν τους ισχυρισμούς της για ενδοοικογενειακή κακοποίηση.

Μήνες αφότου ο Τζόνι Ντεπ επικράτησε στην υπόθεση συκοφαντικής δυσφήμισης κατά της Άμπερ Χερντ, η οποία τον κατηγόρησε για σωματική και σεξουαλική κακοποίηση, άρχισε να «τεστάρει» τη δημόσια εικόνα του, εμφανιζόμενος σε μια επίδειξη μόδας της Ριάνα και σε βραβεία, όπου μίλησε για την «εκτροχιασμένη» καριέρα του. Ωστόσο, σε ένα εφετείο της Βιρτζίνια, η «μάχη» συνεχίζεται, όπως μεταδίδουν οι NewYorkTimes.

Ζήτησαν να ανατραπεί η ετυμηγορία των ενόρκων

Την περασμένη εβδομάδα, οι δικηγόροι της Χερντ κατέθεσαν έφεση με την ελπίδα να ανατρέψουν την ετυμηγορία των ενόρκων ότι η κυρία Χερντ είχε δυσφημίσει τον Ντεπ, τον πρώην σύζυγό της, το 2018, περιγράφοντας τον εαυτό της ως «δημόσιο πρόσωπο που εκπροσωπεί την ενδοοικογενειακή κακοποίηση». Ο πρωταγωνιστής των «Πειρατών της Καραϊβικής» αποζημιώθηκε με περισσότερα από 10 εκατομμύρια δολάρια. Οι ισχυρισμοί που είναι πραγματικά ακριβείς δεν μπορούν να θεωρηθούν συκοφαντικοί. Έτσι, παρόλο που η υπόθεση βασιζόταν τεχνικά σε δηλώσεις από το δοκίμιο της κας Χερντ, μεγάλο μέρος της δίκης επικεντρώθηκε στο αν οι κατηγορίες της ότι ο κ. Ντεπ την είχε υποβάλει σε επανειλημμένη σωματική κακοποίηση – συμπεριλαμβανομένων των χτυπημάτων στο κεφάλι και της σεξουαλικής επίθεσης ήταν αληθινές. Ο Τζόνι Ντεπ αρνήθηκε κατηγορηματικά τις κατηγορίες της Χερντ και κατά τη διάρκεια της δίκης υποστήριξε ότι αυτή ήταν η επιθετική στη σχέση τους.

Στην έφεσή τους -68 σελίδων- οι δικηγόροι της Χερντ υπέβαλαν μια σειρά από νομικές αντιρρήσεις, υποστηρίζοντας ότι η δίκη διεξήχθη σε λάθος κατάσταση και αμφισβητώντας την απόφαση του δικαστή να αποκλείσει ορισμένα αποδεικτικά στοιχεία, συμπεριλαμβανομένων των τελευταίων σημειώσεων από θεραπευτές που κάνουν λόγω για κακοποιητική συμπεριφορά του Ντεπ. Ζήτησαν να ανατραπεί η ετυμηγορία των ενόρκων, είτε με απόρριψη των αξιώσεων του κ. Ντεπ είτε με νέα δίκη.

«Το πρωτόδικο δικαστήριο εμπόδισε τους ενόρκους να εξετάσουν την περίπτωση στις οποίες η Χερντ ανέφερε την κακοποίηση του Ντεπ, σε έναν επαγγελματία υγείας», έγραψαν οι δικηγόροι. Η νομική ομάδα του κ. Ντεπ άσκησε επίσης έφεση για μέρος της ετυμηγορίας – το δικαστήριο επιδίκασε στην Χερντ αποζημίωση 2 εκατομμυρίων δολαρίων, συμφωνώντας ότι ένας δικηγόρος του κ. Ντεπ τη δυσφήμησε σε σχόλια σε εφημερίδα.

«Η εμφατική ευνοϊκή ετυμηγορία της επιτροπής και για τις τρεις συκοφαντικές δηλώσεις που φέρονται στην καταγγελία του δικαίωσε πλήρως τον κ. Ντεπ και αποκατέστησε τη φήμη του», έγραψαν οι δικηγόροι του κ. Ντεπ στη δικαστική κατάθεσή τους, η οποία υποβλήθηκε στο Εφετείο της Βιρτζίνια το Φθινόπωρο. Ένας μάνατζερ του κ. Ντεπ κατέθεσε ότι ήταν «αδύνατο» ο πελάτης του να συμμετέχει σε νέα ταινία μετά τη δημοσίευση του δοκιμίου της κυρίας Χερντ. Από πλευρά του, ο κ. Ντεπ είπε ότι οι προοπτικές της καριέρας του μειώθηκαν. (Οι δικηγόροι της Χερντ υποστήριξαν ότι υπήρχαν και άλλοι λόγοι για τα προβλήματα σταδιοδρομίας του, συμπεριλαμβανομένης της «αντιεπαγγελματικής συμπεριφοράς» που περιγράφεται από τον πρώην ατζέντη του, όπως η εμφάνιση αργά στα στούντιο και το πρόβλημα με τις… γραμμές…).

Υπενθυμίζεται πως κατά τη διάρκεια της δίκης, οι θαυμαστές του Ντεπ κατέκλυσαν το δικαστικό μέγαρο για να υποστηρίξουν τον ηθοποιό. Τώρα έξι μήνες μετά, ο ηθοποιός συνεχίζει να δέχεται την υποστήριξη του κόσμου.

«Είναι πολύ ξεκάθαρο ότι ο Τζόνι Ντεπ επέστρεψε»

Κατά τη διάρκεια των Μουσικών Βραβείων Βίντεο του MTV, το πρόσωπό του Ντεπ τοποθετήθηκε ψηφιακά στο σώμα της μασκότ του φεγγαράνθρωπου: «Χρειαζόμουν τη δουλειά» είπε γελώντας. «Είναι πολύ ξεκάθαρο ότι ο Τζόνι Ντεπ επέστρεψε», δήλωσε ο Έβαν Νίρμαν, στέλεχος δημοσίων σχέσεων. Ακόμα κι αν η Χερντ επικρατήσει στην έφεση, είπε, «το κοινό έχει ήδη προχωρήσει». Ωστόσο, δεν είναι σαφές εάν τα μεγάλα στούντιο του Χόλιγουντ θα είναι πρόθυμα να στηρίξουν τον Ντεπ, ο οποίος για δεκαετίες ήταν ένας πολυπόθητος ηγετικός άνδρας. Εκτός από τον πρωταγωνιστικό του ρόλο ως Jack Sparrow σε πέντε ταινίες «Pirates of the Caribbean», έλαβε υποψηφιότητες για Όσκαρ για το «Sweeney Todd» και το «Finding Neverland». Ο 59χρονος Ντεπ, συμμετέχει τώρα σε τουλάχιστον δύο ταινίες: ένα γαλλικό ιστορικό δράμα του σκηνοθέτη Maïwenn όπου υποδύεται τον βασιλιά Λουδοβίκο XV και μια ταινία για τον Ιταλό καλλιτέχνη Amedeo Modigliani. Κανένας από τους δύο δεν φαίνεται να έχει υποστήριξη από ένα μεγάλο αμερικανικό στούντιο, αν και ο Αλ Πατσίνο και ο Μπάρι Ναβίντι συμμετέχουν στην παραγωγή της ταινίας Modigliani.

Η Χερντ, γνωστή για τη δουλειά της σε ταινίες όπως το «Aquaman» και το «Pineapple Express», έχει αποσυρθεί σε μεγάλο βαθμό από τη δημόσια ζωή μετά τη δίκη, όταν έγινε αντικείμενο έντονης διαδικτυακής κριτικής. Μάλιστα είπε πως κάποια στιγμή μετά τη δίκη, είχε δεχθεί χιλιάδες απειλές για τη ζωή της. Η ηθοποιός βρίσκεται επίσης σε δικαστική διαμάχη με ασφαλιστική εταιρεία για το αν η απόφαση στην υπόθεση της συκοφαντικής δυσφήμισης καλύπτεται από το συμβόλαιό της. Μια εβδομάδα πριν η 36χρονη Χερντ, καταθέσει την έφεσή της, μια ομάδα οργανώσεων γυναικείας και ενδοοικογενειακής βίας, καθώς και καθηγητές, ακτιβιστές και δικηγόροι, υπέγραψαν μια ανοιχτή επιστολή που καταδικάζει ένα «περιβάλλον κοινωνικής δικτύωσης όπου οι ισχυρισμοί μιας γυναίκας για ενδοοικογενειακή βία και η σεξουαλική επίθεση έγινε απλά για ψυχαγωγία». Μεταξύ των υπογραφόντων ήταν η φεμινίστρια ακτιβίστρια Gloria Steinem, η ηθοποιός Constance Wu και η σκηνοθέτης Amy Ziering.

Η επιστροφή του Ντεπ είναι «πολύ απογοητευτική»

Η Nicole Bedera, μια κοινωνιολόγος που μελετά τη σεξουαλική κακοποίηση και υπέγραψε ανοιχτή επιστολή, χαρακτήρισε την επιστροφή του Ντεπ «πολύ απογοητευτική», αλλά τελικά δεν προκαλεί έκπληξη. «Στην κοινωνία μας, όταν πιστεύουμε ότι ένας άνδρας έχει αδικηθεί και δεν έχει τις ευκαιρίες που πιστεύουμε ότι είχε, τότε το διορθώνουμε πολύ γρήγορα προσφέροντας περισσότερες ευκαιρίες» σημείωσε. Η έφεση της Χερντ επικρίνει την απόφαση του κατώτερου δικαστηρίου ότι η υπόθεση θα μπορούσε να εκδικαστεί στη Βιρτζίνια, με βάση το επιχείρημα των δικηγόρων του κ. Ντεπ ότι οι διακομιστές υπολογιστών της Washington Post βρίσκονται εκεί. Οι δικηγόροι της κυρίας Χερντ ήθελαν η υπόθεση να μεταφερθεί στην Καλιφόρνια, όπου ζούσαν και οι δύο ηθοποιοί, υποστηρίζοντας ότι κατά τα άλλα ήταν δύσκολο για την κυρία Χερντ να καλέσει μάρτυρες.

Η έφεση της κυρίας Χερντ αμφισβήτησε επίσης την απόφαση του δικαστή Penney Azcarate να επιτρέψει την έναρξη της υπόθεσης συκοφαντικής δυσφήμισης αφού ένας δικαστής σε ξεχωριστή υπόθεση στη Βρετανία είχε αποφανθεί ότι υπήρχαν στοιχεία ότι ο κ. Ντεπ είχε επιτεθεί επανειλημμένα στην κυρία Χερντ. Ο κ. Ντεπ έχασε τη μήνυση για συκοφαντική δυσφήμιση, την οποία είχε καταθέσει αφού η Sun, τον αποκάλεσε «σύζυγο που σηκώνει χέρι».

Τα αποδεικτικά στοιχεία που παρουσιάστηκαν στη βρετανική υπόθεση ότι οι δικηγόροι της κυρίας Χερντ υποστηρίζουν ότι κρατήθηκε άδικα από τους ενόρκους της Βιρτζίνια περιελάμβαναν αρχεία του 2015 που κρατούσε ένας ψυχολόγος σχετικά με έναν καυγά στον οποίο η Χερντ ανέφερε ότι ο κ. Ντεπ είχε «ξεκινήσει την βιαιότητα- την έσπρωξε κάτω», καθώς και αναφορές σε νοσοκόμα για σωματική βία. Ο δικαστής Azcarate απέκλεισε τα στοιχεία ως φήμες.

«Αν δεν αντιστραφεί, ο αποκλεισμός από το δικαστήριο των σύγχρονων αναφορών ενδοοικογενειακής κακοποίησης σε επαγγελματίες του ιατρικού τομέα θα καταστήσει πιο δύσκολο για άλλα θύματα κακοποίησης να αποδείξουν τους ισχυρισμούς κακοποίησης και πιθανότατα θα τα αποτρέψει από το να εμφανιστούν», έγραψαν οι δικηγόροι της Χερντ. Η έφεση του κ. Ντεπ υποστηρίζει ότι η νίκη της Χερντ σε μία από τις τρεις αξιώσεις στην ανταγωγή της δεν ισχύει, υποστηρίζοντας ότι ο Ντεπ δεν ήταν υπεύθυνος για τις δηλώσεις του δικηγόρου του εκείνη την εποχή. Σε σχόλια στην Daily Mail, ο δικηγόρος, Άνταμ Γουόλντμαν, είχε κατηγορήσει την κ. Χερντ ότι προκάλεσε ζημιά στο ρετιρέ του ζευγαριού και κατηγόρησε τον Ντεπ.

«Εάν οι πελάτες δεν μπορούν να ελέγξουν τις λεπτομέρειες του έργου των δικηγόρων τους, δεν έχει νόημα να λογοδοτούν οι πελάτες για τις αδικοπραξίες των δικηγόρων τους», έγραψαν οι σημερινοί δικηγόροι του κ. Ντεπ. Μια επιτροπή δικαστών θα αποφασίσει και για τις δύο προσφυγές, μετά τις οποίες κάθε πλευρά μπορεί να επιδιώξει να αναβιώσει τις αξιώσεις της για άλλη μια φορά στο Ανώτατο Δικαστήριο της Βιρτζίνια.

newsbeast.gr

Δείτε τις ειδήσεις από την Ανατολική Αττική και όλη την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο irafina.gr.
Κάντε like στη σελίδα του irafina.gr στο Facebook
Ακολούθηστε το irafina.gr στο Twitter

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.