Τζώρτζης Μονογυιός: Καρέ-καρέ το μοιραίο λάθος με την Ferrari (βίντεο)

Η κάμερα ασφαλείας της Περιφέρειας οδηγεί τους ειδικούς σε οριστικά συμπεράσματα. Για τον τρόπο και το σημείο που ο Τζώρτζης Μονογυιός έχασε τον έλεγχο της πανάκριβης Ferarri που οδηγούσε, για την ταχύτητα που είχε αναπτύξει στα τελευταία μέτρα της μοιραίας διαδρομής και για τα συστήματα ασφαλείας του super car που όπως φαίνεται ήταν απενεργοποιημένα.

Ο Κώστας Λακαφώσης, διερευνητής ατυχημάτων, αναλύει στο Live News τον τρόπο που γράφτηκε ο επίλογος της ζωής του 42χρονου επιχειρηματία. Όταν χωρίς να έχει αναπτύξει ιδιαίτερα μεγάλη ταχύτητα και χωρίς να υπάρξει ξαφνικό εμπόδιο στη πορεία του έχασε τον έλεγχο.

Εδώ βλέπουμε την παραλιακή πάνω από το βενζινάδικο που βρίσκεται εδώ και σε αυτό το βίντεο τις εικόνες που κατέγραψε κάμερα ασφαλείας του. Με τη κόκκινη Ferrari να περνά και να μπαίνει στην ευθεία 120 μέτρα από το σημείο της πρόσκρουσης.

Δείτε ακόμα:  Έξι ράμπες για ΑΜΕΑ στις παραλίες του Δήμου Μαραθώνα

Μια άλλη κάμερα καταγράφει τη συνέχεια και τη στιγμή που τα φώτα του αυτοκινήτου αλλάζουν πορεία.

Είναι το σημείο που ο Τζώρτζης Μονογυιός χάνει τον έλεγχο και η Ferrari δεν μένει στο δρόμο
Το σπορ αυτοκίνητο αρχίζει να κινείται ανεξέλεγκτα χωρίς όπως φαίνεται να υπάρχει κάποιο ξαφνικό εμπόδιο στο δρόμο. Εδώ τη στιγμή που ξεκινά η κόκκινη διακεκομμένη γραμμή είναι το σημείο που τα φώτα της Ferrari μαρτυρούν το ξεκίνημα της πλαγιολίσθησης.

Οι υπολογισμοί του Κώστα Λακαφώση δείχνουν την ταχύτητα του αυτοκινήτου εκείνα τα δραματικά δευτερόλεπτα. Στη διάβαση έξω από το βενζινάδικο η ταχύτητα της Ferrari υπολογίζεται στα 72 χιλιόμετρα την ώρα.

Δείτε ακόμα:  Ραφήνα: Ακόμα ένα τροχαίο στη Λ. Μαραθώνος στο ύψος της Καλλιτεχνούπολης (φωτό)

Στην ευθεία ανεβαίνει σταδιακά κι στο σημείο που χάνεται ο έλεγχος υπολογίζεται στα 100 χιλιόμετρα την ώρα. Ο 42χρονος αρχίζει να πατά φρένο όμως η πορεία είναι αναπόφευκτη πλέον και καρφώνεται σε δέντρο με 80 χιλιόμετρα την ώρα.

Όλα τα στοιχεία οδηγούν στο ίδιο συμπέρασμα. Πως τα συστήματα ασφαλείας στη Ferrari ήταν απενεργοποιημένα με τον αδικοχαμένο επιχειρηματία να μην έχει χρονικά περιθώρια αντίδρασης.

Το super car του Τζώρτζη Μονογυιού έχει καρφωθεί στο δέντρο και στο βίντεο αποτυπώνεται η ανάφλεξη του οχήματος. Η κόκκινη Ferrari έχει παραδοθεί στις φλόγες και η λάμψη της πυρκαγιάς καταγράφεται στις κάμερες.

Οι στιγμές που ακολουθούν είναι δραματικές. Ο ένας μετά τον άλλο οι οδηγοί που κινούνται στο σημείο σταματούν σοκαρισμένοι. Λίγα μετρά πίσω βρίσκεται και η λευκή Porsche του Τζώρτζη Μονογυιού την οποία οδηγούσε ο φίλος του.

Δείτε ακόμα:  Έκτακτο: Τροχαίο ατύχημα με ανατροπή αυτοκινήτου στον Μαραθώνα - Ένας εγκλωβισμένος!

Οι οριστικές εκτιμήσεις των ειδικών επιβεβαιώνουν πλήρως τις αναλύσεις του Live News από την πρώτη μέρα. Όταν η απενεργοποίηση των συστημάτων ασφαλείας της Ferrari έδειχνε ως η πιο πιθανή για την τραγωδία που συντάραξε τη χώρα.

Είχε απενεργοποιήσει τα συστήματα ασφαλείας

Μιλώντας αποκλειστικά στο Live News ο κοινός φίλος του Τζώρτζη Μονογυιού και του Σέρβου εισαγωγέα της Ferrari ανέφερε ότι ο εκλιπών απενεργοποίησε τα συστήματα ασφαλείας μόλις μπήκε στο αυτοκίνητο.

Το super car, το τρίτο που είχε στην κατοχή του, είχε έρθει στην κατοχή του Μονογυιού μία ώρα πριν συμβεί το μοιραίο, από τη Γερμανία με Σέρβο διαμεσολαβητή.

Επίσης, ήρθε στην Ελλάδα με γερμανικές πινακίδες.