Βάρη: Αυτή είναι η δράση της Μαυροβούνιας μαφίας στην Ελλάδα

Και στην Ελλάδα έχει απλώσει “πλοκάμια” η Σερβο-Μαυροβούνια μαφία. Από τα δεκάδες κιλά κοκαΐνης στην Βάρκιζα μέχρι τις δύο εκτελέσεις στην Βάρη. Ο αρχηγός “Ιβάν” γνωστός και ως… “Εσκομπάρ των Βαλκανίων”. Η άγρια βεντέτα με αντίπαλη ομάδα που έχει αφήσει πίσω της δεκάδες νεκρούς.

Σοκαρισμένο είναι το πανελλήνιο από την άγρια δολοφονία δύο ατόμων σε ταβέρνα στα Βλάχικα στην Βάρη νωρίς το βράδυ της Κυριακής (20.01.2020).

Δολοφονίες που τόσο τα Σερβικά ΜΜΕ όσο και η Ελληνική αστυνομία αποδίδουν σε “λογαριασμούς” της μαφίας, καθώς τα θύματα φέρεται να ήταν μέλη μιας μεγάλης εγκληματικής ομάδας στο Μαυροβούνιο.

Δείτε ακόμα:  ΕΦΚΑ: Οδηγίες για την εξυπηρέτηση ασφαλισμένων του ΟΑΕΕ σε Ραφήνα, Σπάτα, Παλλήνη, Ν. Μάκρη & Αν. Αττική

Πρόκειται για τους “Σκάλιαρι”, που στα ελληνικά σημαίνει “σκιάχτρο” και είναι μια από τις δύο πιο ισχυρές μαφίες στο Μαυροβούνιο. Η άλλη είναι η “Καβάτσκι”, με τον πόλεμο μεταξύ των δύο να είναι θανατηφόρος για δεκάδες μέχρι στιγμής.

Και οι δύο ξεκίνησαν την εγκληματική τους δράση από την πόλη Κότορ, αρχικά ως ενιαία ομάδα, που διακινούσε σε ολόκληρη την Ευρώπη ναρκωτικά που έφερνε λαθραία από την Νότια Αμερική, σύμφωνα με σερβικά ΜΜΕ.

Το 2014, με αφορμή την εξαφάνιση 200 κιλών κοκαΐνης στη Βαλένθια της Ισπανίας, η αποκαλούμενη μαφία του Κότορ διασπάστηκε σε δύο φατρίες, τις «Σκάλιαρι» και “Καβάτσκι”, που πήραν τα ονόματα τους από τα τοπωνύμια δύο συνοικισμών του Κότορ.

Δείτε ακόμα:  Μπλακ άουτ σε όλο το κέντρο της Ραφήνας

Η δράση τους στην Ελλάδα

Η “Σκάλιαρι” έκανε την πρώτη της εμφάνιση στην Ελλάδα το 2018 με τα 135 κιλά κοκαΐνης που βρέθηκαν τότε σε σπίτι στην Βάρκιζα.

Η ανακάλυψη αυτή άρχισε να εφιστά την προσοχή των αστυνομικών για την δράση της συγκεκριμένη μαφίας στην χώρα μας, και μάλιστα για τα ευρήματα τότε είχε συλληφθεί ο Σερβοκροάτης Μάρτιν.

Ωστόσο ηγέτης της εγκληματικής ομάδας θεωρείται ο Σέρβος “Ιβάν”. για τον οποίο τότε οι ελληνικές δικαστικές αρχές εξέδωσαν ένταλμα σύλληψης που έγινε διεθνές.

Δείτε ακόμα:  Σε διαρκή εγρήγορση ο Σύλλ Γονέων του 1ου Γυμνασίου Νέας Μάκρης, για να παραμείνει το σχολείο ανοικτό

Ο συγκεκριμένος κακοποιός μάλιστα χαρακτηριζόταν ως “ο Εσκομπάρ των Βαλκανίων” αφού είχε μεγάλη δράση στην Λατινική Αμερική και εισήγαγε μεγάλες ποσότητες ναρκωτικών.

Ο Ιβάν συνελήφθη στην Τουρκία και στάλθηκε στην Σερβία όπου και κρατείται. Μέλη και της δικής του οικογένειας έχουν δολοφονηθεί από τους “Καβάτσκι” (πατέρας, αδερφός, ξάδερφος) με τον ίδιο ακριβώς τρόπο: δολοφονήθηκαν μπροστά στα παιδιά τους.

newsit.gr