Βαρνάβας: Σε απελπιστική κατάσταση οι κάτοικοι – Διαρκείς εκκλήσεις στήριξης από την τοπική κοινότητα

Την αγωνία των κατοίκων του Βαρνάβα και του Γραμματικού, που από προχθές ζουν τον εφιάλτη των αποκλεισμών λόγω του χιονιά, μετέφερε με δηλώσεις του πριν από λίγο ο πρόεδρος της κοινότητας Βαρνάβα Σπύρος Ηλίας.

Όπως σημειώνει, οι ελλείψεις σε ανθρώπινο δυναμικό και υποδομές είναι τεράστιες και παρά τις συνεχείς εκκλήσεις του προς την Περιφέρεια για στήριξη με μέτρα πολιτικής προστασίας δεν έχει παρθεί κανένα μέτρο. «Αυτή τη στιγμή έχουμε μισθώσει έναν φορτωτή για να απεγκλωβίσουμε συνδημότη μας που είναι από χθες χωρίς ρεύμα και χρειάζεται οξυγόνο, για να τον μεταφέρουμε στο Κέντρο Υγείας», μας είπε πριν από μερικά λεπτά, με τον ίδιο να παίρνει μέρος στην επιχείρηση απεγκλωβισμού.

Δείτε ακόμα:  Αρτέμιδα: Έκτακτη ανακοίνωση του Δήμου - Τι πρέπει να κάνουν οι κάτοικοι για να δηλώσουν τις ιδιοκτησίες τους - Ποιους αφορά

Η περιοχή είναι χωρίς ρεύμα, με αποτέλεσμα να έχουν αδειάσει και οι δεξαμενές νερού, αφού τα κεντρικά αντλιοστάσια και οι γεωτρήσεις δεν μπορούν να στείλουν νερό στα σπίτια.

Όπως εξήγησε, η ανάγκη για συνδρομή από την περιφερειακή αρχή είναι τεράστια, καθώς τρία μέσα εκχιονισμού της κοινότητας έπαθαν βλάβη, με αποτέλεσμα να μένουν πολλοί δρόμοι ακαθάριστοι, όπως ο περιφερειακός δρόμος που είναι κλειστός.

Γιατί δεν βοηθάει η Περιφέρεια; «Έχουν χάσει την μπάλα», απαντάει ο Σπύρος Ηλίας. Και σημειώνει χαρακτηριστικά ότι μετά από σύσταση της Περιφέρειας επικοινώνησε με εργολάβο από την περιοχή για να μάθει πότε θα πάει να βοηθήσει κι αυτός βρισκόταν στο Καλλιμάρμαρο (!).

Δείτε ακόμα:  Πρόεδρος Κοινότητας Βαρνάβα: Τι ειπώθηκε στο δημοτικό συμβούλιο για την ύδρευση & το επεισόδιο με τον Περιφερειάρχη Αττικής

Αποκλεισμένη η κοινότητα με ευθύνη της κυβέρνησης και της περιφερειακής αρχής
Σε σχόλιό της η ΤΕ Μεσογείων – Λαυρεωτικής Αττικής του ΚΚΕ επισημαίνει για την κατάσταση στην περιοχή του Βαρνάβα:

«Η κατάσταση που διαμορφώνεται τις τελευταίες ώρες, στις κοινότητες Γραμματικού και Βαρνάβα του Δήμου Μαραθώνα είναι πάρα πολύ δύσκολη και επικίνδυνη. Η έλλειψη τόσο μηχανημάτων και προσωπικού, η μη ύπαρξη ολοκληρωμένου σχεδίου πολιτικής προστασίας, έχουν αφήσει τις κοινότητες στην ουσία αποκλεισμένες, με πολλά νοικοκυριά χωρίς ρεύμα, με άτομα που έχουν ανάγκη μηχανικής υποστήριξης να μπαίνει σε κίνδυνο η ζωή τους.

Δείτε ακόμα:  Μαραθώνας: Με μια φωτογραφία από τις Ειδικές Πινακίδες Επιστήμης Πολιτών στην παραλία του Σχινιά βοηθάς στην προστασία της

Οι διαβεβαιώσεις περί ετοιμότητας τόσο από την κυβέρνηση όσο και από την περιφερειακή αρχή της Αττικής και την δημοτική αρχή για την αντιμετώπιση της κακοκαιρίας χάθηκαν στις πρώτες ώρες χιονόπτωσης.

Χωρίς καμιά καθυστέρηση, η κυβέρνηση και όλοι οι αρμόδιοι φορείς, Περιφέρεια Αττικής και Δήμος Μαραθώνα, να εξασφαλίσουν όλα τα μέσα για τον καθαρισμό των δρόμων. Να πάρουν όλα τα μέτρα για να μην υπάρχει σπίτι χωρίς ρεύμα, να εξασφαλιστεί πρωτίστως η ασφαλής πρόσβαση σε νοσοκομεία σε όσους έχουν ανάγκη».

902.gr